11 Ιουν 2013

Με το Thess Pride τιμούμε τη διαφορετικότητα

Γ. Μπουτάρης: Με το Thess Pride τιμούμε τη διαφορετικότητα 

«Δεν κάνουμε ούτε πανηγύρι, ούτε καρναβάλι, ούτε τουρισμό, με το Thess Pride τιμούμε τη διαφορετικότητα» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εν όψει του του 2ου Thessaloniki Pride, υπό την αιγίδα του Δήμου, την Παρασκευή και το Σάββατο στην πόλη. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της διοργάνωσης, αναφερόμενος, στις όποιες αντιδράσεις σημείωσε πως αντιδράσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν κάθε φορά σε μια καινούρια πραγματικότητα. «Από την εκκλησία και άλλες οργανώσεις, δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι» πρόσθεσε. 

«Στην κοινωνία που θέλουμε να χτίσουμε, η κάθε μία-ένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται χωρίς να υφίσταται καταπίεση» συμπλήρωσε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με το πρόγραμμα θα χαιρετίσει την κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας. 

Επιπλέον, ο δήμαρχος χαρακτήρισε «γελοία» την αντίληψη όσων πιστεύουν ότι η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στηρίζει το Thess Pride για τουριστικούς λόγους. 

Από την πλευρά της η διοργάνωση, «Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκη, υποστήριξαν πως το Φεστιβάλ είναι μια πολυσυλλεκτική γιορτή και διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

«Διεθνώς διοργανώνονται παρόμοια φεστιβάλ. Στόχος μας ήταν η διοργάνωση κάτι παρόμοιου και στη Θεσσαλονίκη και το πετύχαμε μετά την αλλαγή σε επίπεδο δήμου στην πόλη».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride Θάνος Βλαχογιάννης τόνισε πως το Φεστιβάλ είναι μια διεκδίκηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Δεν είναι μια συνηθισμένη πορεία. Βγαίνουμε ως σύνολο στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση. Διεκδικούμε όλες-οι μαζί». 

Οι εκδηλώσεις του Pride, με σύνθημα «Ελεύθερα πνεύματα, ελεύθερα σώματα», θα ξεκινήσουν την Παρασκευή το απόγευμα στην Πλατεία Χρηματιστηρίου στα Λαδάδικα, ενώ θα συνεχιστούν από τις 11 το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Λευκού Πύργου. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα. 

Πάντως την Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, δίπλα στον Ιερό Ναό Παναγίας Χαλκέων, και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας έως το δημαρχιακό μέγαρο από τους «Ορθόδοξους Πολίτες Θεσσαλονίκης» κατά του Thessaloniki Pride.


Την είδηση την βρήκαμε στις 11.6.13 από την εφημερίδα naftemporiki.gr στην http://www.naftemporiki.gr/story/664104