19 Νοε 2015

Απόφαση για την ισότητα του γάμου του Δικαστή Posner 23


Η λύση της Πολιτείας βρίσκεται, επομένως, στην οικεία ορολογία του συνταγματικού νόμου των διακρίσεων, "overinclusive". "Είναι επίσης underinclusive, επιτρέποντας υπογόνιμα ζευγάρια ετεροφυλόφιλων να τελούν γάμο, αλλά όχι στα Lbtiq ζευγάρια.


Πριν τελειώσουμε με αυτή τη μακρά γνωμοδότηση πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αν και πολύ σύντομα, την καταγγελία του Ουισκόνσιν σχετικά με τη διατύπωση του εντάλματος που εισάγεται από το Επαρχιακό Δικαστήριο. Οι δικηγορίνες-οι του Ουισκόνσιν ισχυρίζονται ότι φοβούνται πως η Πολιτεία διατηρεί τη περιοριστική εντολή, επειδή δεν ξέρει τι μέτρα θα ικανοποιήσει η εντολή της, διατάζοντας όλες τις σχετικές κρατικές-ους υπαλλήλους να "συμπεριφέρονται στα Lbtiq ζευγάρια το ίδιο όπως στα ετερό ζευγάρια στο πλαίσιο επεξεργασίας της άδειας γάμου ή στον προσδιορισμό των δικαιωμάτων, στην προστασία, στις υποχρεώσεις και στα οφέλη του γάμου".
 
Εάν οι δικηγορίνες-οι της Πολιτείας βρίσκουν πραγματικά αυτή την εντολή ασαφή, θα πρέπει να ζητήσουν από το Επαρχιακό Δικαστήριο διευκρινίσεις. (Θα έπρεπε να το έχουν ήδη κάνει, δεν έχουν). Ακόμη καλύτερα, θα πρέπει να καταρτίσουν ένα σχέδιο συμμόρφωσης και να το υποβάλουν στο δικαστήριο για έγκριση.
Η απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου που διατάσσει την ακύρωση της απαγόρευσης, των δύο αυτών Πολιτειών, του Lbtiq γάμου έχει ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ.


Βρίσκεστε στο ΚΓ' μέρος για να βρεθείτε Α' μέρος πατήστε εδώ 


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.9.2014 και την μεταφράσαμε από την https://38.media.tumblr.com/8532fff79925c630d5c361560cf8f717/tumblr_njxejpmnrT1s2yegdo1_r1_400.gif

* Over-inclusive= είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται όταν υποβάλλεται ένας νόμος σε συνταγματικό έλεγχο. Όπου εξετάζεται πώς ο νόμος επηρεάζει τις εγγυήσεις ίσης προστασίας, έτσι ώστε εκείνες-οι που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα από το νόμο, το δικαστήριο θα εξετάσει την κατάσταση της ανταπόκρισης μεταξύ του κοινωνικού στόχου και της ταξινόμησης-κατηγοροποίησης που χρησιμοποιείται για να καθορίσει τι είναι επιτρεπτό υπό ποιες συνθήκες. 

 *Over-inclusive= παράκαψη-εκτροχιασμός 

* Ο όρος over-inclusive σημαίνει ότι ο νόμος περιλαμβάνει πρόσωπα που δεν είναι κατάλληλα για μια καθορισμένη ομάδα. Αυτός ο όρος είναι το αντίθετο του όρου under-inclusive, όπου ένας νόμος αφήνει πρόσωπα εκτός ενώ πρέπει να ανήκουν στην καθ-ορισμένη ομάδα.