8 Δεκ 2012

Ενδοοικογενειακή βία εντός των λεσβιακών σχέσεων

Συμβαίνει και σε εμάς 

Η ταινία της αγγλικής ΜΚΟ Broken Rainbow απευθύνεται στην ενδοοικογενειακή βία των λεσβιακών σχέσεων 

Η ΜΚΟ κυκλοφόρησε μια ταινία μικρού μήκους για να τονίσει τα προβλήματα που σχετίζονται με την ενδοοικογενειακή βία στις λεσβιακές σχέσεις. 


Η ταινία, που είναι παραγωγή του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου η σύμβουλος, Jennifer, της Broken Rainbow που μιλά για τα βασικά σημάδια της ενδοοικογενειακής βίας και το πως η ΜΚΟ μπορεί να βοηθήσει κάποια που είναι θύμα, καθώς επίσης αμφισβητεί την αντίληψη της κοινωνίας σχετικά με το τι στην πραγματικότητα είναι η βία κατά των γυναικών.

Η ταινία, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 3 Νοεμβρίου 2012, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας εκστρατείας υπογράμμισης της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου.

Η ταινία και η ΜΚΟ υπογραμμίζουν τα πολύ πραγματικά προβλήματα. Μία στις τέσσερις Lbtiq μπορεί να βιώσουν ενδοοικογενειακή βία και σε μια έρευνα, σχεδόν το 20% σε Lbtiq σχέσεις είπαν ότι είχαν απειληθεί με σωματική βία.

Ακούμε πολλά για την ενδοοικογενειακή βία στις ετερό σχέσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η κακοποίηση είναι εξίσου διαδεδομένη σε λεσβιακές σχέσεις.

Η κακοποίηση εντός μιας οικείας σχέσης δεν είναι φυσικό πράγμα. Το 42% από όσες πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι ήταν ταπεινώθηκαν, υποβαθμίστηκαν, προσβλήθηκαν λεκτικά ή παρενοχλήθηκαν από τη συντρόφισά τις. Εξίσου συγκλονιστικό είναι πως, το 12% είχε πιεστεί σε σεξουαλική συνεύρεση.

Το 2011 η ΜΚΟ δέχτηκε 3.000 κλήσεις από θύματα κακοποίησης εντός μιας Lbtiq σχέσης που αναζητούσαν υποστήριξη.

Όσες θέλετε να παρακολουθήσετε την ταινία μικρού μήκους πατήστε εδώ.

Την είδηση την βρήκαμε στις 6.12.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine γραμμένη από Gemma Rose στην http://www.divamag.co.uk/category/news/it-happens-to-us-too.aspx Η φωτογραφία είναι της Bijoux Bde Kant.