20 Οκτ 2013

“Υπάρχω και αυτοπροσδιορίζομαι… Αυτοπροσδιορίζομαι και υπάρχω…”


Σήμερα 15.10.2013, που τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού 

Μην γιορτάσετε! 

Θυμηθείτε κάθε μέρα! απλώς να μην παρκάρετε με το αυτοκίνητο σας ακριβώς πάνω στις διαβάσεις και τις πάσης φύσεως διόδους διέλευσης, διευκολύνοντας όλες-ους τις-τους Ανθρώπους με Αναπηρία.

Θυμηθείτε ως μοτοσικλετίστριες-ς, κάθε μέρα! ότι οι πεζόδρομοι και τα πεζοδρόμια δεν είναι δρόμοι ελεύθερης κυκλοφορίας.

Θυμηθείτε, πως τυφλότητα δεν σημαίνει μόνον δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης σε μία πόλη χωρίς χωροταξιακούς αποκλεισμούς. 

Σημαίνει πρόσβαση στην εργασία με όρους ισότιμους, όπως αυτούς που απολαμβάνουν και οι Εργαζόμενες-οι χωρίς Προβλήματα Όρασης. 

Σημαίνει μάθηση χωρίς γκετοποιήσεις, ετικέτες και εκπτώσεις εκπαιδευτικής πολιτικής. Σημαίνει απόλαυση των πολιτιστικών αγαθών με όλες τις αισθήσεις, χωρίς στερεοτυπικούς συνειρμούς και αγκυλώσεις, που μόνον σε φιλοξενία δεν παραπέμπουν.  

Σημαίνει δικαίωμα επί ίσοις όροις στην σεξουαλικότητα, τη μητρότητα και την ιδιωτικότητα όλων των Γυναικών με Προβλήματα Όρασης. 

Σημαίνει εν τέλει για κάθε Συμπολίτισσας-η μας με Πρόβλημα Όρασης 

«Υπάρχω και αυτοπροσδιορίζομαι….» 
 «Αυτοπροσδιορίζομαι και υπάρχω…»

Με την ευχή του χρόνου η ίδια συμβολική για την ανεξάρτητη διαβίωση μας ημέρα, να μας βρει περισσότερο χειραφετημένες-ους. 

 * Στην φωτογραφία οι Κυρίες της “Al Nour Wal Amal Chamber Orchestra”, της μόνης ορχήστρας διεθνώς, που απαρτίζουν Γυναίκες Μουσικοί με Πρόβλημα Όρασης. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 15.10.13 από την anthrwpokentrika.wordpress.com στην http://anthrwpokentrika.wordpress.com/2013/10/15/%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%80/