7 Σεπ 2013

PACE ψήφισμα 1948 (2013) Αντιμετώπισης των Διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού

"Ένα κύμα λεσβοφοβικής προπαγάνδας πλήττει τη Ρωσία, που αποτελεί τη βάση των νέων νόμων και των προτάσεων νόμου. 

Η πλέον πρόσφατη εκδήλωση αυτής της τάσης είναι το νομοσχέδιο που θα μπορούσε να αρνηθεί την επιμέλεια των Lbtiq γονέων πάνω στα δικά τις-τους παιδιά. Μετά τις κατάφωρες παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης και του συνέρχεσθαι που παρουσιαζεται στη νομοθεσία της λεγόμενης Lbtiq προπαγάνδας, απειλείται σήμερα το δικαίωμα στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή. 

Αυτό το μονοπάτι της νομιμοποίησης των διακρίσεων για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας τρανς φύλου αντιβαίνει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ρωσίας και το κίνδυνο νομιμοποίησης και ενθάρρυνσης λεσβοφοβικής κ αμφιφοβικής στάσης και βίας. 

Επαναλαμβάνω την έκκληση που απηύθυνε η Γενική Συνέλευση στις πολιτικές ηγέτιδες-ες και στο νομοθετικό σώμα να απέχουν από την προώθηση προκαταλήψεων και των διακρίσεων εις βάρος των Lbtiq. 

Όσο δημοφιλή και αν μπορούν να αποδειχθούν αυτά τα επιχειρήματα σε ένα ποσοστό του εκλογικού σώματος τις, είναι κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Καλώ το νομοθετικό σώμα της Ρωσίας να απορρίψει το νομοσχέδιο για την επιμέλεια των παιδιών και να καταργηθεί η νομοθεσία που απαγορεύει τη λεγόμενη λεσβιακή προπαγάνδα. 

Είναι καιρός να επιβεβαιώσει την αρχή ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για όλες-ους, χωρίς διακρίσεις. 

PACE ψήφισμα 1948 (2013) Αντιμετώπισης των Διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας τρανς φύλου. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 6.9.13 και την μεταφράσαμε από την Αssembly.coe στην http://assembly.coe.int/ASP/NewsManager/EMB_NewsManagerView.asp?ID=9009&L=2