7 Οκτ 2012

Αγάπη για το γυναικείο σεξουαλικό όργανο

Όταν αφορά τα γυναικεία σεξουαλικά όργανα, δεν υπάρχει "κανονικό"

Θα μπορούσατε να ξεχωρίσετε το σεξουαλικό όργανο σας σε μια γραμμή παραγωγής;


Αυτή είναι η ερώτηση που η DIVA έθεσε όταν κάλεσε τις αναγνώστριες να υποβάλουν στιγμιότυπα από τους δικού τις κήπους-κυριών για το θέμα αυτό. Στο Facebook, οι αναγνώστριες ανταποκρίθηκαν ποικιλοτρόπως με ιλαρότητα, με δυσπιστία ή και με ενθουσιασμό. Κάποιες από εσάς δεν θα μπορούσαν να φανταστούν κάτι πιο παρεμβατικό, άλλες κατάλαβαν αμέσως το θέμα του project – το να γιορτάσουν και να απομυθοποιήσουν το γυναικείο σεξουαλικό όργανο. Διότι, ενώ κάθε άνδρας θα μπορούσε να αναγνωρίσει τα “σύνεργα” του με μια ματιά, πολύ λιγότερες γυναίκες είναι τόσο εξοικειωμένες με τα τμήματα του σώματος τις.

Ακόμη χειρότερα, πολλές από εμάς, ακόμη και εκείνες που απολαμβάνουν μια στενή προσωπική σχέση με το σεξουαλικό όργανο κάποιας άλλης, αισθανόμαστε πως το δικό μας είναι κατά κάποιον τρόπο εκτός από χλωμό: δεν είναι αρκετά χαριτωμένο, όχι αρκετά σφιχτό, πολύ τριχωτό, πολύ καυτερό-οξύ. Και αυτή η προσωπική αποξένωση-αλλοτρίωση αντανακλάται στη σιωπή της κοινωνίας γύρω από τα γυναικεία σεξουαλικά όργανα. Ενώ οι εικόνες από όρθια πέη είναι δύο στην αρχαιότητα, είναι πολύ λίγα, τα σπάνια γλυπτά της Sheela Na Gig, που φρουρεί τις εισόδους σε πόρτες μεσαιωνικών εκκλησιών της Ιρλανδίας κρατώντας χείλη του σεξουαλικού οργάνου της ανοιγμένα διάπλατα, εξακολουθεί να έχει τη δύναμη να σοκάρει. Δεν είναι, άλλωστε, ισοδύναμη με τη λέξη φαλλική, (έννοια που συνδέεται με το φαλλό ή κάτι που μοιάζει με φαλλό), με κάτι που έχει την ίδια εξουσία και πέραση στον πολιτισμό μας.

Φυσικά, δεν είμαστε οι πρώτες που αντιμετωπίζουν το ζήτημα της προβολής του σεξουαλικού οργάνου. Το 1975, η λεσβία καλλιτέχνιδα και φωτογράφος Tee Corinne αυτο-δημοσίευσε το βιβλίο "Χρωματίζοντας το Γυναικείο Σεξουαλικό Όργάνο" ακριβώς όπως λέει η περιγραφή, (σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει για αυτό), το οποίο εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στην Amazon – εφοδιαστείτε με μπογιές. Πιο πρόσφατα, η εκπαιδευτικός σε θέματα σεξουαλικότητας Joani Blank εξέδωσε τη Femalia (2011), μια συλλογή 32 έγχρωμων φωτογραφιών γυναικείων σεξουαλικών οργάνων, και ο Jamie McCartney έφτιαξε 400 εκμαγεία πραγματικών σεξουαλικών οργάνων (σε μια γραμμή παραγωγής) που τα ονόμασε το Μεγάλο Τείχος Γυναικείων Σεξουαλικών Οργάνων.

Διαβάστε το υπόλοιπο αυτού του άρθρου στη DIVA του Οκτώβρη 2012.


Την είδηση την βρήκαμε στις 20.9.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine γραμμένη από της Louise Carolin στην http://www.divamag.co.uk/category/lifestyle/vulva-love.aspx

Στη πρώτη φωτογραφία είναι η Sheela Na Gig Llandrindod Wells στην The National Library of Wales, Aberystwyth, Ceredigion

Στη δεύτερη φωτογραφία είναι ένα τμήμα από το Μεγάλο Τείχος Γυναικείων Σεξουαλικών Οργάνων.