13 Φεβ 2016

Λεσβοφοβική κοινή επιστολή του Πάπα της Ρώμης και του Πατριάρχη της Ρωσίας


Απογοητευτικό, αλλά δεν μας εκπλήσσει, που αυτή η ιστορική συνάντηση μεταξύ του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας κατέληξε σε ένα έγγραφο που εκφράζει τη συνεχή αντίρησή τις σε όλες τις μορφές οικογενειών: 

"20. η οικογένεια βασίζεται στο γάμο, μια πράξη του παρέχεται ελεύθερα και πιστή αγάπη μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα. Είναι η αγάπη που σφραγίζει την ένωσή της-του και την-τον διδάσκει να δεχτεί η μία τον άλλο και ο ένας την άλλη, σαν δώρο. Ο γάμος είναι ένα σχολείο της αγάπης και της πίστης. Λυπούμαστε που οι άλλες μορφές συμβίωσης έχουν τοποθετηθεί στο ίδιο επίπεδο με αυτή την Ένωση, ενώ η έννοια, καθαγιασμένη με τη βιβλική παράδοση, της μητρότητας και της πατρότητας ως διακριτή κλίση της γυναίκας και του άντρα στο γάμο είναι η εξορία από τη δημόσια συνείδηση".

Ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν πως οι δύο Εκκλησίες πρέπει να δράσουν από κοινού κατά των κτυπημάτων που δέχεται η Χριστιανοσύνη.

Εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο δυστυχούν αλλά όλες οι γνωστές Εκκλησίες δεν κάνουν κάτι για αυτό, θυμίζουμε πως βαρύνεται η Εκκλησία η ίδια για την σεξουαλική κακοποίηση χιλιάδων κοριτσιών κ αγοριών κάθε χρονιά στην υφήλιο κ ακόμη διώξεις-καταδίκες δεν έχουμε δει. 



* Στην φωτογραφία η Ελισάβετ κ η Παρθένος Μαρία