20 Μαΐ 2014

Η λεσβοφοβία στο διαδίκτυο


Το facebook ανέστειλε το λογαριασμό μιας Ιταλίδας αφότου ανάρτησε μια φωτογραφία ενός λεσβιακού ζευγαριού που φιλιόταν, για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των λεσβιών. 

Την παραπάνω εικόνα ανάρτησε η 28χρονη μητέρα Carlotta Trevisan και της είπαν ότι είχε παραβιάσει τους κανόνες της ιστοσελίδας με αιτιολογία "γυμνό και πορνογραφία". 

Την περασμένη εβδομάδα σε μια έρευνα η Ιταλία αναδείχθηκε ως μια από τις χώρες που υπολείπεται στα Lbtiq δικαιώματα. Έτσι η κα. Trevisan ανάρτησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, και λόγω της Ημέρας Κατά της Λεσβοφοβίας. Η κα. Trevisan δέχτηκε μήνυμα από το facebook να ακυρώσει τη φωτογραφία κ όταν εκείνη δεν το έκανε τότε η απάντησή ήταν πως το προφίλ της θα διαγραφεί λόγω "παραβίασης των προτύπων της κοινότητας". 

Η αναρτημένη φωτογραφία της κα. Trevisan αναπαράχθηκε ευρέως για να να τονίσει τις ιστορίες και τα ζητήματα των λεσβιών, καθώς η κα. Trevisan ένοιωσε αμήχανα και θυμωμένη από όλη την αναστάτωση. 

Μετά την κινητοποίηση το προφίλ της κας Trevisan επανήλθε. 

Η κα Trevisan είπε στην εφημερίδα La Stampa πως το περιστατικό ήταν «απογοητευτικό», και δήλωσε ότι ανησυχεί για το ότι νεότερες γυναίκες και κορίτσια θα μπορούσαν να υποβληθούν σε μια παρόμοια εμπειρία λεσβοφοβίας

"Είμαι 28 ετών και μπορώ να αγωνιστώ - αλλά αν η ίδια φωτογραφία είχε αναρτηθεί από μία 16χρονη νεαρή κοπέλα, πώς θα ένοιωθε"; 

Είπε ότι σκέφτεται περισσότερο την 6χρονη κόρη της, όταν παλεύει για τα δικαιώματά της. "Σκέφτομαι το μέλλον της", δήλωσε η κα Trevisan. 

Εκπρόσωπος της Facebook δήλωσε στην The Independent: "Σε μια προσπάθεια γρήγορης και αποτελεσματικής επεξεργασίας των αναφορών που λαμβάνουμε, η ομάδα μας δέχεται πολλές αναφορές κάθε εβδομάδα, και όπως μπορείτε να φανταστείτε, κατά καιρούς, κάνουμε λάθος και μπλοκάρουμε ένα μέρος του περιεχομένου". "Μπορούμε να κατανοήσουμε πώς οι άνθρωποι απογοητεύονται από αυτό, όταν, όπως στην προκειμένη περίπτωση, συμβαίνει ένα λάθος".


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.5.14 και την μεταφράσαμε από την Ιndependent.co.uk στην http://www.independent.co.uk/news/world/europe/facebook-suspends-italian-womans-account-after-she-posts-image-of-two-women-kissing-in-support-of-lgbt-rights-9398750.html