25 Νοε 2011

Εμμένει στην απαγόρευση της Ημέρας Υπερηφάνειας ο Sergei Sobyanin στη Ρωσσία

Ο δήμαρχος της Μόσχας υποσχέθηκε πως δεν θα επιτρέψει την Ημέρα Υπερηφάνειας όσο ο ίδιος παραμένει δήμαρχος.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Sergei Sobyanin επανέλαβε την Πέμπτη την αντίθεσή του στην Ημέρα Υπερηφάνειας στη ρωσική πρωτεύουσα.
"Η γνώμη μου δεν έχει αλλάξει", είπε ο Sobyanin στο ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy. Λέγοντας ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας θα ήταν αντίθετη προς τη διεξαγωγή της Ημέρας Υπερηφάνειας, και ότι η γνώμη της θα πρέπει να γίνει "σεβαστή".

Ο προκάτοχός του Sobyanin, Yury Luzhkov, σε σχόλιό του περιέγραψε την Ημέρα Υπερηφάνειας ως «σατανική».
Τα σχόλια του νυν δημάρχου έγιναν την επομένη της αναβολής της συζήτησης σχετικά με το νομοσχέδιο επιβολής προστίμου της προώθησης της λεσβιοσύνης ομοερωτικότητας αφού το νομοθετικό σώμα της Αγίας Πετρούπολης απέτυχε να συμφωνήσει σχετικά με τους "νομικούς ορισμούς".

Το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα, στην πρώτη από τις τρεις αναγνώσεις που απαιτούνται για να την έγκριση του σε νόμο την περασμένη Τετάρτη, ουσιαστικά θέτει εκτός νόμου οποιαδήποτε εκδήλωση σχετικά με την Ημέρα Υπερηφάνειας.


Εάν εγκριθεί, θα επιτρέπει στις αρχές να επιβάλουν πρόστιμα μέχρι και 50.000 ρούβλια (1.600 δολάρια) για τις "δημόσιες δραστηριότητες προώθησης της λεσβιοσύνης, του σοδομισμού, της αμφισεξουαλικότητας και της τρανσεξουαλικότητας".


Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε το νομοσχέδιο ως μία "λεπτά καλυμμένη προσπάθεια" να τροφοδοτήσει διακρίσεις εις βάρος της Lbtiq κοινότητας της Αγίας Πετρούπολης.


Την είδηση την βρήκαμε στι 24.11.11 και την μεταφράσαμε από την Ria Novosti στην http://en.ria.ru/society/20111124/169012089.html