29 Ιουν 2013

Ο Alan Chambers ομολόγησε!

Η συγχώρεση δεν είναι Χριστιανική; 

Ο Alan Chambers, πρόεδρος της Διεθνούς Εξόδου, μία Οργάνωση Καθολικών στις Ην. Πολιτείες που ισχυριζόταν ότι θεραπεύει την λεσβιοσύνη από το 1976, έκανε μια πράξη μεταμέλειας με μια αποκαλυπτική επιστολή του στις 26 Ιουνίου 2013 δηλώνοντας πως είναι γκέι. 

Ο ίδιος ομολόγησε γραπτώς: "μετά από μια ζωή μέσα στη ντροπή, τελικά, αποδέχομαι τον εαυτό μου, όπως κάθε ανθρώπινο ον. Όπως η οικογένεια μου, όπως οι φίλες-οι μου και όπως με αποδέχεται ο Θεός".

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε το κλείσιμο της οργάνωσης, παρουσίασε την πιο ειλικρινή συγγνώμη του προς την λεσβιακή κοινότητα για τον πόνο και την ταλαιπωρία που ο ίδιος και η οργάνωση του προκάλεσαν με την "θεραπεία μεταστροφής". 

Για την εξαγορά των αμαρτιών του, ο ίδιος υπόσχεται τη δημιουργία μιας νέας οργανωσης, που θα λέγεται "Μειώνοντας το Φόβο", η οποία θα έχει ως στόχο να μετατρέψει τις εκκλησίες σε κοινότητες "ασφαλείς και φιλόξενες για όλες-ους" και θα περάσουν σε "διάλογο μεταξύ των LBTIQ και όσες είναι εχθρικές-οι προς τις λεσβίες, αμφί. 

Τον Ιανουάριο του 2012, υπήρξαν τα πρώτα σημάδια που προανήγγειλαν την απόφαση του προέδρου της Διεθνούς Εξόδου. 

Ο ίδιος παραδέχθηκε δημόσια ότι το «99,99%» όσων γνώρισε μέσω της οργάνωσης δεν "είχε καμία αλλαγή στο σεξουαλικό προσανατολισμό τις". 

Η Sharon Graves, Διευθύντρια που συζητά με θρησκευτικές οργανώσεις για την Εκστρατεία Ανθρώπινων Δικαιωμάτων δήλωσε, κρίνουμε πως είναι λίγο αργά αφ' ότου ήδη αρκετές γενιές έχουν υποστεί "ψυχολογικό και πνευματικό τραύμα".


Την είδηση την βρήκαμε στις 28.6.13 και την μεταφράσαμε από την lemonde.fr στην http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2013/06/28/paradoxe-president-dune-association-qui-soigne-lhomosexualite-il-annonce-quil-est-gay/