28 Νοε 2011

Δεν θα επέμβει στο γάμο των λεσβιών η εκκλησία της Ισπανίας

H εκκλησία της Ισπανίας δεν θα πιέσει να διαλυθούν οι γάμοι των λεσβιών, είπε ο επίσκοπος

Η ισπανική Επισκοπική Εκκλησία δεν θα ζητήσει από νέα συντηρητική κυβέρνηση της χώρας να ανατρέψει τη νομοθεσία για το γάμο των λεσβιών που θεσπίστηκε με τη προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση το 2005,είπε ένας εκ των κορυφαίων επισκόπων της.
 

Υπήρξε ανησυχία από την Lbtiq κοινότητα ότι η νομοθεσία που επιτρέπει το γάμο των λεσβιακών ζευγαριών στη χώρα θα μπορούσε να πάψει να ισχύει μετά την εκλογική νίκη του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP), το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά η Εκκλησία έχει διασκεδάσει τους φόβους λέγοντας ότι δεν θα ασκήσει πιέσεις στη νέα κυβέρνηση για το θέμα αυτό.

Όπως αναφέρθηκε από την εφημερίδα El País, ο Juan Antonio Martínez, εκπρόσωπος της ισπανικής Επισκοπικής Διάσκεψης (ΕΔΙ - CEE), δήλωσε: "Η ΕΔΙ δεν λέει ποτέ σε καμία κυβέρνηση τι να κάνει. Δεν το έπραξε με προηγούμενες κυβερνήσεις, και δεν θα το κάνει με αυτή "Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με διαδηλώσεις από θρησκευόμενες μετά την εφαρμογή της νομοθεσίας για το γάμο των λεσβιακών ζευγαριών το 2005 και υπέρ των αμβλώσεων, ο Martínez
πρόσθεσε: "Δηλώνουμε την θέση της Εκκλησίας. Και έχουμε πει ότι υπάρχουν νόμοι που είναι σαφώς άδικοι. Οι κυβερνήσεις θα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν αν θέλουν να έχουν νόμους, οι οποίοι δεν παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα".


Την είδηση την βρήκαμε στις 27.11.11 και την μεταφράσαμε από την Pink Paper http://news.pinkpaper.com/NewsStory.aspx?id=6466