20 Νοε 2012

Διώκεται η κα. Φλωρίτα Μπαμπινιώτη για σχέση με μαθήτριά της


Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η Φλωρίτα Μαρία Μπαμπινιώτη, την περίοδο που ήταν καθηγήτρια στο Αρσάκειο φέρεται να πρωταγωνίστησε σε «ανήθικη σχέση» με ανήλικη μαθήτρια της. Οι πληροφορίες λένε ότι οι γονείς κατήγγειλαν το γεγονός και η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα ν' ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της καθηγήτριας. Παρότι αρχικά το δικαστικό συμβούλιο είχε παραπέμψει την κα. Μπαμπινιώτη, κρίνοντας ότι προκύπτουν σε βάρος της επαρκείς ενδείξεις για να καθίσει στο εδώλιο, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση και επέστρεψε τη δικογραφία για περαιτέρω έρευνα. 

Αξιολογώντας τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με το υπ' αρ. 2788/2012 βούλευμά του έκρινε και πάλι ότι η καθηγήτρια πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, η οποία και θ' αποφανθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες σε βάρος της. Σημειώνεται ότι ο πατέρας της κατηγορουμένης  είναι πρόεδρος της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων -Τοσιτσείων Σχολείων». 

Την επαναπροσέλαβαν στο γραφείο καταγγελιών του Αρσακείου 

Κατά τη δικογραφία το γεγονός συνέβη το 2008. Μετά το σάλο που προκλήθηκε εντός του σχολείου η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη υπέβαλε την παραίτηση της, η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή. Μετά την πάροδο όμως ικανού χρονικού διαστήματος, η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη προσελήφθη εκ νέου στο Αρσάκειο. Αυτό συνέβη πριν από ένα εξάμηνο, δηλαδή πολύ πρόσφατα. Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι η κα. Μπαμπινιώτη τοποθετήθηκε στο γραφείο του πατρός της στο Αρσάκειο του Παλαιού Ψυχικού και επί της οδού Κοκκώνη 18. Κατά πληροφορίες, η εκ νέου πρόσληψή της πραγματοποιήθηκε προκειμένου να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. 

Η διοίκηση της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας» ωστόσο, επιμένει πως η επαναπρόσληψη της Φλωρίτας Μπαμπινιώτη έγινε νομότυπα και πως η ίδια ασχολείται πλέον μόνο με διοικητικά καθήκοντα χωρίς να έρχεται σε επαφή με μαθήτριες-ές. Κατά τη Γραμματεία της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας» η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη προσελήφθη διότι κατέχει μεταπτυχιακό στην Πληροφορική. Τα σημερινά καθήκοντά της έχουν να κάνουν με την ηλεκτρονική ενημέρωση της σχετικής ιστοσελίδας του Αρσακείου που αφορά βιβλιογραφικό υλικό.

Υπήρξε και δεύτερο περιστατικό

Καθηγήτριες-ές του Αρσακείου που παρακολούθησαν από κοντά την υπόθεση αναφέρουν πως πριν το περιστατικό για το οποίο τώρα και μετά από παρέλευση 4 ετών κατηγορείται η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη, υπήρξε και ένα άλλο συμβάν.


Ο πατέρας της ανήλικης μαθήτριας τότε η οποία και αυτή είχε υποστεί παρενόχληση, αποφάσισε να μην προβεί σε καταγγελία, επιλέγοντας να της αλλάξει σχολείο

 

Το απόσπασμα της είδησης το βρήκαμε στις 19.11.12 από την zougla.gr στην http://www.zougla.gr/greece/article/diokete-i-kori-mpampinioti