18 Ιαν 2014

Η Annise Parker νυμφεύθηκε την εδώ 23 χρόνια συντρόφισά της


Οι εικόνες που έγιναν πρωτοσέλιδο στον Τύπο των Ην. Πολιτειών: 

η λεσβία δήμαρχος του Χιούστον νυμφεύθηκε την εδώ και εικοσιτρία χρόνια συντρόφισά της. Αλλά σχεδόν καμιά δεν νοιώθει προσβεβλημένη, ακόμη και το συντηρητικό Τέξας φαίνεται να χαίρεται γι 'αυτήν. 

Η εικόνα αυτή (δύο λεσβιών που νυμφεύονται) είναι συνηθισμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο γάμος λεσβιών αναγνωρίζεται πλέον σε ομοσπονδιακό επίπεδο σε δεκαοκτώ από τις πενήντα πολιτείες. 

Οι δύο λεσβίες συντρόφισες περπατούν χέρι-χέρι προς την τελετάρχη που θα τις ενώσει και θα ευχηθεί λαμπρή ευτυχία. Αλλά το κλισέ του τύπου αυτού που έγινε στις 17.1.14 το βράδυ στο Παλμ Σπρινγκς, της Καλιφόρνια, έκλεψε την προσοχή της κοινωνίας των Ην. Πολιτειών επειδή η μία από τις δύο λεσβίες που φωτογραφήθηκαν δεν ήταν άλλη από τη δημαρχίνα του Χιούστον. 

Η λεσβία Annise Parker που ανήκει στο Δημοκρατικό κόμμα μπορεί κάλλιστα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Tεξανίδων για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, χωρίς να υπάρχει πια μυστήριο για το σεξουαλικό προσανατολισμό της, και να γίνει η πρώτη ανοιχτά λεσβία δημαρχίνα της μεγαλούπολης των Ην. Πολιτειών. 

Τέλος ο γάμος της με αυτήν που μοιράστηκε τη ζωή της για είκοσι τρία χρόνια δεν ήταν προφανής για πολλές Αμερικανίδες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.1.14 και τη μεταφράσαμε από την huffingtonpost.fr  στην http://www.huffingtonpost.fr/2014/01/18/texas-mariage-gay-houston_n_4621757.html