14 Ιουλ 2013

Υγεία των λεσβιών, μύθοι και πραγματικότητα 6


"Η υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας». who.int www 

Μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε την εαυτή σας υγιή: 
Αποφύγετε το υπερβολικό βάρος, μην εκθέτετε την εαυτή σας πάρα πολύ στον ήλιο, περιορίστε την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνετε ή κόψτε το, περιορίστε το κάπνισμα ή πάψτε να καπνίζετε, να τρώτε υγιεινά και καλά ισορροπημένα γεύματα, μη χρησιμοποιείτε νόμιμα ή παράνομα ναρκωτικά, και να συμμετέχετε σε σωματική άσκηση σε τακτική βάση. 

Ευεξία
Το να φροντίζετε την εαυτή σας είναι ευχάριστο, και είναι καλό για το ηθικό σας. Γιατί λοιπόν να το αρνηθείτε στην εαυτή σας; Κατά μέσο όρο επτά στους δέκα καρκίνους συνδέονται με τον τρόπο ζωής μας. Ένας υγειής τρόπος ζωής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κινδύνων του καρκίνου και άλλων ασθενειών.

Μερικές συμβουλές για να διατηρείσετε την εαυτή σας υγειή: 
Αποφύγετε το υπερβολικό βάρος, μην εκθέτετε την εαυτή σας πάρα πολύ στον ήλιο, περιορίστε την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνετε ή μην πίνετε αλκοόλ, περιορίστε το κάπνισμα ή μην καπνίζετε, τρώτε υγιεινά και καλά ισορροπημένα γεύματα, μην χρησιμοποείται νόμιμα ή παράνομα ναρκωτικά, και συμμετέχετε σε σωματική άσκηση σε τακτική βάση. 

Εξαρτήσεις 
Στους λεσβιακούς κύκλους, ιδίως στις μεγάλες πόλεις, η ευκαιρία να συναντηθούν οι λεσβίες είναι γενικά συνδεδεμένη με πάρτυ, νυχτερινά κέντρα και καφετέριες, όπου σε όλα αυτά τα μέρη η κατανάλωση αλκοόλ, καπνού και ναρκωτικών, νόμιμων ή παράνομων, είναι πιο εύκολα προσβάσιμη. 

Ορισμένες λεσβίες αναπτύσουν την κοινωνική τις ζωή αποκλειστικά σε αυτά τα περιβάλλοντα, ενώ άλλες προτιμούν να περνούν το χρόνο τις σε ένα πιο περιορισμένο κύκλο με φίλες. 
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ή ακόμα και η μέτρια κατανάλωση καπνού ή η χρήση ναρκωτικών θα επιδεινώσει την υγεία σας και θα έχει αντίκτυπο στη φυσική και στη ψυχική σας ευεξία. 

Η αντίληψη των κινδύνων μειώνεται υπό την επίδραση ορισμένων ουσιών, οι οποίες μπορεί να ενέχουν κίνδυνο σεξουαλικών πρακτικών με κίνδυνο τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. 

Γνωρίζοντας την εαυτή σας καλά και το να είστε ενήμερες για τους κινδύνους της εξάρτησης από ναρκωτικά βοηθά να θέσετε τα ζητήματα στα δικά σας χέρια σε όλες τις περιστάσεις. 


Βρίσκεστε στο ΣΤ' μέρος αν θέλετε να βρεθείτε στο Ζ' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.7.13 και την μεταφράσαμε από την ilga.org στην http://old.ilga.org/health/ILGA_Lesbians_Health_Myths_Realities_EN.pdf