10 Οκτ 2015

Το Ίδρυμα για τον Καρκίνο των Γυναικών ενημερώνει Α'


Σταθερή πρόοδος έχει σημειωθεί στη μείωση της επιβάρυνσης των γυναικολογικών καρκίνων μέσω της έρευνας. Η ιδιαίτερη υπόσχεση ότι η καλύτερη κατανόηση των κινδύνων, των συμπτωμάτων και της πρόληψης από τους τρεις πιο διαδεδομένους γυναικολογικούς καρκίνους: του τραχήλου της μήτρας, των ωοθηκών και της μήτρας.

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, Μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Γυναικολογικό Καρκίνο, και καθ 'όλη τη χρονιά, το Ίδρυμα για τον Καρκίνο των Γυναικών (
foundation for womens cancer) ζητά να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην παροχή βοήθειας στις γυναίκες να κατανοήσουν τα βήματα που μπορούν να ληφθούν για να μειωθούν οι κίνδυνοι για αυτές τις μορφές καρκίνου και να έχουν το συντομότερο δυνατό διάγνωση μέσω της αναγνώρισης των συμπτωμάτων.

Κάνουμε έκκληση στις γυναίκες να μάθετε για την πρόληψη και την έγκαιρη προειδοποίηση των σημαδιών αυτών των καρκίνων και να ακούσετε το σώμα σας. Όλες γνωρίζουμε τι είναι φυσιολογικό για εμάς. Και τέλος, να διατηρήσετε τη γυναικολογική υγεία σας!

Αν υποψιάζεστε ή διαγνωστήκατε με γυναικολογικό καρκίνο, αναζητήσετε πρώτα την φροντίδα μιας γυναικολόγου ογκολόγου.

Καρκίνος είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται για να καθορίσει ένα σύνολο-μια συλλογή ασθενειών που μοιράζονται ένα μοναδικό χαρακτηριστικό – ανεξέλεγκτης ανάπτυξης των κυττάρων που έχουν τη δυνατότητα να εξαπλωθούν (μετάσταση) σε άλλα μέρη του σώματος. Οι γυναικολογικοί καρκίνοι αναπτύσονται από το αναπαραγωγικό όργανο (-α) μιας γυναίκας συμπεριλαμβανομένων του τραχήλου, της μήτρας, των ωοθηκών, των σαλπίγγων, του κόλπου και του σεξουαλικού οργάνου.

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ένας καρκίνος που ξεκινά από τον τράχηλο, μέρος της μήτρας, όπου η μήτρα ανοίγει προς τον κόλπο. Είναι το μέρος της μήτρας που διαστέλλεται και ανοίγει πλήρως για να επιτρέψει να περάσει το μωρό κατά τη γέννησή της-του. 
Σε φυσιολογική κατάσταση ο τράχηλος της μήτρας έχει δύο κύριους τύπους κυττάρων: τα πλακώδη κύτταρα που προστατεύουν την εξωτερική πλευρά του τραχήλου της μήτρας, και τα αδενικά κύτταρα που είναι ως επί το πλείστον μέσα στον τράχηλο τα οποία δημιουργούν την υδαρότητα και την βλέννα που παρατηρείται συχνά κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. 
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προκαλείται από ανώμαλες αλλαγές σε οποιονδήποτε από αυτούς τους κυτταρικούς τύπους του τραχήλου και είναι ο μόνος γυναικολογικός καρκίνος που μπορεί να προληφθεί με τον τακτικό έλεγχο και τον κατάλληλο εμβολιασμό.

Να γνωρίζετε πως:
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί.
Σχεδόν όλοι οι καρκίνοι του τραχήλου της μήτρας προκαλούνται από μια επίμονη μόλυνση του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων-ή HPV.
Η τακτική εξέταση Παπανικολάου και το HPV τεστ, όταν συνιστόνται είναι σημαντικές στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας συνήθως επηρεάζει τις γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 30 και 55, αλλά και οι νεότερες γυναίκες βρίσκονται επίσης σε κίνδυνο.

Ακούστε στο σώμα σας αυτά τα συμπτώματα:
Αιμορραγία μετά την ερωτική επαφή
Υπερβολική εκροή και ανώμαλη αιμορραγία μεταξύ των περιόδων
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι περισσότερες γυναίκες δεν θα έχουν κανένα σύμπτωμα αν εμβολιασθούν και κάνουν τακτικά τεστ Παπ και τεστ HPV, όταν συνίσταται, είναι το κλειδί για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Δράστε 
Μην καπνίζετε! Το κάπνισμα εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να οδηγήσει σε επίμονη λοίμωξη HPV.
Να εμβολιάζονται, κατά προτίμηση έφηβες και έφηβοι, ηλικίας 12 και 11 ετών.
    
Κάντε τέστ Παπ και τεστ HPV, στα διαστήματα που συνιστώνται από το φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης σας, 
Δεσμευτείτε και κάντε τις ετήσιες γυναικολογικές εξετάσεις.
Αν τα αποτελέσματα των εξετάσεων σας πουν ότι έχετε προ- καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ή καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αναζητήστε φροντίδα σε μια γυναικολόγο ογκολόγο.

Βρίσκεστε στο Α' μέρος για να διαβάσετε το Β' μέρος πατήστε εδώ

Την είδηση την βρήκαμε στις 1.10.2015 από την foundationforwomenscancer.org στην http://www.foundationforwomenscancer.org/how-to-maintain-your-gynecologic-health/?utm_medium=Social&utm_source=Twitter&utm_campaign=Leadify