1 Δεκ 2011

Μητέρα καταδικάστηκε για λεσβοφοβία

Μητέρα καταδικάστηκε για κακόβουλη αμέλεια και δυσφήμιση κατά των λεσβιών

Στη Νέα Ζηλανδία μητέρα διατάχθηκε να αναλάβει 300 ώρες κοινωφελούς εργασίας μετά τους ψευδείς ισχυρισμούς της πως μια μαθήτρια αντίπαλη της  κόρης της (θέλουν και οι δύο να μπουν στην ίδια σχολή) είναι λεσβία με σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια ΣΜΑ.

Η γυναίκα - η οποία δεν μπορεί να ονομαστεί-, επίσης, με εντολή Επαρχιακού Δικαστηρίου της Queenstown θα πληρώσει 500 δολάρια ως αποζημίωση για συναισθηματικό στρες και θα περάσει δύο χρόνια υπό την εποπτεία συμβουλευτικής.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε όλα αυτά, προκειμένου να αυξήσει την πιθανότητα να επιλεγεί η κόρη της να σπουδάσει είτε στο κολλέγιο St Hilda ή στο Columba στη πόλη Dunedin.

Και τα δύο θεωρούνται ελίτ σχολεία στην περιοχή και ο ανταγωνισμός για την είσαγωγή είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η μητέρα τηλεφώνησε στα δύο σχολεία και προσποιήθηκε ότι ήταν νοσοκόμα σεξουαλικής υγείας.

Και στις δύο κλήσεις της επιτέθηκε στην άλλη μαθήτρια, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται θεραπεία για μια ΣΜΑ και πως είχε ερωτική σχέση με μια άλλη γυναίκα.

Οι αρμόδιες του σχολείου όταν άρχισαν να έχουν υποψίες, επικοινώνησαν με την αστυνομία.

Ο Seargent Ian Collin είπε στην εφημερίδα Otago Daily Times: "Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για τις περιορισμένες θέσεις στα σχολεία και το διοικητικό συμβούλιο παίρνει την τελική απόφαση στο τέλος της χρονιάς.

"Σε μια προσπάθεια να γίνει η κόρη της αποδεκτή αντί της άλλης σπουδάστριας, η κατηγορούμενη υπέπεσε στις κλήσεις λέγοντας ψέμματα στο St Hilda και Columba College σχετικά με τη συμπεριφορά της άλλης μαθήτριας και των γονέων της."


Την είδηση την βρήκαμε στις 30.11.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/mother-sentenced-over-malicious-lesbian-slur.aspx

Στη φωτογραφία η Άρτεμις με δύο νύμφες