13 Δεκ 2012

Νέο γυναικείο προφυλακτικό

Ερευνήτριες από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον δημιούργησαν ένα γυναικείο προφυλακτικό, που μπορεί να τις προστατέψει από τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες.

Σύμφωνα με τις ειδικές το συγκεκριμένο προφυλακτικό λιώνει μέσα στο σώμα, εκλύοντας διάφορες χημικές ουσίες που προστατεύουν από τη μόλυνση HIV και αποτρέπουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Εκτός του ότι «μπλοκάρει» το σπέρμα, απελευθερώνει και ένα ισχυρό μίγμα από φάρμακα κατά του HIV και ορμονικά αντισυλληπτικά.

Οι ερευνήτριες κατασκεύασαν το συγκεκριμένο προφυλακτικό από εξαιρετικά λεπτές μικροΐνες, βασιζόμενες στην ηλεκτροστατική. Έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαλύονται μετά τη χρήση είτε μέσα σε λίγα λεπτά είτε σε διάστημα μερικών ημερών, αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail.

«Θέλουμε να φτιάξουμε ένα προϊόν υγείας που θα απευθύνεται σε γυναίκες και θα τις προστατεύει από τη μόλυνση από τον ιό HIV και την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Υπάρχουν τα φάρμακα για να γίνει αυτό. Πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο για να είναι αποτελεσματικά και να θέλουν να το χρησιμοποιήσουν οι γυναίκες και να το αποδεκτούν οι άνδρες» είπε η βοηθός καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον Kim Woodrow.



Την είδηση την βρήκαμε στις 12.12.12 από την nooz.gr στην http://www.nooz.gr/woman/neo-protoporiako-gunaikeio-profulaktiko