15 Μαρ 2014

Ban Bossy, η νέα παγκόσμια εκστρατεία γυναικών αφορά και τις κόρες μας!


Παρόλο που ζούμε σε μια κοινωνία που συνεχώς εξελίσσεται, είναι αλήθεια ότι κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. 

Η αντιμετώπιση της έμφυλης διάκρισης των γυναικών σε θέματα που αφορούν την επαγγελματική τις ανέλιξη σε θέσεις εξουσίας είναι ένα από αυτά. Ως απάντηση, λοιπόν, σε αυτό το παρωχημένο κατεστημένο, μια ομάδα γνωστών κι επιτυχημένων γυναικών από όλο τον κόσμο συνεργάζεται σε μια δυναμική εκστρατεία υπέρ των νέων κοριτσιών, με τίτλο «Ban Bossy». 

Σκοπός της να ενθαρρύνει τους άνδρες να μη χρησιμοποιούν τη λέξη «bossy» (δεσποτική, αυταρχική, καταπιεστική, δικτακτόρισα, τύρανος) για να περιγράψουν νέες κοπέλες, μιας και ο χαρακτηρισμός αυτός έχει αρνητικά πρόσημα κι επιδρά κατασταλτικά στην αυτοπεποίθηση και τις φιλοδοξίες τις. 

Διάσημες μαμάδες όπως η Jane Lynch, η Diane von Furstenberg, η Jennifer Garner, η Μπιγιόνσε, η Τζένιφερ Γκάρνερ, η Βικτόρια Μπέκαμ, η Αλίσια Κις και η Τζέιν Φόντα, οι διάσημες σχεδιάστριες μόδας Ντιάν φον Φίρστενμπεργκ και Τόρι Μπερτς, γυναίκες με σπουδαία πολιτική καριέρα, όπως η πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράιζ, και φυσικά η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, είναι μερικές μόνο από τις αμέτρητες εθελόντριες-ές της παγκόσμιας καμπάνιας. 

«Το να σου κολλούν μια ταμπέλα, έχει σημασία», δηλώνει χαρακτηριστικά η Τζένιφερ Γκάρνερ στο συγκεκριμένο διαφημιστικό σποτ. 

Η Μπιγιόνσε, από την άλλη, η οποία έχει τονίσει ήδη στην κόρη της Μπλου Άιβι ότι, αν θέλει, μπορεί να γίνει πρόεδρος της χώρας μια μέρα, συνοψίζει το μήνυμα της εκστρατείας σε μία και μοναδική φράση: «I’m not bossy, I’m the Boss»! "Δεν είμαι δικτατόρισα, Είμαι αφεντικίνα"


Όσες θέλετε μπορείται να δείτε την σχετική ταινία μικρού μήκους εδώ
 ή να διαβάσετε περισσότερα για την εκστρατεία των γυναικών εδώ 


Bossy holds girls back.
Girls get less airtime in class. 
They are called on less and interrupted more. 

Bossy holds girls back. 
Girls are twice as likely as boys to worry that leadership roles will make them seem “bossy”. 

The confidence gap starts early. 
Between elementary and high school, girls self–esteem drops 3,5 times more than boys. Την είδηση την βρήκαμε στις 15.3.14 από την imommy.gr γραμμένη από την Πηνελόπη Ζαχαρία στην http://www.imommy.gr/mama/psychologia/article/4448/ban-bossy-h-nea-pagkosmia-ekstrateia-twn-gynaikwn/