8 Σεπ 2014

Η Vivian Boyack και η Alice Dubes νυμφεύθηκαν μετά από 72 χρόνια σχέσης


Μετά από εβδομήντα χρονιές αφ' ότου άρχισε η σχέσης τις, η Vivian Boyack και η Alice "Nonie" Dubes νυμφεύθηκαν

Η 91χρονη Boyack, και η 90χρονη Dubes, καθόταν η μία δίπλα στην άλλη κατά τη διάρκεια της τελετής του Σαββάτου 30.9.2014, αναφέρει η Quad City Times. 

"Αυτή είναι μια γιορτή που έπρεπε να είχε συμβεί πριν από πολύ καιρό", είπαν στην Επισκόπισα Linda Hunsaker η μικρή ομάδα από τις στενές φίλες και την οικογένεια που παρακολούθησαν την τελετή. 

Οι δύο λεσβίες συναντήθηκαν στην πατρίδα τις την Yale, της Αϊόβα, ενώ μεγάλωναν. Στη συνέχεια μετακόμισαν στην Davenport το 1947, όπου η Boyack δίδαξε στο σχολείο και η Dubes εργαζόταν στη μισθοδοσία. 

Η Dubes είπε ότι και οι δύο έχουν απολαύσει τη ζωή τις μαζί και όλα αυτά τα χρόνια έχουν ταξιδέψει στις 50 πολιτείες, σε όλες τις επαρχίες του Καναδά και στην Αγγλία δύο φορές. 
"Περάσαμε καλά", δήλωσε η Dubes. 

Η Boyack είπε ότι χρειάζεται πολλή αγάπη και δουλειά για να κρατηθεί μια σχέση για 72 χρόνια. 

Ο για πολλά χρόνια κοινός τις φίλος Jerry Yeast, 73 χρονών, είπε ότι γνωρίζει το ζευγάρι, από όταν εργαζόταν στην αυλή τις ως έφηβος. "Τις γνωρίζω όλη μου τη ζωή, και μπορώ να σας πω, ότι είναι ιδιαίτερες" είπε ο Yeast. 

Η Iowa άρχισε να επιτρέπει την ισότητα του γάμου το 2009. 
Οι δύο γυναίκες δήλωσαν ότι ποτέ δεν είναι αργά για ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.9.14 και την μεταφράσαμε από την theguardian.com στην http://www.theguardian.com/world/2014/sep/08/ninety-year-old-gay-couple-marries-in-iowa?CMP=fb_gu 

Η φωτογραφία είναι του Thomas Geyer της AP.