25 Μαΐ 2013

Blue Is the warmest color, από την Lea Seydoux και την Adele Εξαρχοπούλου

Μια ταινία που αναφέρεται σε μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο λεσβιών, και η οποία έχει συγκλονίσει μερικές κριτικούς λόγω μίας σκηνής λεσβιακού σεξ, είναι πολύ πιθανό να λάβει το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Καθώς το φεστιβάλ πλησιάζει στο τέλος του, τα γραφεία στοιχημάτων έχουν πει πως η ταινία "Το μπλε είναι το θερμότερο χρώμα" είναι φαβορί για να κερδίσει το βραβείο Palme d'Or, στις 26 του Μάη. 

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Γαλλοτυνήσιου σκηνοθέτη Abdellatif Kechiche, περιέχει μερικές έντονες σκηνές σεξ, και μερικές σχολιάστριες έχουν επισημάνει ότι μπορεί να χρειαστεί να υποστούν επεξεργασία, προκειμένου να διανεμηθεί ευρέως στον κινηματογράφο. 

Η ιστορία της ταινία είναι για μια 15χρονη Adele, που παίζεται από την Adele Εξαρχοπούλου, και την εράστριά της Emma, που την παίζει η Lea Seydoux. 

Ο Σκηνοθέτης είπε ότι θα εξετάσει την κοπή κάποιων σκηνών, έτσι ώστε η ταινία να ειδωθεί από όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό. "Εμείς δεν θα ήθελε η ταινία να μην προβληθεί λόγω της μιας σκηνής", είπε. 

Το περιοδικό Variety, δήλωσε ότι η ταινία περιέχει "τις πιο έντονες σκηνές λεσβιακού σεξ του πρόσφατου παρελθόντος".


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.5.13 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2013/05/24/lesbian-drama-tipped-for-top-prize-at-cannes-film-festival/