27 Αυγ 2013

Η Marie-Claude Bompard αρνείται το γάμο σε λεσβιακό ζευγάρι στη Γαλλία


Μία δημαρχίνα στη νότια Γαλλία αρνήθηκε να νυμφεύσει ένα ζευγάρι λεσβιών αψηφώντας τη σοσιαλιστική κυβέρνηση που έθεσε σε ισχύ πρόσφατα το νόμο για την ισότητα του γάμου. 

Οι δυο λεσβίες ζήτησαν από τους περιφερειακές κρατικές υπαλλήλους να αναγκάσουν τη δημαρχίνα της Bollène, Marie-Claude Bompard να συμμορφωθεί με το νόμο. 

Η 33χρονη κα. Amandine Gilles, και η 27χρονη κα. Angélique Leroux, ελπίζουν να νυμφευθούν στη χώρα τις στην νοτιο-ανατολική Γαλλία στις 10 Σεπτεμβρίου. 

Όμως, την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013 η κα. Bompard τις συνάντησε και τις είπε ότι δεν θα πραγματοποιήσει την τελετή επειδή είναι κατά των θρησκευτικών αρχών της. Επίσης αρνήθηκε να αναθέσει σε άλλη σύμβουλο να πραγματοποιήσει την τελετή, όπως ο νόμος της επιτρέπει να κάνει. 

Η κα. Bompard είναι μέλος ακροδεξιάς διάσπασης από το Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen, ανήκει στη Ligue du Sud (Southern League), με επικεφαλής τον σύζυγό της, Ζακ. 

Ο Jacques Bompard, ο οποίος είναι μέλος της πόλης της Orange, αρνήθηκε επίσης να προβεί σε γάμο λεσβιών, αλλά εξουσιοδότησε έναν συνάδελφο του σύμβουλο. Κατηγορώντας την κυβέρνηση πως απειλεί με "δυσανάλογες και παράνομες" κυρώσεις κατά των δημαρχίνων-ων που αρνούνται να πραγματοποιήσουν το νόμο για το γάμο των λεσβιών. 

Ο σύμβουλος επικοινωνίας της κα. Bollène, Jean Vallier, επέμεινε ότι η αντίθεση της δημαρχίνας είναι "υπόθεση συνείδησης". 

Ο δήμαρχος του κοντινού Saint-Saturnin-les-Avignon, Bernard Goudon, τηλεφώνησε στο λεσβιακό ζευγάρι για να προσφέρει την εκτέλεση της τελετής, αλλά έχουν γράψει επιστολή προς τον νομάρχη της περιοχής και τον καλούν να απαιτήσει από την κα. Marie-Claude Bompard πραγματοποιήσει τις νομικές υποχρεώσεις της. 

Η κα. Bompard είπε νωρίτερα ότι θα ζητήσει από το νομάρχη να ορίσει κάποιαν άλλη να πραγματοποιήσει την τελετή. 

Η κα. Gilles και η κα. Leroux είπαν στην εφημερίδα Vaucluse Matin ότι έχουν λάβει δεκάδες δηλώσεις υποστήριξης από τον τοπικό πληθυσμό, αρχίζοντας με τη υπάλληλο του ταχυδρομείου στην οποία παρέδωσαν τις επιστολές τις για τον Νομάρχη και τη Δημαρχίνα το Σάββατο 24.8.2013. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 25.8.13 και την μεταφράσαμε από την france.fr στην http://www.english.rfi.fr/france/20130825-far-right-french-mayor-refuses-marry-lesbian-couple

Η εφημερίδα le monde μόλις σήμερα αναφέρει πως 596 Lbtiq γάμοι έχουν πραγματοποιηθεί τους 3 μήνες που έχει ισχύ ο νόμος της ισότητας του γάμου στη Γαλλία.

Η εικόνα είναι έργο είναι του Fabian Arez, με τίτλο Balcones de Buenos Aires IV.