9 Μαρ 2014

Ο Πάπας «μελετά» τα σύμφωνα συμβίωσης των Lbtiq


Ο Πάπας «μελετά» τα σύμφωνα συμβίωσης των Lbtiq

Δεν εγκρίνει, αλλά θέλει να κατανοήσει, ανέφερε ο καθολικός καρδινάλιος της Νέας Υόρκης Τίμοθι Ντόλαν  

«Ο Πάπας Φραγκίσκος μελετά τα σύμφωνα συμβίωσης των Lbtiq» ανέφερε ο καρδινάλιος της Νέας Υόρκης Τίμοθι Ντόλαν μιλώντας στο δίκτυο NBC, σε μία δήλωση που αναμεταδίδεται με ιδιαίτερη έμφαση από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και πολλές σχολιάστριες-ές υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη «άνοιγμα» του Αργεντινού ποντίφικα σε θέματα που άπτονται των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. 

Ο καθολικός καρδινάλιος της Νέας Υόρκης επισήμανε ότι «ο Πάπας δεν είπε ότι εγκρίνει τα σύμφωνα αυτά, αλλά ότι αντί να τα καταδικάσει αυτόματα, θέλει να προσπαθήσει να τα καταλάβει». 

«Οι θρησκευτικές ηγέτιδες-ες πρέπει να ασχοληθούν με τα σύμφωνα συμβίωσης και να κατανοήσουν τους λόγους που τα βοήθησαν να γίνουν πραγματικότητα» ανέφερε ο καρδινάλιος Ντόλαν. 

Ο Αργεντινός ποντίφικας αναχώρησε την Κυριακή από το Βατικανό μαζί με άλλες-ους 83 κληρικούς, με προορισμό το προάστιο της Ρώμης Αρίτσια όπου και θα παραμείνει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, για να προσευχηθεί και να μονάσει, στο πλαίσιο της Σαρακοστής. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 9.3.14 από την εφημερίδα τα Νέα στην http://www.tanea.gr/news/world/article/5095102/o-papas-meleta-ta-symfwna-symbiwshs-twn-omofylofilwn/