14 Σεπ 2014

Υπολείπονται οι αμφισεξουαλικές, λεσβίες και τρανς γυναίκες στην υγεία Β'

Μόνο το 27% λεσβιών, αμφισεξουαλικών, τρανς στη μελέτη ανέφεραν ακμαία οικονομικά, σε σύγκριση με 39% των ετερό γυναικών και το 40% εκατό των ετερό ανδρών. 
Η οικονομική ευημερία προσδιορίστηκε με βάση μια ποικιλία ερωτήσεων της έρευνας σχετικά με το βιοτικό επίπεδο, την ικανότητα παροχής των βασικών αναγκών, και την ποσότητα της οικονομικής ανησυχίας. 

Οι οικονομικές μάχες μιας Lbt δεν σημαίνει μόνο οικονομικές διακοπές και μικρότερα σπίτια, αυτές οι ελλείψεις πόρων έχουν σοβαρές συνέπειες, όταν πρόκειται για την υγεία. Οι LGBT είναι λιγότερο πιθανό να έχουν ασφάλιση υγείας ή τα οικονομικά μέσα να πληρώσουν για την ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με έρευνα της Gallup που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. 

Το 25% των ενηλίκων LGBT ανέφεραν πως δεν έχουν αρκετά χρήματα για να πληρώσουν για φροντίδα της υγείας κατά την τελευταία χρονιά, ενώ μόνο το 17% των ετερό ενηλίκων ανέφερε αυτό το πρόβλημα. 
Είναι οι LBT που χρειάζονται την ασφάλιση υγείας περισσότερο αφού οι LBT καπνίζουν και πίνουν περισσότερο από τις ετερό, και οι αμφισεξουαλικές συχνά παλεύουν με ζητήματα όπως το βάρος και τα ψυχολογικά, σύμφωνα με την Έρευνα 2013 της National Health Interview από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. 

Οι κίνδυνοι για την υγεία των LBT επιδεινώνονται με το να είναι λιγότερο πιθανό να επισκέπτονται τακτικά μια γιατρίνα-ο. 
"Για τις γυναίκες, η περίθαλψη υγείας, συχνά οργανώνεται γύρω από την ανάγκη για έλεγχο των γεννήσεων", είπε η Cochran. "Αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες περιλαμβάνονται συνήθως στην υγειονομική περίθαλψη". Οι LBT γυναίκες συχνά δεν έχουν ανάγκη για έλεγχο των γεννήσεων, και είναι επίσης λιγότερο πιθανό να μεγαλώσουν παιδιά, είπε η Cochran, που είναι ο άλλος παράγοντας που φέρνει τις γυναίκες στο γραφείο μίας γιατρίνας-ού. 

Οι LBT έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να στερούνται την προσωπική γιατρίνα-ό από ό,τι οι ετερό γυναίκες. Αυτό συμβαίνει επειδή μόνο το 24% των λεσβιών, αμφισεξουαλικών, τρανς στην ερώτηση της της έρευνας για την ευεξία, την ανέφεραν ως "ακμάζουσα", όταν πρόκειται για τη σωματική υγεία, σε σύγκριση με το 36% των ετερό γυναικών.
Έτσι, αν και όλα τα σημάδια δείχνουν ότι υπάρχει πρόοδος στην LGBT κοινότητα, από την πρόσφατη σαρωτική νίκη στην ισότητα του γάμου στην εντολή του Προέδρου Barack Obama για φραγή των διακρίσεων, υπάρχουν παρατεταμένες μορφές στίγματος (ο φόβος της ασθένειας, του θανάτου και κυρίως του αποκλεισμού) που περιορίζουν την πραγματική ισότητα. 

Το εργαλείο για την αντιμετώπιση αυτών των αποκλίσεων εμφανίζονται από τα δεδομένα, δήλωσε ο Gates: που συλλέγουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανθρώπων και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου και πώς σχετίζονται με τη συνολική τις ευημερία. "Ενώ η κοινωνική αποδοχή των Lgbt των Ην. Πολιτειών έχει βελτιωθεί σε αυτή τη χώρα, η LGBT κοινότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολύ συχνά διακρίσεις και στίγμα που επηρεάζει αρνητικά την οικονομική, σωματική και συναισθηματική υγεία της", είπε ο Gates σε μια δήλωση. 


Βρίσκεστε στο Β' μέρος για να βρεθείτε στο Α' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 26.8.14 από την takepart.com γραμμένη από την Hayley Fox στην http://www.takepart.com/article/2014/08/26/lgbt-women-struggle-health-and-wealth-under-double-whammy-gender-restrictions?utm_content=buffer31e2d&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer 4 By