31 Οκτ 2012

Najat Vallaud Belkacem: η Γαλλία θα κατέχει την πρώτη θέση στην προώθηση των δικαιωμάτων των LBTIQ στην Ευρώπη


Η εκπροσώπισα της γαλλικής κυβέρνησης: "Η Γαλλία, θα βρεθεί στην πρώτη θέση στην προώθηση των δικαιωμάτων των LBTIQ στην Ευρώπη" 

Η Γαλλίδα υπουργίνα αρμόδια για τα δικαιώματα των γυναικών και εκπροσώπισα της κυβέρνησης, Najat Vallaud Belkacem παρουσίασε στις 31 Οκτωβρίου ένα εκτεταμένο σχέδιο για την καταπολέμηση της λεσβοφοβίας. Η ίδια προβλέπει πως η Γαλλία θα βρεθεί στην πρώτη θέση στην προώθηση των δικαιωμάτων των LBTIQ στην Ευρώπη. 


Το σχέδιο αυτό προκύπτει από μια ευρεία διαδικασία διαβούλευσης που ξεκίνησε από τη γαλλική κυβέρνηση το Σεπτέμβριο, στην οποία συμμετείχαν πολλές LBTIQ οργανώσεις της Γαλλίας καθώς και η ILGA.

Απευθύνεται σε διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι
LBTIQ, όπως ο σχολικός εκφοβισμός, τα εγκλήματα μίσους, τις διακρίσεις στον τομέα της απασχόλησης ή της υγειονομικής περίθαλψης, την αναγνώριση των οικογενειών κλπ.

Η υπουργίνα έχει ήδη ανακοινώσει μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων. Τα περιστατικά μίσους που στοχεύουν τις
LBTIQ θα πρέπει να συλλέγονται και μια έκθεση θα δημοσιεύεται κάθε χρονιά για να τα παρακολουθούν. Επιπλέον, η αστυνομία και η εισαγγελία θα πρέπει να εκπαιδευτούν για να εξασφαλιστεί ότι τα θύματα θα έχουν την κατάλληλη υποστήριξη.

Τα σχολικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα θα επανεξεταστούν για να διασφαλιστεί ότι θα αντιμετωπίσουν τα θέματα των LBTIQ. Επιπλέον, θα προταθούν μέτρα για το 2013 που στοχεύουν στην πρόληψη των αυτοκτονιών των νέων LBTIQ.

Μια ομάδα εργασίας αιρέσεων ανέλαβε το καθήκον να διερευνά την αυξανόμενη τάση της «θεραπείας προσηλυτισμού».

Οργανώσεις που εκπροσωπούν
LBTIQ γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε επίσημες εκπροσωπήσεις των οικογενειακών οργανώσεων στους εκάστοτε φορείς ώστε να εξασφαλίζουν ότι η φωνή τις ακούγεται.

Σε διεθνές επίπεδο, η Γαλλία θα λάβει μέρος σε ένα σχέδιο δράσης της ΕΕ για τις
LBTIQ και η γαλλική πρεσβεία θα στηρίξει τα δικαιώματα των LBTIQ οργανώσεων που λειτουργούν στο εξωτερικό.


Την είδηση την βρήκαμε στις 31.10.12 και την μεταφράσαμε  http://www.ilga-europe.org/home/news/latest_news/france_as_being_the_forefront_of_lgbt_rights