8 Νοε 2011

Η λεσβία Paola Ziritti βασανίστηκε σε κλινική "μεταστροφής" στο Ecuador

Η Paola Ziritti είναι ανυπολόγιστα γενναία ώστε να μιλήσει δημοσίως για την «κλινική». Έχει υποστεί σωματική κακοποίηση, σεξουαλική κακοποίηση, και συνεχής ύβρεις. Φρουροί της έριξαν ακόμη και κουβάδες με παγωμένο νερό και ούρα πάνω της. Για δύο χρονιές, το ξύπνημα ήταν ένας εφιάλτης για την Paola ... επειδή είναι λεσβία. "Γιατρίνες" και φύλακες στην κλινική προσπαθούσαν να την «θεραπεύσουν».

Η Paola ζει στο Εκουαδόρ, όπου αυτές οι κλινικές είναι εξαιρετικά σύνηθες - αν και η κυβέρνηση έκλεισε 27 από αυτές φέτος, 180 κλινικές παραμένουν ανοιχτές, και οι περισσότερες από τις κρατούμενες είναι λεσβίες. (Λίγοι γκέι και τρανς είναι στις κλινικές επίσης, αλλά είναι κατά πολύ λιγότερες-οι).

Η οικογένεια της Paola γνώριζε ότι την είχαν εξαναγκαστικά περιορίσει στη κλινική, αλλά δεν είχε ιδέα πόσο τρομερό θα ήταν. Μόλις η μητέρα της Paola συνειδητοποίησε τι της είχαν κάνει, προσπάθησε να πάρει την κόρη της πίσω, αλλά η κλινική της το αρνήθηκε. Η διαδικασία για την απαλευθέρωση της Paola πήρε μια χρονιά.

Μερικές απίστευτα γενναίες γυναίκες στο Εκουαδόρ μάχονται - που λέγονται Fundacion Causana. Οι γυναίκες της Fundacion Causana ξεκίνησαν μια επίσημη αίτηση συλλογής υπογραφών στην Change.org απαιτώντας από τον Υπουργό Δημόσιας Υγείας Δρ David Chiriboga Allnut να διερευνήσει και να κλείσει και τις 180 υπόλοιπες κλινικές που βασανίζουν τις λεσβίες για να τις “θεραπεύσουν”.

Η Fundacion Causana εργάζεται άμεσα για να σώσει τις λεσβίες από τις κλινικές, αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζονται την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης του Εκουαδόρ ώστε να κλείσουν όλες οι κλινικές.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση έχει κλείσει μόνο μερικές κλινικές σε μια περιοχή της χώρας. Οι κυβερνητικές υπάλληλοι του Εκουαδόρ πρέπει να ξέρουν ότι τις παρακολουθούμε και δεν θα παραμείνουμε άπραγες, ενώ λεσβίες έχουν φυλακιστεί και βασανιστεί.

Παρακαλούμε υπογράψτε εδώ.


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.11.11 και την μεταφράσαμε από την change.org