26 Οκτ 2016

Λεσβίες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο


Λεσβίες στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσω των επιστολών τις 

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος στον 20ο αιώνα άλλαξε τα πάντα για όλες-ους, ακόμη και για τις λεσβίες. Καθώς και οι γυναίκες στρατολογήθηκαν επίσης Σώμα στρατού των Γυναικών (WAC) ή εντάχθηκαν στο εργατικό δυναμικό συμβάλoντας στην πολεμική προσπάθεια και δεν έμειναν στο σπίτι με τις ποδιές τις. Πολλές λεσβίες πήγαν στο WAC, που ήταν σχεδόν ένα περιβάλλον αποκλειστικά όλο-γυναίκες. Φυσικά, βοήθησε το περιβάλλον να αναπτυχθεί ένας αριθμός σχέσεων. 



Έρωτας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 
Αυτό το σιωπηρό μέρος της ιστορίας σημειώθηκε στην ONE Εθνικά Αρχεία Λεσβιών και Γκέι στις βιβλιοθήκες USC, θεωρείται η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη με αρχεία με λεσβιακό ιστορικό υλικό.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένας τρόπος για να έχουμε μια σαφή εικόνα της λεσβιακής ιστορίας είναι μέσα από τις επιστολές που οι λεσβίες αντάλλαξαν μεταξύ τις. Για παράδειγμα, μέσω των επιστολών της Eleanor Roosevelt και της Lorena Hickok, θα μπορούσε καμιά να φανταστεί πώς οι λεσβίες κατάφεραν να εκφράσουν την αγάπη τις, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έντονης λεσβοφοβίας. Βοήθησε επίσης ότι οι επιστολές ήταν η μόνη μορφή επικοινωνίας μεταξύ των λεσβιών που βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία κατά τη διάρκεια του πολέμου.


Γράμματα του Β' Παγκοσμόυ Πολέμου 
"Καλημέρα αγάπη μου. Έχω τόσο πολύ συνηθίσει να πέφτω για ύπνο παρακολουθόντας σε να καπνίζεις (αν δεν είμαι στην αγκαλιά σου) όταν δεν μπορούσα να κοιμηθώ", έγραψε μια ανώνυμη νεαρή από την υπηρεσία της που είχε βάση στο San Bernardino το 1944. Εκείνη στη συνέχεια γράφει στην εράστρια-ερωμένη της, η οποία είχε καταταγεί επίσης στο Σώμα Στρατού Γυναικών.

Μιλώντας για το ρόλο των λεσβιών κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Fred Bradford, ένα από τα πρώην μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της ONE εξήγησε: "Δεν είναι πάντα σημαντικές άνθρωποι, αλλά είναι σημαντικό, επειδή ζούσαν σε μια συγκεκριμένη εποχή και έγραψαν γι 'αυτό".

Οι αρχειονόμοι στην ΟΝΕ είναι τώρα σε συνομιλίες με το Unified School District του Λος Άντζελες ώστε να συμπεριλάβει την ιστορία των λεσβιών στο σχολικό πρόγραμμα. Ειδικότερα, τα γράμματα μπορούν να βοηθήσουν στο να ενημερωθούν οι πολίτισες σχετικά με την εισφορά των λεσβιών στην ιστορία, ειδικά για όσα έκαναν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Ιστορίες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου 
Μια από τις άγνωστες ιστορίες ήταν ότι από μια ανώνυμη 95-χρονη παλαίμαχη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου της οποίας η συντρόφισα είχε ήδη πεθάνει. Για δεκαετίες, είχε κρύψει την αληθινή φύση της λεσβιακής σχέση της με την συντρόφισά της από τις ανθρώπους γύρω της. Για τις άλλες, ήταν απλώς δυο γεροντοκόρες με μια γάτα. Αλλά η ιστορία της και ο έρωτάς της ήρθε στο φως όταν δώρισε τις ερωτικές επιστολές της στο αρχείο της ΟΝΕ.

Ο Joseph Hawkins, διευθυντής των αρχείων, δήλωσε ότι οι συλλογές των "απλών ανθρώπων δίνουν σάρκα και οστά στην ιστορία και την ζωντανεύουν".
"Η ιστορία μας δεν ήταν απλώς ένα καταπιεστικό μοιρολόι το ένα μετά το άλλο, αλλά είχε και μικρές νίκες, παλέψαμε σκληρά και δύσκολα κερδίσαμε, που ισούται με ένα πραγματικά ενθουσιώδη θρίαμβο για την ανθρωπότητα", είπε ο Hawkins. Το πιο σημαντικό, είναι αυτές οι μικρές μικροσκοπικές νίκες που δίνουν σε μια λεσβία πρόσωπο για τις δράσεις στην Ιστορία σε γεγονότα όπως αυτά του Β' Παγκσμίου Πολέμου.


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.10.15 και την μετεφράσαμε από την http://www.lesbiannews.com/lesbians-in-world-war-2-through-their-letters/