3 Σεπ 2013

Tα Στενά της Φλόριντα διέσχισε η Diana Nyad

Ένα όνειρο 35 ετών εκπλήρωσε τη Δευτέρα η 64χρονη Αμερικανίδα κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων Diana Nyad, αφού κατάφερε να διασχίσει κολυμπώντας τα Στενά της Φλόριντα, από την Αβάνα μέχρι το Κι Γουέστ και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσει προστατευτικό κλουβί για τους καρχαρίες. 

Πενήντα δύο ώρες και 54 λεπτά αφότου ξεκίνησε το εγχείρημά της από την Κούβα, η Nyad βγήκε σε μια παραλία της Φλόριντα έχοντας καλύψει μια απόσταση 110 μιλίων (σχεδόν 170 χιλιόμετρα). 

Η Nyad είχε επιχειρήσει άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν να κολυμπήσει από την Κούβα στη Φλόριντα και αυτή, η πέμπτη προσπάθεια, θα ήταν και η τελευταία της, όπως είχε δηλώσει η ίδια. 

Σύμφωνα με τις βοηθούς της, η 64χρονη πέτυχε ρεκόρ στην κατηγορία της κολύμβησης μεγαλύτερης απόστασης στον ωκεανό χωρίς βατραχοπέδιλα και χωρίς προστατευτικά μέτρα για τους καρχαρίες. 

"Δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια", είπε η ίδια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να την επευφημήσει. 

Το πρωί του Σαββάτου, προτού πέσει στο νερό από τη μαρίνα Χέμινγουεΐ, στα δυτικά της Αβάνας, η Nyad διαβεβαίωσε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία της προσπάθεια και χαρακτήρισε το διάπλου των στενών "όνειρο ζωής". 


Την είδηση την βρήκαμε στις 2.9.13 από την nooz.gr στην http://www.nooz.gr/prosopa/ta-stena-tis-florintas-diesxise-i-niant