3 Αυγ 2011

Η βουλευτίνα των Tory, Chole Smith, υποστηρίζει τον γάμο των λεσβιών

Η βουλευτίνα του συντηριτικού κόμματος στη περιφέρεια Norwich North, Chole Smith, εξέφρασε την υποστήριξή της για την αλλαγή του δικαίου ώστε τα λεσβιακά ζευγάρια να έχουν πολιτικό γάμο - και τα ετερό ζευγάρια να έχουν σύμφωνο συμβίωσης.


Αυτή τη στιγμή απαγορεύονται από το νόμο.

Η Smith δεσμεύτηκε όταν μίλησε στη Υπερηφάνεια της Norwich στις 30 Ιουλίου.

Η Smith μετά από ερώτηση αν υποστηρίζει την ισότητα γάμου αλλά και του συμφώνου απάντησε με ένα εμφατικό "ναι". Το ακροατήριο των 200 ατόμων ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Πολλές εξεπλάγησαν. Είναι μία από τις πολύ λίγες βουλευτίνες του Συντηρητικού κόμματος που υποστηρίζει τον πολιτικό γάμο στις λεσβίες και το σύμφωνο συμβίωσης στις ετερό. Ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Boris Johnson, υποστηρίζει το δικαίωμα των λεσβιακών ζευγαριών να νυμφεύονται, αλλά ο David Cameron, ο George Osborne και οι περισσότερες βουλευτίνες του Συντηριτικού κόμματος εξακολουθούν να αντιστέκονται στις εκκλήσεις για ισότητα.

Μετά την αντιμετώπιση του πλήθους στους κήπους της Chapelfield και την πορεία Υπερηφάνειας, η Smith δήλωσε: "Ήμουν περήφανη να βλέπω την κοινότητα των Lbtiq ενωμένη, με τόσες πολλές από την Norwich να υποστηρίζουν την Ημέρα Υπερηφάνειας, ήμουν στην ευχάριστη θέση να περνώ το χρόνο μου μιλώντας με τόσες πολλές ανθρώπους για τις εμπειρίες τις να είναι αμφισεξουαλικές, τρανς και λεσβίες στην κοινωνία μας σήμερα.

"Ενώ είναι σαφές πως μεγάλη πρόοδος έχει γίνει τις τελευταίες χρονιές, υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει και με την ιδιότητά μου ως τοπική βουλευτίνα, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των Lbtiq όπου μπορώ".



Την είδηση την βρήκαμε στις 2.8.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/tory-mp.aspx