5 Ιουν 2013

Οι Νεοϋορκέζες μπορούν πλέον να περπατούν χωρίς να φορούν τίποτε από τη μέση και πάνω

H 46χρονη Holy Van Voast το πάλεψε και το πέτυχε ανακαλύπτοντας σχετική δικαστική απόφαση

Το δικαίωμα να περπατούν χωρίς να φορούν τίποτε από τη μέση και πάνω στους δρόμους της Νέας Υόρκης έχουν πλέον οι γυναίκες, μετά τον αγώνα της Holy Van Voast η οποία είχε συλληφθεί πολλές φορές για προσβολή της δημοσίας αιδούς, ακριβώς επειδή κυκλοφορούσε χωρίς να φορά τίποτε από τη μέση και πάνω. 

Η Holy Van Voast ανακάλυψε τελικά και επικαλέστηκε σχετική δικαστική απόφαση που είχε ψηφιστεί πριν από 21 ολόκληρα χρόνια από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης! Πρόκειται για απόφαση της 7ης Ιουλίου 1992 που αναγνώριζε αυτό το δικαίωμα, το οποίο πάντως δεν αναγνωριζόταν στην πράξη. 

Τώρα όμως που η καλλιτέχνιδα Χόλι βαν Βόαστ η οποία αρέσκεται να κυκλοφορεί χωρίς να φορά τίποτε από τη μέση και πάνω, με παντελόνι, καουμπόικο καπέλο και μουστάκι, ανακάλυψε την απόφαση, η αστυνομία αποφάσισε να συμμορφωθεί.

Έτσι, σύμφωνα με την Liberation, απεστάλη σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της Νέας Υόρκης η εξής διευκρίνιση: «Κανένα πειθαρχικό μέτρο δεν πρέπει να επιβάλλεται απέναντι σε πρόσωπα, γυναίκες ή άνδρες, που κυκλοφορούν δημοσίως χωρίς να φορούν τίποτα από τη μέση και επάνω. Οι γυναίκες που κυκλοφορούν γυμνόστηθες δεν διαπράττουν κανένα έγκλημα». 


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.6.13 από την lifo.gr στην http://www.lifo.gr/now/etc/28525