25 Ιουν 2011

Κρατείστε τα παιδιά μακριά από τις λεσβίες, Robert Wegrzyn

Πολωνία, “Κρατήστε μακριά από τα παιδιά τις λεσβίες"

Ντροπιαστική δήλωση του νομοθέτη Robert Wegrzyn έγινε τίτλος και πάλι αφού τόνισε ότι τα παιδιά πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τις λεσβίες.

Σύμφωνα με την TVN24, ο πρώην Πολωνός βουλευτής του κόμματος Πλατφόρμα των Πολιτισών (PO) έγραψε τις σκέψεις του σε ένα μήνυμα SMS το οποίο στη συνέχεια διανεμήθηκε σε μια σειρά δημοσιογραφισών. Αναφερόμενος στις προτεινόμενες τροποποιήσεις του νόμου στήριξη της οικογένειας (που περιλαμβάνει θέματα των λεσβιών που απασχολούνται σε χώρους, όπως τα σπίτια παιδιών), ο Wegrzyn είπε: «Οι λεσβίες θα πρέπει να είναι εντελώς απομονωμένες από τα παιδιά, ιδίως οι νεότερες από αυτές".

Η τροπολογία, η οποία έκτοτε έχει απορριφθεί από το Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι οι λεσβίες δεν μπορούν να γίνουν θετές ή ανάδοχες γονείς. Για το θέμα διαμαρτυρήθηκαν Lgbtiq ομάδες, η οποίες θεωρούν πως το νομοσχέδιο "δεν συνάδει με τη συνταγματική αρχή της ισότητας, η οποία επιτρέπει στις λεσβίες το δικαίωμα ίσης μεταχείριση σε όλη τη πολιτική, τη κοινωνική και την οικονομική σφαίρα». Μετά την αποστολή του μηνύματος, ο Wegrzyn δήλωσε στη συνέχεια τις ίδιες και άλλες απόψεις στις κάμερες για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των απόψεών του. "Πάει πάρα πολύ να παιδοθετούν.

Εάν μια λεσβία πρόκειται να τεθεί επικεφαλής ενός παιδιού για οκτώ ώρες την ημέρα, δεν έχει οποιαδήποτε διαφορά από το να της δώσεις την επιμέλεια ως θετής γονέα", είπε στις δημοσιογράφισες. "Αυτό είναι ένα προληπτικό μέτρο για να εξασφαλιστεί πως το παιδί δεν θα εκτεθεί στο μέλλον σε κακές συνήθειες-εξαρτήσεις".

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Wegrzyn έχει κάνει πρωτοσέλιδα με τις δηλώσεις του. Τον Φεβρουάριο, δήλωσε ότι ενώ οι Lgbtiq δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να νυμφεύονται, θα ήταν "ευτυχής να παρακολουθεί λεσβίες" - ένα σχόλιο το οποίο τελικά έγινε αφορμή να εκδιωχθεί από το κόμμα του.


Την είδηση την βρήκαμε στις 10.6.11 και την μεταφράσαμε από τη The New Poland Express στην http://www.newpolandexpress.pl/polish_news_story-3221-%E2%80%9Ckeep_gays_away_from_kids%E2%80%9D.php