6 Απρ 2014

Η Cristina Fernández de Kirchner βάφτισε τη κόρη λεσβιακού ζευγαριού


Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ Cristina Fernández de Kirchner, έγινε το Σάββατο νονά σε ένα βρέφος γονείς του οποίου είναι ένα λεσβιακό ζευγάρι. Η τελετή πραγματοποιήθηκε από την Καθολική Εκκλησία, η οποία τάσσεται εναντίον του γάμου μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου. 

Η Αργεντινή υπήρξε πρωτοπόρος στα δικαιώματα των Lbtiq, ιδιαίτερα από το 2010 οπότε και η Φερνάντεζ νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Ο πάπας Φραγκίσκος, αργεντίνικης καταγωγής και τότε αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, είχε ταχθεί ενάντια σε αυτόν τον νόμο. 

Το Βατικανό ορίζει ότι το μυστήριο του γάμου αφορά αυστηρά σε ετερόφυλα ζευγάρια και προβλέπει ότι μόνο όσες-οι έχουν γεννηθεί από έναν τέτοιο γάμο μπορούν να βαπτιστούν. 

Ο ιερέας Κάρλος Βάρας βάπτισε το Σάββατο την δυόμισι μηνών Ούμα στον Καθεδρικό Ναό της Κόρδοβα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής, υπό το βλέμμα των γονιών της, της Καρίνα Βιλαροέλ-Carmina Villaroel και της Σολιντάντ Ορτίζ-Soledad Ortiz. 

«Ο πατέρας Βάρας μας είπε ότι περίμενε ένα τέτοιο ζευγάρι σαν κι εμάς, λεσβιακό και έτσι ήρθαμε και μας αποδέχτηκε», δήλωσε το Σάββατο η Βιλαροέλ. «Πραγματικά φαίνεται πως σημειώνεται κοινωνική αλλαγή στον Καθολικισμό ώστε ο πάτερ να αποδεχτεί να βαφτίσει το μωρό ενός λεσβιακού ζευγαριού». 

Ο πάπας Φραγκίσκος έχει δηλώσει ότι όλα τα παιδιά μπορούν να βαπτιστούν, ωστόσο η επίσημη θέση της Εκκλησίας δεν έχει αλλάξει.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, δεν έχει γίνει σαφές εάν το Βατικανό είχε δώσει την έγκριση για τη συγκεκριμένη βάπτιση.

«Παρόλο που η σύζυγός μου και εγώ δεν είμαστε Καθολικές, πιστεύουμε ότι άξιζε στην κόρη μας να βαπτιστεί», δήλωσε η Βιλαροέλ στην τοπική εφημερίδα La Nacion. 
«Ζητήσαμε από την πρόεδρο να γίνει η νονά της Ούμα, επειδή αυτός είναι ένας τρόπος να ευχαριστήσουμε τόσο αυτή όσο και τον πρώην πρόεδρο Νέστορ Κίρσνερ για αυτή τη νομοθεσία που έδωσε δικαιώματα σε όλα τα Lbtiq ζευγάρια». 

Η κα. Φερνάντεζ δεν παρέστη αυτοπροσώπως στην τελετή, αντ’ αυτής έστειλε έναν εκπρόσωπό της. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 6.4.14 από την ιστοσελίδα Τα Νέα στην http://www.tanea.gr/news/world/article/5105935/h-proedros-ths-argentinhs-kristina-fernantez-baptise-thn-korh-enos-omofylofiloy-zeygarioy/#.U0EBBejt6K4.facebook