28 Σεπ 2013

Κίνα: Η αστυνομία διέσωσε 92 παιδιά


Κίνα: Η αστυνομία διέσωσε 92 παιδιά που είχαν απαχθεί με σκοπό να πουληθούν 

Η κινεζική αστυνομία διέσωσε 92 παιδιά και 2 γυναίκες που είχαν απαχθεί από μια συμμορία με σκοπό να πουληθούν και συνέλαβε 301 ύποπτες-ους, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας. 
Πρόσφατα η αστυνομία πραγματοποίησε ταυτοχρόνως έφοδο σε διάφορες τοποθεσίες σε 11 επαρχίες έπειτα από μια εξάμηνη έρευνα που είχε πραγματοποιήσει, μετέδωσαν η κρατική τηλεόραση της Κίνας και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενα το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας. 

Τα δύο μέσα ενημέρωσης δεν διευκρίνισαν πότε διεσώθησαν τα παιδιά, ούτε πότε έγιναν οι συλλήψεις. Επίσης δεν διευκρίνισαν πόσα ήταν τα κορίτσια και πόσα τα αγόρια που είχαν απαχθεί. 

Η προτίμηση λόγω παράδοσης των αγοριών, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, και η αυστηρή πολιτική του ενός μόνο παιδιού έχει συμβάλει σε μια αύξηση των απαγωγών και της παράνομης διακίνησης παιδιών και γυναικών τα τελευταία χρόνια. 

Οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα απαγωγής πωλούνται σε άνδρες σε απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν νύφες λόγω της έλλειψης ισορροπίας που έχει προκληθεί στον αριθμό των γυναικών και των ανδρών και πάλι από την πολιτική αυτή που επιτρέπει στα ζευγάρια να αποκτούν μόνον ένα παιδί, η οποία ενθάρρυνε τις επιλεκτικές αμβλώσεις ανάλογα με το φύλο του παιδιού. 

Η κυβέρνηση θα επιβάλει αυστηρότερες ποινές σε αυτούς που αγοράζουν παιδιά τα οποία έχουν απαχθεί, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ενώ το Νέα Κίνα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα τιμωρεί επίσης τους γονείς που πωλούν τα παιδιά τους. 

Το 2011 η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι είχε διασώσει περισσότερα από 13.000 παιδιά που είχαν απαχθεί όπως και 23.000 γυναίκες κατά την διάρκεια περίπου των δύο περασμένων ετών. 


Την είδηση την βρήκαμε στην iefimerida.gr στις 28.9.13 στην http://www.iefimerida.gr/news/123805/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CF%83%CF%89%CF%83%CE%B5-92-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%8C-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD

26 Σεπ 2013

Κοντές φούστες φόρεσαν μαθητές στην Τουρκία

Κοντές φούστες φόρεσε μια ομάδα αγοριών από το λύκειο Αττάλειας στην Τουρκία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, όταν ο λυκειάρχης του σχολείου απαγόρευσε στις μαθήτριες του σχολείου να φορούν φούστες ως μέρος της σχολικής τις αμφίεσης. 

Περίπου δέκα κορίτσια, αυτοαποκαλούμενες ως η «νέα ελπίδα των γυναικών από το Λύκειο», κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Όχι στην απαγόρευση της κοντής φούστας» και «Οι φούστες δεν είναι διαφθορείς», πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Καζίμ Οζάλπ.

 Όπως δήλωσε ένας νεαρός διαδηλωτής: «Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι υπερσυντηρητικές προσωπικότητες βλέπουν το γυναικείο σώμα ως σεξουαλικό σκεύος. Εάν οι γυναίκες φορούν κοντές φούστες, τότε οι άνδρες έχουν το δικαίωμα να τις κοιτούν και να τις βιάζουν. Αυτές οι αναχρονιστικές απόψεις οδήγησαν στην απαγόρευση της κοντής φούστας». 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο διευθυντής του σχολείου, Χαϊρί Μπας, είχε δηλώσει στην Τζουμχουριέτ, ότι φέτος η ενιαία στολή για μαθήτριες και μαθητές ήταν να φορούν γκρι παντελόνι και λευκό μπλουζάκι, μία απόφαση που είχε εγκρίνει και ο Σύλλογος Γονέων και Διδασκουσών-ντων. 

Όπως είχε επισημάνει, «η απόφαση αυτή είχε να κάνει με τη νέα νομοθεσία. Συμφωνήθηκε τα παιδιά να φορούν στολή. Ωστόσο, συμφωνήσαμε αγόρια και κορίτσια να φορούν παντελόνια. 

Με τον τρόπο αυτό μπορούν τα παιδιά μας να είναι περισσότερο άνετα». 


Την είδηση την βρήκαμε στις 25.9.13 από την iefimerida στην http://www.iefimerida.gr/news/123346/%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82

Φιλικότερη η Αλβανία προς τις λεσβίες

Είναι αυτή η πιο φιλική προς τις λεσβίες κυβέρνηση σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων; 

Ηγέτιδες της Lbtiq κοινότητας συναντήθηκαν με τον υπουργό Veliaj "Εδώ θα βρείτε πάντα μια ανοιχτή πόρτα", είπε ο νέος υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας και Νεολαίας κ. Erion Veliaj και η στενή συνεργάτιδά του που συζήτησαν σήμερα με λεσβίες ακτιβίστριες τις ευκαιρίες για το πώς θα προωθήσουν τα δικαιώματα της λεσβιακής κοινότητας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε ένα ζεστό πνεύμα κατανόησης, συζητήθηκε η δυνατότητα να περιληφθούν στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης των μελών του Υπουργείου από την Lbtiq κοινότητα. 

Ο υπουργός φαίνεται να είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα της θέσπισης αυτή, για πρώτη φορά, ένα καταφύγιο για τις Lbtiq που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ασφάλεια τις με τις οικογένειές τις, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της δημόσιας εκ-δήλωσης. 
Ο Υπουργός χαιρέτισε την πρόταση αυτή χωρίς κανένα δισταγμό και είπε ότι είναι πρόθυμος να μετατρέψει το καταφύγιο όχι μόνο ως ένα προσωρινό χώρο, αλλά ως δυνατότητα για την κοινότητα να εκπαιδεύεται και να βοηθήσει στην εξεύρεση νέων ευκαιριών απασχόλησης. 

"Είμαστε πρόθυμες-οι να συνεργαστούμε για να βρούμε τους καλύτερους τρόπους ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της κοινότητάς σας. Σε αυτό το υπουργείο θα βρίσκετε πάντα μια ανοιχτή πόρτα", δήλωσε ο υπουργός Veliaj, του οποίου το πολιτικό υπόβαθρο ξεκίνησε το 2003, όταν ξεκίνησε η πρωτοβουλία πολιτισών-ων που ονομάζεται MJAFT ! (Αρκετά), η οποία έγινε ένα πολιτικό κίνημα, με στόχο να σταματήσει η απάθεια της νεολαίας και να την ενθαρρύνει να διαμαρτυρηθεί για τα δικαιώματά της. 

Η Pinderi και ο Karaj ήταν της γνώμης ότι η Lbtiq κοινότητα θα πρέπει να εκπροσωπείται συγκεκριμένα και πολύ πιο αποτελεσματικά στη δομή του υπουργείου και να μην είναι ένα μικρό τμήμα μέσα σε ένα μεγάλο τμήμα, όπως ήταν με την παλιά κυβέρνηση (δεξιά).

Ο υπουργός εξέφρασε την επιθυμία να εξετάσει αυτή την ιδέα, και είπε ακόμη ότι θα ήθελε η κοινότητα να αυτο-εκπροσωπείται στο υπουργείο και ότι αυτή η δομή θα πρέπει να οδηγείται από την ίδια την κοινότητα. 
Επίσης, συζήτησαν για τη βελτίωση της νομοθεσίας, ιδιαίτερα του οικογενειακού κώδικα, προκειμένου να συμπεριληφθεί, για πρώτη φορά στην Αλβανία, η νομική αναγνώριση της συμβίωσης. 
Ο υπουργός είναι πρόθυμος να προωθήσει σε πολιτικό επίπεδο το θέμα αυτό, έχοντας κατά νου ότι είναι επίσης ένα τμήμα του πολιτικού προγράμματος του SP, του κόμματος της πλειοψηφίας όπου σχημάτησε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας τη νέα αλβανική κυβέρνηση. 

Ο υπουργός προέτρεψε επίσης τις ακτιβίστριες να προετοιμάσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με ζητήματα της Lbtiq κοινότητας για το προσωπικό του υπουργείου του οποίου ηγείται.

Η κυβέρνηση της Αλβανίας, με έναν κώδικα δεοντολογίας που απαιτεί το σεβασμό της Lbtiq κοινότητας 
Οι ΜΚΟ Συμμαχία Κατά των Διακρίσεων και ProLbtiq χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στον κώδικα δεοντολογίας, την αρχή απαγορεύσεως των διακρίσεων. Σύμφωνα με την αρχή αυτή, η οποία αντανακλάται στην παράγραφο 3 του παρόντος Κώδικα, "Το μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, με τις ενέργειές του δεν θα πρέπει να ευνοεί ή να κάνει διακρίσεις σε ένα συγκεκριμένο θέμα, λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικότητας, γλώσσας, ταυτότητας τρανς φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, πολιτικών θρησκευτικών ή φιλοσοφικών πεποιθήσεων, οικονομικής μορφωτικής και κοινωνικής κατάστασης, εγκυμοσύνης, διαζευγμένων γονιών, γονικής μέριμνας, ηλικίας, οικογενειακών συνθηκών ή συνθηκών γάμου, οικογενειακής κατάστασης, κατοικίας, κατάστασης υγείας, γενετικών προδιαθέσεων, αναπηρίας, του ανήκειν σε μια συγκεκριμένη ομάδα ή για οποιανδήποτε άλλη παρόμοια αιτία». 

Οι δύο παραπάνω ΜΚΟ δήλωσαν σε δελτίο Τύπου ότι "η συμπερίληψη του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας τρανς φύλου ως πιθανές αιτίες για διάκριση αποτελεί ένα ιστορικό βήμα που μια αλβανική κυβέρνηση αναλαμβάνει την υποχρέωση". 


Την είδηση την βρήκαμε στις 20.9.13 και την μεταφράσαμε από την historia-ime.com στην http://historia-ime.com/en/english/167-is-this-the-most-lgbt-friendly-government-in-entire-balkan-region.html

22 Σεπ 2013

Πρόγραμμα στη Δανία για τον Καθημερινό Σεξισμό

Το παράρτημα του προγράμματος της Δανίας Καθημερινός Σεξισμός ξεκίνησε στις 8 Αυγούστου 2013.

Ήδη πάνω από 300 γυναίκες έχουν συμβάλει στην περιοχή με τις ιστορίες τις. Η ιστοσελίδα εξυπηρετεί έναν κατάλογο που τεκμηριώνει τους τρόπους με τους οποίους βιώνουν οι γυναίκες το σεξισμό σε καθημερινή βάση. 

(10 Σεπτεμβρίου) Οι ομιλήτριες για την ιστοσελίδα είναι, η δημοσιογράφισα Irene Manteufel και η Ulla Tornemand, Αντιπροεδρίνα της Κοινωνία των Γυναικών της Δανίας, οι οποίες λένε:
"Βασικά, κάθε μέρα ο σεξισμός είναι οτιδήποτε, από την προσωπική εμπειρία βιασμών, τις απειλές βιασμού, το να γίνεσαι ή να νοήσαι ως αντικείμενο, το να γίνεσαι ή να νοήσαι ως σεξουαλικό αντικείμενο-σεξουαλικοποίηση ή απλά μισογύνικα σχόλια σε μια συζήτηση, το να αισθάνεσαι ταπεινωμένη όταν αντιμετωπίζεις ακόμη ιστορίες στις εφημερίδες με μισογύνικη οπτική ή το να βλέπεις ακόμη το εμπόριο με στερεότυπα που παρουσιάζουν τις γυναίκες ως αντικείμενα". 

Το πρόγραμμα Καθημερινός Σεξισμός της Δανίας (ESP) αποτελείται από την ιστοσελίδα danmark.everydaysexism.com, όπου μπορείτε να πείτε την ανώνυμα την εμπειρία σας για το σεξισμό. 
Υπάρχει και μια ομάδα στο Facebook, όπου είναι μια κλειστή ομάδα στο Facebook, όπου όλα τα πιθανά μέλη ελέγχονται για να βεβαιωθεί ότι αυτή η ομάδα Facebook είναι μία αξιόπιστη και ασφαλής τοποθεσία για να μοιραστούν εμπειρίες σεξισμού. 

Η Irene Manteufel είπε πως μερικές από τις επιπτώσεις του προγράμματος είναι: «Το πρόγραμμα της Δανίας Καθημερινός Σεξισμός έχει ήδη οδηγήσει σε αλλαγές για ορισμένες από τις συμμετέχουσες στην ομάδα στο Facebook, επειδή τα μέλη της ενθαρρύνουν η μία την άλλη να αμφισβητήσουν την σεξιστική συμπεριφορά που συναντούν

Για παράδειγμα: μια γυναίκα ήρθε αντιμέτωπη με έναν συνάδελφο στο χώρο εργασίας της, με καλό αποτέλεσμα. Μία άλλη έχει γράψει μια επιστολή προς ένα εμπορικό περιοδικό σχετικά με τη στερεότυπα των φύλων που αναπαράγονται από το περιοδικό. Άλλες αντέδρασαν προς τους φίλους τις για έμφυλη σεξιστική συμπεριφορά, για τα στερεότυπα με βάση το φύλο στα σχολεία ή για τις σεξιστικές διαφημίσεις. Όλες με τη συνεχή υποστήριξη από την ομάδα".

Οι προθέσεις και οι ελπίδες για την ιστοσελίδα 
"Ελπίζουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου να μπορούμε παρουσιάσουμε στο κοινό ένα τόσο μεγάλο και ευρύ φάσμα των αιτιολογιών που ποτέ καμιά-νείς δεν θα προσπαθήσει να αρνηθεί την ύπαρξη του σεξισμού, ή τις επιπτώσεις που έχει στις ζωές και τα συναισθήματα των γυναικών κάθε μέρα από πολύ μικρή ηλικία. 

Ελπίζουμε ότι αυτή η τεκμηρίωση θα ανοίξει τα μάτια των ανθρώπων και να δημιουργήσει μια κίνηση προς μια πολιτισμική αλλαγή », είπε η Ulla Tornemand, και συνέχισε:« Αν οι γυναίκες παραπονιούνται για περιστατικά σεξισμού, που αντιμετωπίζουν συχνά σχόλια όπως "Είναι απλά επειδή εσίαι ευαίσθητη", "Λοιπόν, ξεπεράστε το" ή "Ακούγεσαι σαν μία θυμωμένη, βαρετή γριά φεμινίστρια", "Ήταν ένα αστείο, δεν έχετε την αίσθηση του χιούμορ;" κλπ.  
Με το πρόγραμμα ESP, η καθεμία μπορεί να δει ότι δεν πρόκειται για προσωπικά "προβλήματα".

Έχουμε καταλάβει πως το πρόγραμμα είναι εξίσου απαραίτητο στη Δανία, και μέχρι στιγμής αυτό φαίνεται σωστό: Η ομάδα του Facebook είναι μια πολύ ζωντανή βάση για συνεχείς συζητήσεις και προβληματισμούς μεταξύ των 336 μελών, καθώς και η ιστοσελίδα μας ήδη έχει συγκεντρώσει 45 ολόκληρες σελίδες των αναρτήσεων μόνο ένα μήνα ».

Η Irene Manteufel διευκρινίζει: «Ελπίζουμε ότι η καθεμία έχει κάτι να προσφέρει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ιστοσελίδα υφίσταται, και να βρει το θάρρος που χρειάζεται συχνά ώστε να συμβάλει. Επιπλέον, ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή. 
Αυτό θα αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε η μία την άλλη-ο και ότι, με τον καιρό, αυτό θα οδηγήσει σε υψηλότερο βαθμό την ισότητα των γυναικών.

Γεγονότα: Το Πρόγραμμα Καθημερινός Σεξισμός (ESP), ξεκίνησε στην Αγγλία τον Απρίλιο του 2012 από τη Laura Bates [1], και κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς ήταν σε θέση να παρουσιάσει 30.000 αναρτήσεις από τις γυναίκες για όλα τα είδη των εμπειριών τις με το σεξισμό. 

Άλλες 16 χώρες έχουν ξεκινήσει τα δικά τις προγράμαμτα ESP σε συνεργασία με τη Αγγλική βάση-έδρα, και εργάζονται για τους ίδιους στόχους, τις κατευθυντήριες γραμμές και τους ορισμούς του σεξισμού. Η Κοινωνία των Γυναικών της Δανίας είναι μέλος του Συμβουλίου των Γυναικών της Δανίας και μέλος του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 11.9.13 και την μεταφράσαμε από την http://womenlobby.org/spip.php?article5434#.UjM1bTXC4h8.facebook

Οι λεσβίες και οι άγαμες που επιδιώκουν την παιδοθεσία μάχονται στο Ανώτατο Δικαστήριο

Ο υπουργός Υγείας έχει οριστεί για την πάλη ενάντια στην επέκταση των δικαιωμάτων παιδοθεσίας σε ζευγάρια λεσβιών και άγαμων στη Βόρεια Ιρλανδία στο Εφετείο της Αγγλίας. 

Στον Edwin Poots έχει δοθεί άδεια από το Εφετείο να ασκήσει έφεση στην απόφασή του πως οποιαδήποτε απαγόρευση στις λεσβίες και λεσβιακά ζευγάρια η παιδοθεσία είναι παράνομη. 

Η Γενική Εισαγγελία σε σχετική αίτηση αρνήθηκε να δώσει διευκρινίσεις πάνω στο θέμα. Η υπόθεση αναμένεται τώρα να πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου. 

Το τμήμα της νομικής ομάδας για την υγεία μπορεί να υποβάλει αίτηση στο ανώτερο δικαστήριο άμεσα για ακρόαση της υπόθεσής του. 

Τον Οκτώβριο του περασμένης χρονιάς, ίσχυσε η απαγόρευση με βάση την συνθήκη-κατάσταση της σχέσης που υποβάλλει σε διακρίσεις εκείνες που έχουν σύμφωνο συμβίωσης και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματά τις.

Πριν, μια λεσβία ως πρόσωπο ατομικά μπορούσε να παιδοθετήσει, αλλά ένα λεσβιακό ζευγάρι με σύμφωνο συμβίωσης δεν μπορούσαν. 

Μετά την απόφαση του Εφετείου, οι υπηρεσίες παιδοθεσίας είπαν ότι ήταν σε θέση να δέχεται αιτήσεις από λεσβιακά και των άγαμα ζευγάρια και από όσες έχουν σύμφωνα συμβίωσης. 

Εκείνη την εποχή, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (NIHRC), δήλωσε ότι η απόφαση θα ευθυγραμμίσει την Βόρεια Ιρλανδία με την υπόλοιπη Αγγλία. 

Η ΜΚΟ Ουράνιο Τόξο, η μεγαλύτερη Lbtiq ΜΚΟ της Βόρειας Ιρλανδίας, εξέφρασε την ανησυχία ότι υπουργείο προσπαθεί τώρα να πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο το θέμα. 

Η ΜΚΟ είπε ότι είναι απογοητευμένη με την απόφαση του υπουργείου. «Τόσο το Ανώτατο Δικαστήριο όσο και το Εφετείο έχουν τονίσει πως η πρακτική της απαγόρευσης παιδοθεσίας από λεσβιακά και άγαμα ζευγάρια συνιστά δυσμενή διάκριση», είπε η ΜΚΟ. «Φτάνει πια το δημόσιο χρήμα έχει δαπανηθεί για το θέλημα ηλιθίων. 

Το υπουργείο θα πρέπει να επικεντρωθεί στο να ξοδεύει το χρόνο του στη διασφάλιση των βέλτιστων διαθέσιμων σπιτιών για την ανατροφή των παιδιών στη Βόρεια Ιρλανδία". 


Την είδηση την βρήκαμε στις 13.9.13 και την μεταφράσαμε από την Pinknews στην http://www.bbc.co.uk/news/uk-northern-ireland-24081255

9 Σεπ 2013

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά της ισότητας του γάμου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την ομιλία του μετά το πέρας του εσπερινού στο καθεδρικό Ναό του Αγίου Συμεών της Εσθονίας, κάλεσε τις πιστές-ούς ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας. "Η προσευχή να γίνει η αρχή και το τέλος της ημέρας". 

Δεν ξέχασε να εναντιωθεί στην ισότητα του γάμου στο παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας του: Εἰς τόν Κύριον ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστόν, τόν εὐλογήσαντα τήν οἰκογένειαν διά τοῦ μυστηρίου τοῦ ἐν Κανᾷ τῆς Γαλιλαίας γάμου ἐκείνου καί μεταβαλόντα τό ὕδωρ εἰς οἶνον, δηλαδή εἰς χαράν καί εὐωχίαν, καί εἰς τό Σῶμα Αὐτοῦ, τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν, εἶναι ἄγνωστοι καί κατακριτέαι συζυγίαι μετ’ἀτόμων τοῦ ἰδίου φύλου, καταδικάζονται δέ αἱ σύγχρονοι ἐφευρέσεις τῶν λεγομένων «συμφώνων συμβιώσεως», τά ὁποῖα εἶναι ἀπόρροια ἁμαρτίας καί οὐχί κατά νόμον χαρᾶς, ἐνεργειῶν κατά τάς ὁποίας αἱ θήλειαι «μετήλλαξαν τήν φυσικήν χρῆσιν εἰς τήν παρά φύσιν, ὁμοίως δέ καί οἱ ἄρσενες ἀφέντες τήν φυσικήν χρῆσιν τῆς θηλείας ἐξεκαύθησαν ἐν τῇ ὀρέξει αὐτῶν εἰς ἀλλήλους, ἄρσενες ἐν ἄρσεσι τήν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι καί τήν ἀντιμισθίαν ἥν ἔδει τῆς πλάνης αὐτῶν ἐν ἑαυτοῖς ἀπολαμβάνοντες» (Ρωμ. 1, 26-28). Μή οὕτω δέ γενέσθω ἐν ὑμῖν, τοῖς Ὀρθοδόξοις ἐσθονοῖς, ἀδελφοί καί τέκνα. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.9.13 από την agioritikovima στην http://www.agioritikovima.gr/oikpa/28037-%CE%9B%CE%AC%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%89%CE%BD 

Η ισότητα του γάμου δεν ζητείται από την Εκκλησία αλλά από το κοσμικό κράτος. Κι ακόμη και οι πιστές έχουν δικαίωμα σε αυτήν έστω και αν κριθούν από την Εκκλησία.

8 Σεπ 2013

Λεσβίες ακτιβίστριες είπαν στον Πρόεδρο Ομπάμα “να στείλει ένα μήνυμα” στις Lbtiq Ρωσίδες

Λεσβίες ακτιβίστριες είπαν στον Πρόεδρο Ομπάμα “να στείλει ένα μήνυμα” στις Lbtiq Ρωσίδες από την συνάντηση των G20 στην Αγία Πετρούπολη 

Καθώς ο Πρόεδρος Ομπάμα συναντήθηκε με τις Lbtiq ακτιβίστριες ως η τελευταία επίσημη δέσμευση του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αγία Πετρούπολη για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας G20, οι ακτιβίστριες τόνισαν τη σημασία του γεγονός ότι συναντήθηκε μαζί τις. 

Εννέα ακτιβίστριες συναντήθηκαν με τον Ομπάμα για μόλις πάνω από μια ώρα. Η ομάδα περιλάμβανε τρεις ακτιβίστριες από οργανώσεις που συνήθως δεν περιλαμβάνονται στις επίσημες προσκλήσεις για να συναντηθούν με ανώτατες κρατικές υπαλλήλους των Ην. Πολιτειών. 

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Lgbt Network, δήλωσε: "Για μένα το γεγονός ότι τα μέλη της Lbtiq κοινότητας κλήθηκαν στη συνάντηση αυτή είναι σημαντικό". Πήγε στη συνάντηση για να πει, ωστόσο, ότι ο Ομπάμα δεν είπε «τίποτα το συγκεκριμένο» σχετικά με τις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, αναστέλοντας τις διαβεβαιώσεις ότι οι Ην. Πολιτείες είχαν κοινοποιήσει τις ανησυχίες τις. Ένας συντονιστής της οργάνωσης Κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νεολαίας δήλωσε ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει ένα σήμα, το οποίο είναι σωστό που το έκαναν". 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ομπάμα είπε στις ακτιβίστριες ότι οι Ην. Πολιτείες είχαν εκφράσει ανησυχίες στις ρωσικές αρχές για τα Lbtiq ζητήματα στη χώρα, και ότι θα συνεχίσουν να το πράττουν. 

Ο Ομπάμα πράγματι δαπάνησε μόνο δύο λεπτά για την αντιμετώπιση των Lbtiq δικαιωμάτων στη Ρωσία, και οι παρευρισκόμενες δήλωσαν ότι είχαν εγείρει θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Ην. Πολιτείες. 

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια δήλωση μετά τη συνάντηση, και είπε ότι ο Ομπάμα είχε πει στην ομάδα πως διοργανώνονται πάντα συναντήσεις με τις ηγέτιδες της κοινωνίας των πολιτισών κατά τη διάρκεια ταξιδιών του στο εξωτερικό. "Τα είδη των δραστηριοτήτων που εκπροσωπούνται εδώ είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ανάπτυξη της Ρωσίας, και είμαι πολύ περήφανος για το έργο τις," είπε ο Ομπάμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. "Νομίζω ότι είναι σημαντικό για μας να θυμόμαστε ότι σε κάθε χώρα - εδώ στη Ρωσία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε όλη τη γη - τμήμα της καλής διακυβέρνησης είναι να διασφαλίσουμε ότι δημιουργούμε έναν χώρο για την κοινωνία των πολιτισών ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά". 

Μέλος της οργάνωσης Agora που παρέχει νομική στήριξη, που παρακολούθησε τη συνεδρίαση της Παρασκευής, είπε σε ένα tweet ότι ο Ομπάμα χαιρέτησε την Nadezhda Tolokonnikova και την Maria Alyokhina, οι οποίες είναι μέλη της γυναικείας μπάντας Riot Pussy, που σήμερα εκτίουν ποινή φυλάκισης δύο ετών επειδή πραγματοποίησαν μια διαμαρτυρία κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, με ένα τραγούδι που ανέφερε ότι στη χώρα διώκονται οι Lbtiq, σε καθεδρικό ναό της Μόσχας στις 21 Φεβρουαρίου 2012.

Όπως ο Ομπάμα, στη συνάντηση παρέστη και ο Πρέσβης των Ην. Πολιτειών στη Ρωσία Michael McFaul, και η Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Susan Rice.

Άλλες ακτιβίστριες που ήταν παρούσες ήταν η ακτιβίστρια για το περιβάλλον Yevgeniya Chirikova, μέλος της Lbtiq ομάδας Coming Out στην πόλη Αγία Πετρούπολη Olga Lenkova, η επικεφαλής της ομάδας υπεράσπισης των επιχειρήσεων Business Solidarity Yana Yakovleva, η ερευνήτρια δημοσιογράφος Elena Milashina, από την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Memorial ο δικηγόρος Ivan Pavlov και άλλες-οι, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Αναφορές υπήρξαν επίσης ότι πολλές ακτιβίστριες αρνήθηκαν τις προσκλήσεις από την πρεσβεία των Ην. Πολιτειών στη Μόσχα, ορισμένες ανέφεραν φορτωμένο πρόγραμμα. 

Περίπου 12 ακτιβίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πραγματοποίησαν ατομικές διαμαρτυρίες εναντίον της αντι-Lbtiq νομοθεσίας της Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη την ίδια ημέρα που οι ηγεσίες των κυβερνήσεων της G20 έφτασαν στην πόλη. Διαμαρτυρήθηκαν μεμονωμένα επειδή οι μαζικές διαδηλώσεις απαγορεύονται συχνά ή διακόπτονται από τις αρχές. 

Ο πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε την αμφιλεγόμενη νομοθεσία τον Ιούνιο που απαγορεύει την προώθηση των «μη παραδοσιακών σχέσεων» εις βάρος ανηλίκων, μια κίνηση που έχει επικριθεί ως μέρος μιας ευρύτερης καταστολής της Lbtiq κοινότητας της Ρωσίας. 

Μετά από μια "ειλικρινή" συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη στις 6 Σεπτεμβρίου το βράδυ, ο Κάμερον στις 7.9.13 το πρωί έγραψε ότι "εγείρονται ανησυχίες για τα δικαιώματα των λεσβιών". 


Την είδηση την βρήκαμε στις 7.9.13 και την μεταφράσαμε από την  Ρinknews στην http://www.pinknews.co.uk/2013/09/07/gay-activists-say-obama-sent-a-signal-to-lgbt-russians-by-meeting-them-at-g20-in-st-petersburg/

Πού βρισκόμαστε 60 χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;

Την περασμένη Τρίτη ήταν η 60η επέτειος από την έναρξη ισχύος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΑΔ).

Ο Dean Spielman Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) είπε τα εξής: "Αυτές-οί που κατέθεσαν το έγγραφο επικύρωσης πίστευαν ότι η σύμβαση θα αποτελέσει το θεμέλιο της δημοκρατικής Ευρώπης. Εξήντα χρόνια μετά, προσπαθούμε κάθε μέρα να συνεχιστεί η πορεία που χάραξαν για μας". 

Η σύμβαση αυτή αποτελεί το πιο προηγμένο διεθνές σύστημα ενδίκων μέσων όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και το πιο προηγμένο νομικό σύστημα που η ανθρωπότητα έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα, παρέχοντας τα μέσα στις πολίτισες-ες να λάβουν οι δικές τις χώρες στο δικαστήριο. 

Η Τουρκία επικύρωσε τη σύμβαση το 1954. Το δικαίωμα του προσώπου να καταθέσει αίτηση στο δικαστήριο κατέστη δυνατό το 1987. 

Την περασμένη Τρίτη, η ημέρα της 60ης επετείου της σύμβασης εορτάστηκε, το δικαστήριο πέρασε κάποιες αποφάσεις συστηματικά και δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τις εννέα πιο πρόσφατες ετυμηγορίες. 

Είναι ενδιαφέρον, έξι από τις εννέα αυτές ετυμηγορίες ασχολήθηκαν με προσφυγές από την Τουρκία. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι σε κάθε μία από αυτές η Τουρκία κατηγορείται για παραβίαση, με άλλα λόγια, καταδικάστηκε.

Μπορούμε να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε αυτές τις αποφάσεις:

Στην υπόθεση Gülizar Tuncer Güneş: Μετά το γάμο της το 2005 η Gülizar Tuncer Güneş, η προσφυγή της στο δικαστήριο για να κρατήσει το οικογενειακό της όνομα απορρίφθηκε. Έφερε την υπόθεση στο ΕΔΑΔ, το οποίο αποφάσισε παράβαση του άρθρου 8 (δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) και του άρθρου 14 (απαγόρευση των διακρίσεων) της ΕΣΑΔ. 

Στην υπόθεση Meydin Athan κατά της Τουρκίας, ο προσφεύγων παραπονέθηκε ότι είχε υποστεί κακομεταχείριση κατά την κράτησή του από την αστυνομία το 2006. Το δικαστήριο δεν απέκλεισε τυχόν παραβιάσεις σχετικά με κακομεταχείριση, αλλά καταδίκασε την Τουρκία επειδή οι εγχώριες αρχές απέτυχαν να διεξαγάγουν αποτελεσματική έρευνα. 

Στην υπόθεση Sadir Çadıroğlu: Έχει αναφερθεί ότι ο Çadıroğlu εργαζόταν ως γυρολόγος δρόμου στη Van. Το 1999 έχασε τη ζωή του μετά από πτώση, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από την αστυνομία. Ήταν 16 χρονών. Η οικογένειά του πήγε την υπόθεση στο ΕΔΑΔ. Το δικαστήριο καταδίκασε την Τουρκία για τη μη διεξαγωγή αποτελεσματικής έρευνας. 

Η υπόθεση Halil Durdu: Τον Οκτώβριο του 2008, ο Durdu βρέθηκε νεκρός, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε στρατιωτική εκπαίδευση ως λοχίας προσωπικού. Ο στρατιωτικός εισαγγελέας, σε αντίθεση με τα πορίσματα των ιατρικών εκθέσεων, έκρινε ότι ο Durdu αυτοκτονήσει. Η Τουρκία καταδικάστηκε λόγω της αναποτελεσματικής έρευνας για το θάνατο. 

Στην υπόθεση Nihat Konak: ο Konak καταδικάστηκε στη Τουρκία επειδή ήταν ηγέτης ένοπλης οργάνωσης το 2004. Ισχυρίστηκε ότι τα δικαιώματα υπεράσπισής του είχαν παραβιαστεί, καθώς του αρνήθηκαν την πρόσβαση σε δικηγόρο κατά την κράτηση του από την αστυνομία το 1998. Το δικαστήριο έκρινε ότι αυτό ήταν παραβίαση του δικαιώματος του Konak σε μια δίκαιη δίκη. 

Στην υπόθεση ο Ümit Bilgic: Υπέβαλε προσφυγή στο δικαστήριο καταγγέλλοντας ότι εισήχθει βίαια σε ψυχιατρικό ίδρυμα το 2003 στα Άδανα, αλλά και ότι τα δικαιώματά του παραβιάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας υπόθεσης που ξεκίνησε εναντίον του με την αιτιολογία ότι είχε προσβάλει το δικαστήριο. Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του Bilgic, ότι η απόφαση να σταλεί στο ψυχιατρείο ήταν παράνομη. 

Για το δικαστήριο το να αποφανθεί για έξι παραβιάσεις σε μια μέρα είναι στην πραγματικότητα μια συνηθισμένη κατάσταση, επιβεβαιώνοντας το αρνητικό ρεκόρ της Τουρκίας. 

Στην 60η επέτειο της ΕΣΑΔ, η Τουρκία είναι η πρωταθλήτρια στην Ευρώπη για παραβιάσεις, με 2.521 αποφάσεις σε 16.000 ετυμηγορίες ως το τέλος του 2012. 

Το γεγονός ότι τρεις από τις έξι παραβάσεις σε μία ημέρα ήταν εξαιτίας της αναποτελεσματικής έρευνας είναι προκλητικό. Με άλλα λόγια, το ζήτημα δεν περιορίζεται μόνο σε παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτισών, για παράδειγμα, που ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία. 

Το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει ερευνήσει τις παραβιάσεις είναι ουσιαστικά εξίσου σοβαρό.

Συμπτωματικά, στην ομιλία του στο Διεθνές Συμπόσιο Διαμεσολάβησης στις 3 Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Recep Tayyip Erdoğan δήλωσε ότι έχει χτίσει τις σχέσεις κράτους-πολίτισας που βασίζονται σε νέες βάσεις. 
«Στην Τουρκία, η κατάσταση δεν είναι πλέον αυτή που πατρονάρει την πολίτισα, μια δεσποτική και συγκαταβατική κατάσταση. Πρόκειται για ένα κράτος που υπηρετεί την πολίτισα», είπε. 

Δυστυχώς, οι αποφάσεις παραβιάσεων που συνεχίζουν να εμφανίζονται στο ΕΔΑΔ δείχνουν ότι τέτοιες δηλώσεις από τον πρωθυπουργό είναι μόνο μία ωραία ηχώ για τα αυτιά. 

Ο Sedat Ergin είναι αρθρογράφος για την εφημερίδα Hürriyet όπου αυτό το άρθρο δόθηκε στη δημοσιότητα στις 6 Σεπτεμβρίου. Αυτό μεταφράστηκε στα αγγλικά από το προσωπικό της Daily News. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 7.9.13 και την μεταφράσαμε από την Daily News στην http://www.hurriyetdailynews.com/Default.aspx?pageID=449&nID=53988&NewsCatID=428

7 Σεπ 2013

PACE ψήφισμα 1948 (2013) Αντιμετώπισης των Διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού

"Ένα κύμα λεσβοφοβικής προπαγάνδας πλήττει τη Ρωσία, που αποτελεί τη βάση των νέων νόμων και των προτάσεων νόμου. 

Η πλέον πρόσφατη εκδήλωση αυτής της τάσης είναι το νομοσχέδιο που θα μπορούσε να αρνηθεί την επιμέλεια των Lbtiq γονέων πάνω στα δικά τις-τους παιδιά. Μετά τις κατάφωρες παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης και του συνέρχεσθαι που παρουσιαζεται στη νομοθεσία της λεγόμενης Lbtiq προπαγάνδας, απειλείται σήμερα το δικαίωμα στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή. 

Αυτό το μονοπάτι της νομιμοποίησης των διακρίσεων για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας τρανς φύλου αντιβαίνει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ρωσίας και το κίνδυνο νομιμοποίησης και ενθάρρυνσης λεσβοφοβικής κ αμφιφοβικής στάσης και βίας. 

Επαναλαμβάνω την έκκληση που απηύθυνε η Γενική Συνέλευση στις πολιτικές ηγέτιδες-ες και στο νομοθετικό σώμα να απέχουν από την προώθηση προκαταλήψεων και των διακρίσεων εις βάρος των Lbtiq. 

Όσο δημοφιλή και αν μπορούν να αποδειχθούν αυτά τα επιχειρήματα σε ένα ποσοστό του εκλογικού σώματος τις, είναι κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Καλώ το νομοθετικό σώμα της Ρωσίας να απορρίψει το νομοσχέδιο για την επιμέλεια των παιδιών και να καταργηθεί η νομοθεσία που απαγορεύει τη λεγόμενη λεσβιακή προπαγάνδα. 

Είναι καιρός να επιβεβαιώσει την αρχή ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για όλες-ους, χωρίς διακρίσεις. 

PACE ψήφισμα 1948 (2013) Αντιμετώπισης των Διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας τρανς φύλου. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 6.9.13 και την μεταφράσαμε από την Αssembly.coe στην http://assembly.coe.int/ASP/NewsManager/EMB_NewsManagerView.asp?ID=9009&L=2

4 Σεπ 2013

Δελτίο Τύπου: Λεσβοφοβία στο κανάλι Alpha, δεν "άντεξε" ένα λεσβιακό φιλί

Δελτίο Τύπου 

Αθήνα 4.9.2013 

Για άλλη μια φορά ένα λεσβιακό φιλί "κόπηκε" σε τηλεοπτικό σταθμό. 

Αυτή τη φορά επρόκειτο για την σειρά Glee, όπου στις Ην. Πολιτείες που ξεκίνησε η σειρά είχε ως στόχο να αναδείξει ακριβώς την ποικιλία των ανθρώπινων σχέσεων, καθώς κ την λεσβοφοβία και τον εκφοβισμό που εισπράτουν κυρίως σε νεαρή ηλικία οι Lbtiq. Η Glee δεχτηκε θετικές κριτικές για την κίνηση αυτή. 

Το Alpha θεώρησε σωστό να λογοκρίνει το λεσβιακό φιλί ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας στην απόφασή του 3490/2006 δηλώνει πως: "(...) αυτή καθεαυτήν η παρουσίαση σκηνής με την οποία εκφράζεται απλώς και η ομοφυλόφιλη [λεσβιακή] ερωτική επιθυμία, με ένα φιλί και χωρίς να υπάρχουν σκηνές πορνογραφικού περιεχομένου ή βωμολοχίες, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι προσδίδει στην επίμαχη τηλεοπτική ταινία την, απαγορευμένη από το Σύνταγμα, χαμηλή και υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη, που την καθιστά επίμεμπτη. Με την παράσταση στην επίμαχη ενδιάμεση σκηνή της εκφράσεως ομοφυλόφιλης [λεσβιακής] ερωτικής επιθυμίας, γίνεται παρουσίαση μιας υπαρκτής κοινωνικής πραγματικότητας, η οποία σχετίζεται με μια κοινωνική ομάδα, μεταξύ των πολλών, οι οποίες συνθέτουν μια ανοικτή και σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, οι ερωτικές επιλογές της οποίας, όχι μόνο δεν αποδοκιμάζονται από τη συνταγματική τάξη της χώρας, αλλά τουναντίον επιβάλλεται από τις διατάξεις των άρθρων 2 (σεβασμός και προστασία της αξίας του ανθρώπου) και 5 παρ. 1 (προστασία της προσωπικής ελευθερίας) ως εκδήλωση ελεύθερης επιλογής των αποτελούντων αυτή, να γίνονται απολύτως σεβαστές και να μπορούν να εκφράζονται στα έργα τέχνης, όπως εξάλλου οι ερωτικές επιλογές και ευαισθησίες και των υπόλοιπων ομάδων του πληθυσμού της χώρας". 

Η Santana και η Brittany μπορούν λοιπόν να φιλιούνται κοντά στο κρεβάτι και η ελληνική κοινωνία να τις βλέπει χωρίς περικοπές. 

Η λεσβοφοβία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καλούμε το τηλεοπτικό κανάλι Alpha να μεταδώσει τη σειρά χωρίς λογοκρισία σεβόμενο αποφάσεις κρατικών οργάνων και την ελευθερία της έκφρασης.


Lesb.Equal-Λεσβίες για την Ισότητα.

3 Σεπ 2013

Tα Στενά της Φλόριντα διέσχισε η Diana Nyad

Ένα όνειρο 35 ετών εκπλήρωσε τη Δευτέρα η 64χρονη Αμερικανίδα κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων Diana Nyad, αφού κατάφερε να διασχίσει κολυμπώντας τα Στενά της Φλόριντα, από την Αβάνα μέχρι το Κι Γουέστ και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσει προστατευτικό κλουβί για τους καρχαρίες. 

Πενήντα δύο ώρες και 54 λεπτά αφότου ξεκίνησε το εγχείρημά της από την Κούβα, η Nyad βγήκε σε μια παραλία της Φλόριντα έχοντας καλύψει μια απόσταση 110 μιλίων (σχεδόν 170 χιλιόμετρα). 

Η Nyad είχε επιχειρήσει άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν να κολυμπήσει από την Κούβα στη Φλόριντα και αυτή, η πέμπτη προσπάθεια, θα ήταν και η τελευταία της, όπως είχε δηλώσει η ίδια. 

Σύμφωνα με τις βοηθούς της, η 64χρονη πέτυχε ρεκόρ στην κατηγορία της κολύμβησης μεγαλύτερης απόστασης στον ωκεανό χωρίς βατραχοπέδιλα και χωρίς προστατευτικά μέτρα για τους καρχαρίες. 

"Δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια", είπε η ίδια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να την επευφημήσει. 

Το πρωί του Σαββάτου, προτού πέσει στο νερό από τη μαρίνα Χέμινγουεΐ, στα δυτικά της Αβάνας, η Nyad διαβεβαίωσε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία της προσπάθεια και χαρακτήρισε το διάπλου των στενών "όνειρο ζωής". 


Την είδηση την βρήκαμε στις 2.9.13 από την nooz.gr στην http://www.nooz.gr/prosopa/ta-stena-tis-florintas-diesxise-i-niant

Χάσμα μεταξύ γυναικών που προέρχονται από φτωχές ή πλούσιες χώρες

Το προσδόκιμο της ζωής των γυναικών στα 50 τους έχει αυξηθεί, αλλά το χάσμα μεταξύ γυναικών στις φτωχές και στις πλούσιες χώρες διευρύνεται και μπορεί να διευρυνθεί περαιτέρω χωρίς την καλύτερη διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (Π.Ο.Υ). 

Μελέτη της Π.Ο.Υ -μία από τις πρώτες που αναλύει τα αίτια θανάτου μεγαλύτερων γυναικών- διαπίστωσε ότι στις πλουσιότερες χώρες το ποσοστό των θανάτων που οφείλεται σε μη μεταδιδόμενες ασθένειες έχει μειωθεί δραματικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες -ειδικά από καρκίνους του στομάχου, του παχέος εντέρου, του στήθους και του τραχήλου της μήτρας. 

Επίσης, οι γυναίκες άνω των 50 ετών σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα ζουν περισσότερα χρόνια, αλλά πεθαίνουν σε μικρότερη ηλικία -σε σχέση με εκείνες σε πλούσιες χώρες- από χρόνιες παθήσεις, περιλαμβανομένου του διαβήτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

"Το χάσμα ως προς το προσδόκιμο ζωής ανάμεσα σε αυτή την κατηγορία γυναικών σε πλούσιες και φτωχές χώρες διευρύνεται", αναφέρει η μελέτη του Π.Ο.Υ. Αντίστοιχο αυξανόμενο χάσμα παρατηρείται ανάμεσα στο προσδόκιμο ζωής των ανδρών άνω των 50 σε πλούσιες χώρες και σε χώρες χαμηλότερου εισοδήματος και σε ορισμένα σημεία του κόσμου το χάσμα είναι ευρύτερο, επισημαίνουν υπάλληλοι της Π.Ο.Υ. 

Σύμφωνα με τον δρα Τζον Μπιρντ της Π.Ο.Υ και έναν εκ των τριών συγγραφέων της έκθεσης, "αυτό που προκύπτει είναι ότι ειδικά στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χρειάζεται να αρχίσουμε να εξετάζουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των γυναικών αυτών. 

Η επιτυχία που παρατηρείται στον πλούσιο κόσμο προφανώς οφείλεται στην καλύτερη πρόληψη και θεραπεία των μη μεταδιδόμενων ασθενειών". 

Στις γυναίκες άνω των 50 ετών, οι μη μεταδιδόμενες ασθένειες--ιδιαίτερα ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά--είναι οι πιο συχνές αιτίες θανάτου, ανεξάρτητα από το επίπεδο της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας όπου ζουν, αποφάνθηκε η μελέτη.

Οι υπουργίνες-οι υγείας των 194 χωρών-μελών της Π.Ο.Υ συμφώνησαν σε ένα σχέδιο παγκόσμιας δράσης για την πρόληψη και τον έλεγχο μη μεταδιδόμενων ασθενειών κατά την ετήσια συνάντησή τις-τους τον περασμένο Μάιο. 

'Όπως επισημαίνει η μελέτη, οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν αντιμετωπίσει τις καρδιαγγειακές νόσους και τον καρκίνο στις γυναίκες με απτά αποτελέσματα. Λιγότερες γυναίκες σε ηλικία 50 ετών ή μεγαλύτερη στις πλούσιες χώρες πεθαίνουν από καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό ή διαβήτη σε σχέση με πριν από 30 χρόνια και αυτό συνεισέφερε περισσότερο στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής τις, αναφέρει η Π.Ο.Υ. 

Στη Γερμανία μία γυναίκα μπορεί να ζήσει μέχρι τα 84 χρόνια της, στην Ιαπωνία μέχρι τα 88, ενώ στη Νότια Αφρική τα 73 και στο Μεξικό τα 80. 
"Αυτό αντανακλά δύο πράγματα: την καλύτερη πρόληψη, ειδικά αναφορικά με τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και την διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, αλλά αντανακλά και την καλύτερη θεραπεία", δήλωσε ο Μπιρντ. 

"Θεωρώ ότι αυτό αφορά ιδιαίτερα τον καρκίνο του στήθους, καθώς οι πάσχουσες (από αυτή την μορφή) τυγχάνουν πολύ καλύτερης θεραπείας αυτή την εποχή στον πλούσιο κόσμο. Αυτό επίσης εξηγεί και την διαφορά", λέει ο ίδιος. 

Οι χώρες χαμηλού εισοδήματος, ειδικά της Αφρικής, προσφέρουν θεραπείες για ασθένειες όπως το AIDS ή μεριμνούν για τις μητέρες, αλλά πολλές δεν διαθέτουν υπηρεσίες για την διάγνωση ή την θεραπεία του καρκίνου του στήθους, σύμφωνα με τον Μπιρντ. 

Επίσης, σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση στην φαρμακευτική αγωγή για την υπέρταση, έναν υψηλότατο παράγοντα κινδύνου και θνησιμότητας, πρόσθεσε. 

Οι γυναίκες που πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο χρειάζονται την ίδια χρόνια θεραπεία που παρέχεται στις πάσχουσες από AIDS και στις φορείς του ιού HIV, συμπλήρωσε ο ίδιος. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 2.9.13 από την nooz.gr στην http://www.nooz.gr/science/dieurinetai-to-xasma-metaksi-ploision-kai-ftoxon-gunaikon

2 Σεπ 2013

Christine Quinn, η πρώτη λεσβία φαβορί για δήμαρχος της Νέας Υόρκης


Μετά τον δισεκατομμυριούχο Μάικλ Μπλούμπεργκ η Νέα Υόρκη θα εκλέξει για δημαρχίνα μια δηλωμένη λεσβία και εκπρόσωπο των μεσαίων τάξεων, όπως δηλώνει η ίδια; 

Προεδρίνα του δημοτικού συμβουλίου από το 2006, η Christine Quinn παρουσιάζεται ως η υποψήφια των «μεσαίων τάξεων» βεβαιώνοντας ότι θ" αγωνιστεί για να παραμείνει η Νέα Υόρκη η δική τους πόλη. 

Δεν είναι η μόνη που τρέφει φιλοδοξίες. 
Πάνω από δέκα Δημοκρατικές-οί και Ρεπουμπλικανές-οι έχουν ήδη ριχτεί στον αγώνα διαδοχής του Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος έχει αναδειχθεί τρεις φορές δήμαρχος από το 2002 και δεν μπορεί να διεκδικήσει τέταρτη θητεία. 

Πρώην Ρεπουμπλικάνος και ανεξάρτητος από το 2007, ο 71χρονος απερχόμενος δήμαρχος με την ισχυρή προσωπικότητα έχει αφήσει το στίγμα του στην πόλη. 

Η Κριστίν Κουίν, που φαίνεται να χαίρει της εύνοιάς του, βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για το χρίσμα των Δημοκρατικών συγκεντρώνοντας στις δημοσκοπήσεις 37% στην πρόθεση ψήφου, πολύ μπροστά από τις αντίπαλές-ους της. Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων προηγείται με 20% ο Τζόζεφ Λότα, πρώην πρόεδρος της αρχής συγκοινωνιών της πόλης. 

Τον περασμένο Μάιο η Κουίν νυμφεύθηκε τη συντρόφισά της, ένα χρόνο μετά τη νομιμοποίηση της ισότητας του γάμου στη Νέα Υόρκη. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 2.9.13 από την iefimerida.gr στην http://www.iefimerida.gr/node/120235#ixzz2diav3HUA http://www.iefimerida.gr/news/120235/k%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%AF%CE%BD-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1-%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%B9-%CF%86%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%85%CF%8C%CF%81%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82

Καμπάνια ενημέρωσης κατά της εξαναγκαστικής εργασίας στο σεξ

Καμπάνια ενημέρωσης κατά της εξαναγκαστικής εργασίας στο σεξ και στην αγοροπωλησία γυναικών και παιδιών στην Ολλανδία από τις κυρίες των παραθύρων του Άμστερνταμ. 

Όσες θέλετε να την δείτε πατήστε εδώ.

1 Σεπ 2013

Η δικαστίνα Ruth Bader Ginsburg του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ην. Πολιτειών θα τελέσει lbtiq γάμο


Η Δικαστίνα του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ην. Πολτιτειών Ruth Bader Ginsburg είναι έτοιμη να γίνει η πρώτη δικαστίνα του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας που θα τελέσει ένα Lbtiq γάμο. 

Η 80χρονη Δικαστίνα Ginsburg, θα τελέσει τα καθήκοντά της αυτό το Σαββατοκύριακο στο γάμο του 59χρονου Michael Kaiser, ο οποίος είναι πρόεδρος του χώρου τέχνης και θεάματος στο κέντρο Kennedy, και του 32χρονου οικονομολόγου John Roberts. 

Ο κ. Kaiser είναι προσωπικός της φίλος. 
Τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε ένα νόμο που απαγόρευε την αναγνώριση της ισότητας του γάμου από την κυβέρνηση των Ην. Πολιτειών. 
Η απόφαση έχει χορηγηθεί νομίμως κ οι Lbtiq έχουν πρόσβαση στα ίδια ομοσπονδιακά δικαιώματα όπως τα ετερό ζευγάρια. 

Η Δικαστίνα Ginsburg, η οποία διορίστηκε στο εννεαμελές ανώτατο δικαστήριο το 1993 από τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, ψήφισε υπέρ αυτής της υπόθεσης. 

Η ισότητα του γάμου έχει πλέον νομική ισχύ σε 13 Πολιτείες και στην Ουάσινγκτον, και με την απόφαση του δικαστηρίου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα έχει λάβει διάφορα μέτρα ώστε να χορηγηθεί στο γάμο λεσβιακών ζευγαριών το ίδιο νομικό καθεστώς με τα ετερό ζευγάρια. 

Η τελετή θα λάβει χώρα στο Kennedy Center στην Ουάσιγκτον, αναφέρει η Associated Press. 

Η Δικαστίνα Ginsburg δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post, πως πιστεύει ότι καμία από τις δικαστίνες-ές του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν έχει ζητήσει πριν από αυτήν να προβεί σε τέλεση Lbtiq γάμου από το φόβο ότι θα έθετε σε κίνδυνο την ικανότητά τις να έχουν ακρόαση μίας σχετικής υποθέσεως για την ισότητα του γάμου. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 31.8.13 και την μεταφράσαμε από την bbc.uk στην http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-23909195

Η Αυστραλή τενίστρια, Casey Dellacqua, ανακοίνωσε πως είναι λεσβία και μητέρα πια


Η Αυστραλή διάσημη παίκτρια του τένις εξέπληξε τις θαυμάστριές της αυτή την εβδομάδα με τη δημόσια ανακοίνωσή της πως είναι λεσβία, καθώς και η γέννηση του πρώτου παιδιού της. 

Η Casey Dellacqua γιόρτασε την γέννηση του γιου της, Blake Benjamin, που γεννήθηκε από την Amanda και την συντόφισά της, και την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι είναι λεσβία. 

"Νομίζω ότι όλες γνωρίζετε ότι είμαι αρκετά φυσιολογική, έτσι λοιπόν το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου είναι η οικογένεια, και αυτό είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή για μένα», δήλωσε η Dellacqua. 

Οι θαυμάστριες εξεπλάγησαν τόσο με τη δήλωση, όσο και με τον τρόπο που απελευθερώθηκε, καθώς η Dellacqua δεν είχε δώσει στοιχεία για την προσωπική της ζωή, και δεν είχε κάνει καμία πολιτική δήλωση. 

Έχοντας πρόσφατα δώσει χαιρετισμό έξω από το ανοικτό των Ην. Πολιτειών, και μην έχοντας αγωνιστεί στο Wimbledon, η Dellacqua, δήλωσε: «Ήταν η ώρα μου για να βρίσκομαι στο σπίτι, και να είμαι με την οικογένειά μου". 

 Η 28χρονη σημείωσε ότι κάποιες άλλες παίκτριες βγαίνουν σε περιοδεία με τα παιδιά, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι σπάνιο να δει καμιά μητέρες σε διεθνή περιοδεία. "Θα δείτε πολλές παίκτριες σε περιοδεία με τις οικογένειες", είπε. 

Λέγοντας ότι σχεδίαζε να φέρει τη νέα της οικογένεια μαζί της, η Dellacqua είπε: "Ας ελπίσουμε ότι θα είναι σε θέση να κάνει ένα μέρος του ταξιδιού, και θα μπορούμε να του βγάλουμε μια άδεια εισόδου και εισαγωγής του στη περιοδεία". 


Την είδηση την βρήκαμε στις 30.8.13 και την μεταφράσαμε από την pinknews.uk στην http://www.pinknews.co.uk/2013/08/30/australian-tennis-star-announces-she-is-gay-and-that-she-is-now-a-mother/