14 Σεπ 2014

Υπολείπονται οι αμφισεξουαλικές, λεσβίες και τρανς γυναίκες στην υγεία Α'

"Ο μεγαλύτερος πλούτος είναι η υγεία", λέει το ρητό, αλλά υπολείπονται οι λεσβίες αμφισεξουαλικές και τρανς γυναίκες. 

Οι λεσβίες, αμφισεξουαλικές και τρανς γυναίκες αναφέρουν μεγαλύτερη οικονομική αστάθεια και χειρότερη υγεία από τους γκέι, αλλά και τις, τους ετερό, σύμφωνα με τη μελέτη της Gallup για την ευεξία που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα. 

"Οι τρανς, λεσβίες, αμφισεξουαλικές [στη μελέτη] έχουν αυτό το πιο σημαντικό οικονομικό μειονέκτημα επειδή δέχονται τις διπλές συνέπειες του ότι είναι λεσβίες, αμφισεξουαλικές τρανς και να είναι γυναίκες", δήλωσε ο Gary Gates, συγγραφέας της μελέτης. 

Αυτό το διπλό χτύπημα οφείλεται σε μια συρροή παραγόντων που λειτουργούν εναντίον τις. Δηλαδή, οι λεσβίες, αμφισεξουαλικές και τρανς είναι ακριβώς αυτό: οι γυναίκες, και υπόκεινται στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ γυναικών και ανδρών, όπως οι ετερό γυναίκες δήλωσε η Susan Cochran, καθηγήτρια στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου UCLA. 

Υπάρχει αυτό το χάσμα ακόμη και μεταξύ θέσεων εργασίας με τον κατώτατο μισθό, όπου οι γυναίκες αμείβονται 13% λιγότερο από όσο οι άνδρες. Πολλές αμφισεξουαλικές, λεσβίες, και τρανς είναι λιγότερο πιθανό να ζουν με μία συντρόφισα, έτσι ώστε να μην αποκομίσουν τα οικονομικά οφέλη που υπάρχουν σε μια οικογένεια δύο ενηλίκων, όπως το να μοιράζονται τα έξοδα και τα διπλά εισοδήματα, είπε η Cochran. 

"Στο τέλος της ημέρας, οι Lbt κερδίζουν λιγότερα", είπε. "Και αυτές κερδίζουν λιγότερα για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους". 

Η μελέτη της Gallup, η οποία βασίστηκε σε περισσότερες από 80.000 συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, στόχευσε σε πέντε βασικούς τομείς της ευημερίας: την αίσθηση της επιδίωξης-σκοπού, την συμμετοχή στην κοινότητα, την σωματική υγεία, την οικονομική σταθερότητα και την κοινωνική αλληλεπίδραση.


Βρίσκεστε στο Α' μέρος για να βρεθείτε στο Β' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 26.8.14 από την takepart.com γραμμένη από την Hayley Fox στην http://www.takepart.com/article/2014/08/26/lgbt-women-struggle-health-and-wealth-under-double-whammy-gender-restrictions?utm_content=buffer31e2d&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer 4 By