15 Δεκ 2012

Η queer


1.Η queer είναι ευπροσάρμοστη
 Έχετε προσδιοσριστεί ως κάποια που πηγαίνει πέρα από τις ετικέτες «λεσβία» ή «αμφισεξουαλική;» Έχετε κάποια εκκεντρικότητα, συστροφή; Σαν να τη σέρνετε μερικές φορές; Οι περισσότερες από εμάς έχουμε μια μικρή queer μέσα μας. Η Queer είναι ελευθερία. Όχι μόνο σεξουαλική, αλλά και συναισθηματική επίσης. Η queer με μιας περνά τα όρια που επιβάλλονται από την αναγωγή ετικετών, μπορείς να ανακαλύψεις ένα ολόκληρο νέο κόσμο να ξεδιπλώνετε μπροστά σου. Είμαι λεσβία, είμαι μπούτς, συνήθως με περνούσαν για αγόρι. Είμαι queer και μου αρέσει.



2. Το να είσαι μια queer είναι πολιτικό
Δεν μιλάμε για πολιτική της κυβέρνησης, αλλά για κοινωνική πολιτική. Η κανονική είναι απλώς φυσιολογική, επειδή είναι συνήθης. Τούτου λεχθέντος, αγαπάμε τις συνήθεις ανθρώπους, και πολλές από εμάς είναι «συνήθεις», αλλά πολλές δεν είναι. Και αυτό είναι εντάξει. Πάρτε θέση. Ζήστε τρόπους ζωής που υπάρχουν εκεί έξω και προκαλέστε “τον μέσο όρο”. Όπως η αστυνομικίνα Joan As στη φωτογραφία. Όπως η Beth Ditto του Gossip, μπορείτε να απολαύσετε το σώμα σας ανεξάρτητα από το μέγεθός σας, τη σεξουαλικότητά σας ή την έκφραση του κοινωνικού φύλου. Προκαλέστε τις δικές σας προκαταλήψεις, αναρωτηθείτε για τα πάντα και ρωτήστε τα πάντα - ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η κοινωνία είναι οργανωμένη για να ωφελούνται οι λίγες. Προκαλέστε τις φανατικές. Και στη συνέχεια κάντε ένα μεγάλο πάρτυ.

3 Η queer δεν κρίνει
Ο queer κόσμος αποδέχεται. Οι κόσμοι των ετερό και κάποιων λεσβιών και αμφισεξουαλικών έχουν τους δικούς τους κανόνες, έτσι δεν είναι; Εάν είστε πάρα πολύ μπουτς μπορεί να σας αποφεύγουν; Αν δείχνετε πάρα πολύ φάμ, πώς μπορεί να είστε λεσβία; Έχετε ποτέ έρθει αντιμέτωπη με κάτι τέτοιο στις δικές μας κοινότητες; Ναι. Σας έδιωξαν από λεσβιακό μπαρ επειδή δείχνετε πάρα πολύ «ετερό»;  
Βρείτε την εαυτή σας σε κάποια υπέροχη κοινότητα BDSM όπου θα βρείτε πανσεξουαλικές, τρανς, ασεξουαλικές, και απλές queer! Πρόκειται για μια "ενός μεγέθους" λέξη που ταιριάζει στις περισσότερες.

4. H queer είναι διασκέδαση
Κάποτε χρησιμοποιούταν ως μειωτικός όρος, οι queers έχουν ανακτήσει από καιρό τη λέξη. Όπως τη λέξη λεσβία. Αγαπάμε αυτή τη λέξη. Αν κάποια σας πει λεσβία ελπίζοντας να σας προσβάλλει, να γυρίσετε και να της απαντήσετε "ευχαριστώ για το κομπλιμέντο!" Υπάρχουν μια σειρά από κλαμπ εκεί έξω, όπως το Wotever όπου μπορείτε να κάνετε πράγματα που πάντα θέλατε, αλλά δεν τολμούσατε.

5. Η queer είστε ...... ΕΣΕΙΣ!
Συνεχίστε. Ξέρετε ότι θέλετε να βουτήξετε στα, ζωγραφισμένα με το δάχτυλο του ποδιού, queer νερά. Είναι ζεστά, είναι φιλόξενα και αυτό είναι υπέροχο. Ελάτε να γνωρίσετε μερικές που συμπεριφέρονται εκτός δίπολου των δύο φύλων, να δειπνήσετε με drag Kings και Queens. Βρείτε κλαμπ που γαργαλά εκείνο το κομμάτι της ψυχής σας έχετε κρατήσει κρυφό. Η λέξη queer δεν είναι βρώμικη, είναι η λέξη μας. Επαναφέρετε τη δική σας τώρα και αφήστε μας να σας ξεναγήσουμε.


Την είδηση την βρήκαμε στις 3.12.12 και την μεταφράσαμε από Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/lifestyle/top-5-reasons-to-be-queer.aspx