24 Δεκ 2008

Οργή για τις δηλώσεις του Πάπα

Οργισμένες οι Λεσβίες, Πούστηδες, Αμφισεξουαλικές-οι και Τρανς με τις δηλώσεις του Πάπα

ΛεΠΑΤ ομάδες και ακτιβίστριες-ες αντέδρασαν με οργή μετά την δήλωση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου ότι η ανθρωπότητα χρήζει σωτηρίας από την καταστροφική κηλίδωση του φύλου.
Μιλώντας την Δευτέρα 22.12.08 ο Πάπας δήλωσε ότι η σωτηρία της ανθρωπότητα από την ομοερωτική ή τρανς συμπεριφορά ήταν εξίσου σημαντική με την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Λεσβιακό και Γκέι Χριστιανικό Κίνημα (LGCM) της Αγγλίας δήλωσε ότι τα σχόλια υπήρξαν «ανεύθυνα και απαράδεκτα».
Η Βλαντιμίρ Λουξούρια, η τρανς ιταλίδα πρώην βουλευτίνα χαρακτήρισε την δήλωσή του «επιβλαβή».
Η διαμάχη ξέσπασε με την είδηση της επικείμενης πρώτης επίσκεψης του Ποντίφικα στα ιερά εδάφη τον προσεχή Μάιο.

«Αυτοκαταστροφή»
Ο Πάπας έκανε αυτές τις δηλώσεις στον καταληκτικό λόγο της χρονιάς προς το προσωπικό του Βατικανού.
Υπερασπιζόμενος την δημιουργία του Θεού δεν περιορίστηκε στην σωτηρία του περιβάλλοντος αλλά και στην προστασία της ανθρωπότητας από τον ίδια της την εαυτή.
Η αναφορά δεν αποτελούσε «ετεροχρονισμένη-παλιομοδίτικη μεταφυσική» στην ανθρώπινη φύση με τους όρους της «γυναίκας» και του «άνδρα». Προέκυψε από «την γλώσσα της δημιουργίας, η περιφρόνηση της οποίας θα αποτελούσε αυτοκαστροφή για την ανθρωπότητα.
Δήλωσε ότι οι θεωρίες για το φύλο οδήγησαν στην «αυτό-χειραφέτηση» της ανθρωπότητας ανεξάρτητα-μακρυά από την Δημιουργία και τον Δημιουργό.
«Τα δάση της βροχής αξίζουν της προστασίας μας, όχι λιγότερο από ότι η ανθρωπότητα» δήλωσε.
Η επικεφαλής Sharon Ferguson της LGCM δήλωσε ότι τα σχόλια του Πάπα δικαιολογούσαν τις επιθέσεις και τον εκφοβισμό κατά των λεσβιών, πούστηδων, αμφισεξουαλικών και τρανς.
Ο Mark Dowd επικεφαλής σχεδιασμού δράσεων της Χριστιανικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Noah δήλωσε ότι τα σχόλια αποκάλυψαν «την έλλειψη ανοικτού πνέυματος μπροστά στην πολυπλοκότητα της δημιουργίας»
Και η κα. Λουξούρια η οποία πρόσφατα έχασε την θέση της στο ιταλικό κοινοβούλιο είπε πως η υπονοήση της δήλωσης ότι άτομα σαν αυτήν ήταν πολύ καταστροφικά, ήταν εξαιρετικά επιβλαβής.«Είμαι ένα πρόσωπο πνευματικά και ψυχικά γυναίκα αλλά γεννήθηκα ως άνδρας, και είναι αντιφατικό ότι ένας Πάπας απλοϊκώς πιστεύει ότι οι γυναίκες, άνδρες αποτελούνται απλώς από σάρκα και όχι από πνεύμα»
Η Καθολική Εκκλησία αντιτίθεται στο πολιτικό γάμο των ΛεΠΑΤ. Διδάσκει ότι ενώ ο ομερωτισμός δεν αποτελεί αμαρτία, οι ομοερωτικές πράξεις αποτελούν.
Νωρίτερα αυτό το μήνα το Βατικανό δήλωσε πως η προτεινόμενη επίλυση των Ηνωμένων Εθνών για την αποποινικοποίηση του ομοερωτισμού ήταν υπερβολική.
Δήλωσε «Η άδικη διάκριση» κατά των ΛεΠΑΤ θα πρέπει να αποφεύγεται, αλλά η χρήση όρων όπως «σεξουαλικός προσανατολισμός» και «ταυτότητα κοινωνικού φύλου» σε ένα κείμενο θα προκαλούσε σοβαρή αβεβαιότητα στον νόμο».

Το άρθρο το βρήκαμε στα νέα του BBC,στις 23.12.08, http://news.bbc.co.uk/go/pr/fr/2/hi/europe/7797269.stm και το μεταφράσαμε. Ευαγγελία Βλάμη.