27 Μαρ 2013

Julia Pierson, πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των Ην. Πολιτειών

Την πρώτη γυναίκα επικεφαλής στην ιστορία της Μυστικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών διόρισε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα.

Η Μυστική Υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με την προστασία του προέδρου και της οικογένειάς του, αλλά επίσης ερευνά υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων.

Πρόκειται για την κα. Τζούλια Πίρσον, η οποία έχει συμπληρώσει 30 έτη προϋπηρεσίας στο σώμα, ενώ προηγουμένως υπηρετούσε ως προσωπάρχισα της υπηρεσίας. 

«Κατά τη διάρκεια των 30 ετών εμπειρίας της στην Μυστική Υπηρεσία, η Τζούλια έχει αδιάλειπτα και καθημερινά επιδείξει το πνεύμα και την αφοσίωση [που διέπει] τις γυναίκες και τους άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας στις μέρες μας», δήλωσε ο κ. Ομπάμα, ανακοινώνοντας τον διορισμό της κας. Πίρσον. 

Σε αντίθεση με τον διορισμό υπουργίνων-ών, ο διορισμός της κας. Πίρσον δεν χρειάζεται να επικυρωθεί από τη Γερουσία. 

Ο διορισμός μίας γυναίκας στην κεφαλή της Μυστικής Υπηρεσίας συμβολίζει την αλλαγή φρουράς και νοοτροπίας στο σώμα, η φήμη του οποίου αμαυρώθηκε τον Απρίλιο του 2012, όταν αποκαλύφθηκε ότι δεκατρείς πράκτορες διασκέδαζαν με ιερόδουλες στην Καρταχένα της Κολομβίας, εν αναμονή της άφιξης του προέδρου Ομπάμα στη λατινοαμερικανική χώρα. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 27.3.13 από την the insider.gr στην http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25519:ipa-i-proti-gynaika-epikefalis-tis-mystikis-ypiresias-&catid=52:world&Itemid=79