29 Νοε 2011

Οι φυλακές της Αγγλίας βρίθουν αντι-λεσβιακών συμπεριφορών

Οι φυλακές της Αγγλίας βρίθουν αντι-λεσβιακών συμπεριοφορών, δείχνει μελέτη

Αντι-λεσβιακές συμπεριφορές είναι διαδεδομένες σε κέντρα επανόρθωσης σε όλη την Αγγλία, μια νέα μελέτη δίνει στοιχίσει σήμερα.

Η μελέτη, της ΜΚΟ Howard League για την Ποινική Αναμόρφωση, υποστηρίζει πως πολυάριθμα περιστατικά λεκτικής, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης έχουν αναφερθεί - αλλά ότι τα περισσότερα αγνοούνται από τις αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent, η μελέτη "ρίχνει φως στο τελευταίο ταμπού του σωφρονιστικού συστήματος της Αγγλίας".

Η έρευνα έρχεται καθώς η υπηρεσία φυλακής κάνει μια δημόσια προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση των εγκλημάτων μίσους πριν η νομοθεσία ισότητας τεθεί σε ισχύ την επόμενη άνοιξη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που συγκεντρώθηκαν, η στόχευση Lbtiq κρατουμένων για σεξουαλικές χάρες είναι ευρέως διαδεδομένη, ενώ αποστέλλουν κρατούμενες σε μονάδες απομόνωσης λόγω "λανθασμένων στερεοτύπων για την λεσβιοσύνη".

Η Suffolk's Warren Hill για νεαρές παραβάτιδες, η γυναικεία φυλακή Askham Grange στη Yorkshire και η φυλακή Wayland στη Norfolk είναι μεταξύ εκείνων που πρέπει να βελτιώσουν επειγόντως την υποστήριξη στις Lbtiq τρόφιμες, σύμφωνα με την Βασιλική Επιθεώρηση Φυλακών, αναφέρει η εφημερίδα Independent.

Ένας αμφισεξουαλικός είπε: "Έχω ήδη τεθεί σε απομόνωση και κατακρεούργησαν την πλάτη μου με ένα ξυράφι. Λένε ότι αν πάω στα ντους θα με χτυπήσουν και ορισμένοι μου ζητούν σεξουαλικές χάρες Δεν μπορώ να το αναφέρω, καθώς έτσι θα χαρακτηριστούμε ως αποδιωγμένοι και αυτό οδηγεί σε κακοποίηση".

 Η Frances Crook, διευθύνουσα σύμβουλος της Howard League, δήλωσε: "ανεπίσημα, ξέρουμε ότι υπάρχει ενδημική λεσβοφοβία που απευθύνεται σε Lbtiq κρατούμενες από το προσωπικό και τις άλλες τρόφιμες", είπε.

"Μας έχουν πει ότι οι αδύναμες και ευάλωτες γίνονται στόχος εξαγαγοράς για σεξουαλικές χάρες ή για να ανταλλάξουν οι ίδιες πράγματα με την καντίνα, ναρκωτικά ή προστασία. Η ΜΚΟ έχει πει πως στις Lbtiq κρατούμενες, οι αστυνομικίνες συνιστούν να "δρούν λιγότερο λεσβιακά" ως μια στρατηγική επιβίωσης".


Την είδηση την βρήκαμε στις 28.11.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/uk-prisons-rife-with-anti-gay-attitudes,-study-says.aspx

Στη φωτογραφία είναι Φυλακισμένες στη διάρκεια καταστροφής του γκέτο της Βαρσοβίας στη Πολωνία το 1943, την βρήκαμε από την pingnews.com