11 Οκτ 2014

Δεν υπάρχει κολπικός οργασμός


Δεν υπάρχει κολπικός οργασμός σύμφωνα με νέα έρευνα Η κλειτορίδα «κρατάει» τα μυστικά του γυναικείου οργασμού Η γυναικεία ανατομία είναι τέτοια που δεν τίθεται θέμα κολπικού οργασμού, αναφέρει νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό κλινικής ανατομίας «Clinical Anatomy». 

Σύμφωνα με τις ερευνήτριες-ες του Ιταλικού Κέντρου Σεξολογίας, που δημοσίευσε την έρευνα, ακόμα και ο όρος «κολπικός» για τον οργασμό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αφού είναι λάθος. 
Οι επιστημόνισες-ες υποστηρίζουν ότι «ο κολπικός οργασμός που αναφέρουν μερικές γυναίκες, πάντα προκαλείται από τα περιβάλλοντα όργανα που πυροδοτούν το γυναικείο οργασμό» και προσθέτουν ότι ο γυναικείος οργασμός είναι μόνο κλειτοριδικός. 
Επίσης τονίζουν ότι δεν υπάρχει εσωτερικό σημείο «G» και αν υπάρχει είναι εξωτερικό και βρίσκεται στην πυελική ουρήθρα. 

Η νέα έρευνα έρχεται σχεδόν να συμπληρώσει άλλη έρευνα που κυκλοφόρησε το 2014 και ανέφερε ότι ο γυναικείος οργασμός σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη θέση και το μέγεθος της κλειτορίδας. 

Συγκεκριμένα όσο μικρότερη ήταν η κλειτορίδα και σε μεγαλύτερη απόσταση από την είσοδο του κόλπου, τόσο δυσκολότερα είχαν οργασμό (ή και καθόλου) οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα. Ταυτόχρονα ανοίγει νέο δρόμο για αρκετές γυναίκες που νόμιζουν ότι είναι ανοργασμικές και απευθύνονται σε ειδικές-ους, πιστεύοντας ότι έχουν πρόβλημα. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.10.14 από την Athens voice στην http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1

 Το ίδιο άρθρο στα αγγλικά θα το βρείτε εδώ καθώς και άλλα σχετικά άρθρα.