13 Ιουν 2013

13χρονη Ινδή που νίκησε στο τεστ IQ Αϊνστάιν και Χόκινγκ


O λόγος για τη 13χρονη Ινδή Νέχα Ραμού, η οποία από τα επτά της ζει με την οικογένειά της στη Βρετανία, και στο τεστ IQ της Μensa, ξεπέρασε κατά δύο μονάδες τους Αϊνστάιν και Χόκινγκ. 

Συγκεκριμένα η μικρή Νέχα, που συγκαταλέγεται στο 1% των εξυπνότερων ανθρώπων της Βρετανίας και θέλει να σπουδάσει νευρολογία στο Χάρβαρντ, βαθμολογήθηκε με 162 μονάδες, ξεπερνώντας κατά δύο μονάδες τους Αϊνστάιν και Χόκινγκ, αλλά όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο BBC δεν είναι σωστό να συγκρίνεται μαζί τους. 

«Ο Στίβεν Χόκινγκ και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν πέτυχαν τόσα πολλά που ούτε καν μπορώ να ονειρεύομαι ότι θα πετύχω και για αυτό δεν είναι σωστό να με συγκρίνουν μαζί τους λόγω του IQ μου», τόνισε χαρακτηριστικά η Ραμού και πρόσθεσε: «Αν δεν καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και δεν καταφέρω να εκμεταλλευτώ το IQ μου δεν έχει καμία σημασία να το έχω».


Την είδηση την βρήκαμε στις 13.6.13 από την The Insider.gr στην http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=27428:i-13xroni-indi-poy-nikise-sto-test-iq-ainstain-kai-xokingk&catid=41:technology&Itemid=113