10 Μαρ 2011

Με φρούτα και λαχανικά κατά του οξειδωτικού στρες

Με φρούτα και λαχανικά κατά του οξειδωτικού στρες

Φρούτα, λαχανικά και ξηροί καρποί είναι τα όπλα για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, ενός μηχανισμού που πιστεύεται ότι συνδέει την παχυσαρκία με την αθηροσκλήρωση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ο πιο αποτελεσματικός ρυθμιστής του οξειδωτικού στρες θεωρείται ο περιορισμός των θερμίδων που καταναλώνει η άνθρωπος και αποτελεί προληπτικό μέσο για την εμφάνιση ή επιδείνωση της αθηροσκλήρωσης σε άτομα με παχυσαρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση επιστημονισών της Μονάδας Μελέτης Μεταβολικών Νοσημάτων του Ιπποκράτειου που παρουσιάζεται στο 7ο Ετήσιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Η μεσογειακή διατροφή με φρούτα και λαχανικά αρκεί για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες χωρίς την ανάγκη πρόσληψης συμπληρωμάτων με βιταμίνες C και Ε λέει ο καθηγητής καρδιολογίας και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Απόστολος Ευθυμιάδης.

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι η παχυσαρκία είναι μάστιγα και αρρώστια της εποχής και ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα κοντά σε εκείνα των ΗΠΑ, ενώ τα ακόμη υψηλότερα επίπεδα παιδικής παχυσαρκίας την κατατάσσουν σχεδόν στην πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.


Την είδηση την βρήκαμε στις 10.3.11 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στην http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=258167