25 Νοε 2011

Οι αμφισεξουαλικές είναι πιθανότερο να υποστούν κατάθλιψη

Οι αμφισεξουαλικές "είναι πιθανότερο να υποστούν κατάθλιψη συγκριτικά με τους αμφισεξουαλικούς"

Μια νέα μελέτη στις ΗΠΑ, δείχνει πως οι αμφισεξουαλικές είναι πιθανότερο να υποφέρουν από κατάθλιψη και να πίνουν περισσότερο από ότι οι αμφισεξουαλικοί.
Το πανεπιστήμιο George Mason διαπίστωσε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα κατάθλιψης και κατάχρησης αλκοόλ στις αμφισεξουαλικές έφηβες-ους.


Ωστόσο, οι αμφισεξουαλικοί φαίνεται ότι εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο κακοποίησης, καθώς μεγαλώνουν. Οι πιθανότητες στις αμφισεξουαλικές παρέμειναν στατικές.

Οι ερευνήτριες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που προσδιορίζονται ως ετερό ή λεσβίες ήταν λιγότερο επιρρεπείς στην κατάθλιψη, από εκείνες που είναι αμφισεξουαλικές. Οι συμμετέχουσες είπαν ότι αισθάνονται "αόρατες".
Η μελέτη εξέτασε τη σεξουαλική ταυτότητα, τη συμπεριφορά και την έλξη. Αυτά τα χαρακτηριστικά συγκρίθηκαν σε θέματα υγείας.


Η επικεφαλής της έρευνας Lisa Lindly δήλωσε: "Υπάρχει μια ροπή προσδοκίας ή προτύπου ενός προσώπου που επιλέγει μια σεξουαλική ταυτότητα και την υπερασπίζεται. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με τις αμφισεξουαλικές. Νομίζω πως κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από το στιγματισμό".




Την είδηση την βρήκαμε στις 9.11.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2011/11/09/bisexual-women-more-like-likely-to-suffer-depression-than-men/