27 Νοε 2012

Ξενώνας φιλοξενίας για γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας στο Δήμο Θεσσαλονίκη

Ξενώνα φιλοξενίας για θύματα οικογενειακής βίας αποκτά η Θεσσαλονίκη 

Ξενώνα φιλοξενίας, στον οποίο θα βρίσκουν «καταφύγιο» γυναίκες θύματα οικογενειακής βίας και θα στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο του κεντρικού δήμου, θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση για τη "διαμόρφωση και βελτίωση κτηρίου Ξενώνα Φιλοξενίας" παρουσία του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη και εκπροσώπου της Κοινοπραξίας "Μήτρου Ζαφείρα – Παπαϊωάννου Σταύρος".

Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα εκτελεστεί με έκπτωση 14 %, δηλαδή 77.000 ευρώ και περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης ακινήτου, εμβαδού 180m2 περίπου, ιδιοκτησίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Θα εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής των δικτύων ηλεκτρισμού, υδραυλικών και θέρμανσης, ενώ θα γίνει ανακατασκευή των χώρων υγιεινής και της κουζίνας, αντικατάσταση των εσωτερικών θυρών του κτηρίου και επίστρωση δαπέδων (κεραμικά πλακίδια στον κυρίως χώρο του Ξενώνα και καθαρισμός μαρμάρων του κλιμακοστασίου). Επιπλέον θα γίνει ανακαίνιση των εσωτερικών και εξωτερικών χρωματισμών του κτηρίου και θα τοποθετηθεί ειδικός αναβατήρας με κάθισμα στο κλιμακοστάσιο για την εξυπηρέτηση των ΑΜεΑ.

Οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου αρχίζουν άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσει ο Ξενώνας, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012.


Την είδηση την βρήκαμε στις 27.11.12 από την agelioforos.gr στην http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=160868