1 Δεκ 2011

Η Clare Balding ενοχλήθηκε από τον σεξισμό στην άθληση

Η Clare Balding ενοχλήθηκε από τη λίστα της Αθλητικής Προσωπικότητας η οποία περιλαμβάνει μόνο άνδρες

Η Clare Balding έχει επικρίνει δημοσίως την κλειστή λίστα Αθλητικής Προσωπικότητας της χρονιάς 2011 στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε μία γυναίκα.

Η ετήσια τελετή που γιορτάζει τις καλύτερες συμμετέχουσες-ντες στην άθληση στην Αγγλία για την χρονιά που πέρασε.

Η παρουσιάστρια, η οποία έχει καρκίνο του θυρεοειδούς, είπε: "Αν αισθάνεστε την έντονη αδικία της λίστας που περιλαμβάνει μόνο άνδρες, αξίζει τον κόπο να το κάνετε θέμα στην αθλητική συντάκτρια των άρθρων που διαβάζετε, στο ραδιοφωνικό σταθμό που ακούτε, στους τηλεοπτικούς σταθμούς που βλέπετε, ότι η κάλυψη τους αθλητριών είναι πολύ, πολύ περιορισμένη σε μη Ολυμπιακές χρονιές.

"Σε αντίθετη περίπτωση, ο κόσμος θα παραμείνει ακριβώς ίδιος. Εάν θέλετε περισσότερη κάλυψη των αθλητριών και του γυναικείου αθλητισμού, πείτε το. Με αυτόν τον τρόπο, όσες ενδιαφέρονται μπορούν να μετατρέψουν μια μάλλον απελπιστική κατάσταση σε κάτι καλύτερο σε μακροπρόθεσμη βάση".

Η πρωταθλήτρια κολύμβησης Rebecca Adlington έχασε την υποψηφιότητα για την παρούσα χρονιά μόλις για ένα βαθμό.

Ως εκ τούτου, η συναδέλφισα τηλεοπτική παρουσιάστρια Gabby Logan επίσης παρεναίβει στη συζήτηση.

Είπε στο Twitter: "Δεν μπορώ να σκεφτώ να πω κάτι θετικό για το ότι δεν υπάρχει καμία γυναίκα στη πρώτη δεκάδα της λίστας, γι 'αυτό δεν θα πω τίποτα".

Συνέχισε: "Η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο τρίαθλο, και οι αθλήτριες δρόμου θα πρέπει όλες να περιληφθούν, λοιπόν, παραπονιόμαστε για τις γυναίκες που δεν έχουν θετικά πρότυπα, αλλά αυτά υπάρχουν και στην άθληση - πρέπει να προωθήσουμε τις αθλήτριες".

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: "Αυτό δεν είναι "θετική διάκριση"- θα έπρεπε να διακριθούν αξιοκρατικά. Πρόκειται για την κυριαρχία της ανδρικής άθλησης και των αθλητών και μόνο, από τα μέσα ενημέρωσης. Μπορούμε να έχουμε αντίστοιχα στη λίστα την Chrissie Wellington, την Keri-Anne Payne, την Rebecca Adlington – όλες νικήτριες χρυσών μεταλλίων το 2011".

Η Zara Phillips ήταν η τελευταία γυναίκα που μπήκε στη λίστα και κέρδισε τον τίτλο της Αθλητικής Προσωπικότητας της χρονιάς 2006.


Την είδηση την βρήκαμε στις 30.11.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/clare-balding-annoyed-by-all-male-sports-personality-shortlist.aspx

Στη φωτογραφία η Άρτεμις την ώρα που κυνηγά 3ος αιώνας πρό κοινής χρονολόγησης, από το μουσείο της Νάπολης