13 Σεπ 2014

Η κα. Falkner και το Διεθνές Δίκτυο Φιλελεύθερων Γυναικών INLW για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας


Η αντιπροεδρίνα Falkner και το Διεθνές Δίκτυο Φιλελεύθερων Γυναικών INLW σχσχεδιάζουν δράσεις για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. 

Εργαζόμενη η Αντιπροεδρίνα  Βαρόνη Kishwer Falkner με την LI στο Διοικητικό Συμβούλιο, η οποία είναι πλήρες μέλος  των Φιλελεύθερων Δημοκρατών LI, η αντιπροσωπεία του Διεθνούς Δικτύου Φιλελεύθερων Γυναικών (INLW) εξέδωσε μερικές από τις δράσεις που είναι αναγκαίες για την εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών, σε μια συνάντηση στη Βουλή των Λόρδων στις 22 Ιουλίου 2014. 

Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ένας από τους τρεις πυλώνες καθορισμού των εργασιών της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διεθνούς των Φιλευθέρων LI και τις αρχές που τις διέπουν όπως η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης εγκρίθηκε από την Διενθνή των Φιλελευθέρων σε ένα ψήφισμα που παρουσιάστηκε στο 59ο Συνέδριο της Διεθνούς των Φιλελευθέρων

Η αντιπροσωπεία της LI είναι πλήρες μέλος της INLW, της οποίας επικεφαλής ήταν Βαρόνη Margaret de Vos van Steenwijk, η οποία είναι προεδρίνα του INLW, μίλησε για τη σημασία που έχει, για τις χώρες στην Ευρώπη αλλά και πέρα από αυτήν, η εφαρμογή των όρων της Σύμβασης για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας σε όλο τον κόσμο. 
Η Βαρόνη Falkner, η οποία είναι επίσης εκπροσώπισα της εξωτερικής πολιτικής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στη Βουλή των Λόρδων, προσφέρθηκε να τονίσει τη σημασία αυτού του αγώνα για την Διεθνή των Φιλελευθέρων θέτοντας μια ερώτηση ενώπιον του κοινοβουλίου, ενθαρρύνοντας και άλλες φιλελεύθερες βουλευτίνες-ές να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. 

Η Αντιπροεδρίνα της LI άδραξε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με το INLW τη δυνατότητα η επόμενη Γενική Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών είναι γυναίκα μετά τη λήξη του τρέχοντος φορέα το 2016. 

Μαζί με την Βαρόνη De Vos ήταν η ταμίας του INLW, Marianne Morren, και ένα μέλος της LI που συνεργάζεται με την οργάνωση, Δίκτυο Έμφυλης Ισότητας του κόμματος ALDE, η κα Flo Clucas, η οποία έχει διατελέσει προεδρίνα της Ομάδας Επιτροπή των Περιφερειών του ALDE. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.4.14 και την μεταφράσαμε από την liberal-international.org στην  http://www.liberal-international.org/site/Vice_President_Falkner_and_INLW_plan_action_to_combat_genderbased_violence.html

Θα περιμένουμε να δούμε την εφαρμογή αυτού του ψηφίσματος κυρίως στην Ελλάδα.