22 Απρ 2016

Λεσβίες αφροαμερικανίδες τραγουδίστριες του 1920


Λεσβίες τραγουδίστριες του μπλουζ της δεκαετίας του 1920 στο Χάρλεμ: Πώς τα ναίτ κλαμπ, που πουλούσαν παράνομα αλκοόλ τον καιρό της ποταπαγόρευσης στις Ην. Πολιτείες την δεκαετία 1920 -1930 και τα υπόγεια τζαζ μπαρ έγιναν η στέγη μακριά από το σπίτι στη Νέα Υόρκη των "σεξουαλικά αποκλινουσών"

Στις αρχές του εικοστού αιώνα, οι λεσβιακές σχέσεις στις Ην. Πολιτείες τιμωρούνταν με σύλληψη. 

Αλλά ένα ντοκιμαντέρ που συζητήθηκε στην εκπομπή "Εβδομαδιαίες Συλλέκτριες" καταδεικνύει ότι ο υπόγειος κόσμος του μπλουζ στο Χάρλεμ, της Νέας Υόρκης, ήταν η ιδανική περιοχή για τις γυναίκες που θεωρήθηκαν ως "σεξουαλικά παρεκλίνουσες"


Στο ντοκυμαντέρ In T'Ain't Nobody's Bizness: Queer Blues Divas της δεκαετίας του 1920, ο σκηνοθέτης Robert Philipson εξετάζει τις σεξουαλικές ροπές των μπλούζ τραγουδιστριών κατά τη περίοδο της Αναγέννησης του Χάρλεμ, που εξέφρασε τις αληθινές τάσεις των νάιτ κλαμπ και των υπόγειων μπαρ, και άφηναν να εννοηθεί η λεσβιοσύνη τις μέσω των στίχων. 

Το τραγούδι “Tain't Nobody's Biz-ness if I Do” είναι ένα μπλουζ τραγούδι της δεκαετίας 1920 που έγινε ένα από τα πρώτα κλασικά μπλουζ τραγούδια. Το τραγούδι διαθέτει ένα λυρικό θέμα για την ελεύθερη επιλογή και ένα βαριετέ τζαζ στυλ ενορχήστρωσης. Το "Δεν είναι δουλειά κανενός αν το κάνω", ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1922 από την Anna Meyers. 


Ηχογραφήσεις έγιναν και από άλλες κλασικές blues τραγουδίστριες, συμπεριλαμβανομένης της Sara Martin, Alberta Hunter, και σύντομα ακολούθησε η Bessie Smith. 

Αποκαλύφθηκε πως: Στο T'Ain't Nobody's Bizness, ο σκηνοθέτης Robert Philipson εξετάζει τις σεξουαλικές ροπές των τραγουδιστριών του μπλουζ όπως της Gladys Bentley κατά τη διάρκεια της φωτεινής περιόδου του Χάρλεμ.

Ένα καταφύγιο: Η Ηθοποιός και τραγουδίστρια Ethel Waters διατηρούσε κρυφή τη μακροχρόνια λεσβιακή σχέση της με την χορεύτρια Ethel Williams, φρόντισε ακόμη και οι βιογραφίες της του 20ου αιώνα πως δεν θα ανέφεραν ότι ζούσαν μαζί.

Και η Bessie Smith, μια παντρεμένη η οποία είχε εράστρια, τραγουδούσε δυνατά και με ενθουσιασμό στα κλαμπ: "Όταν βλέπεις δύο γυναίκες να περπατούν πιασμένες χέρι χέρι, απλά κοίταξε τις και προσπάθησε να καταλάβεις: Θα πάνε σε εκείνα τα πάρτυ -που έχουν τα φώτα χαμηλωμένα – σε εκείνα τα μέρη όπου μόνο γυναίκες μπορούν να πάνε".


Η Smith είναι επίσης γνωστό ότι μία φορά φώναξε σε μια ερωμένη της: "Έχω 12 γυναίκες σε αυτό το σόου, και μπορώ να έχω μία κάθε βράδυ, αν το θέλω".
Στα τραγούδια τις, οι γυναίκες αυτές αναφέρονται στις "bulldaggers", έναν όρο που σήμαινε τις "Μπούτς λεσβίες". Και ο όρος "in the life" σήμαινε πως συμμετείχες σε ένα λεσβιακό τρόπο ζωής, ήταν ένας τρόπος για να μιλούν για την λεσβιακή σεξουαλική σχέση.

Ενοχοποιητικά Στοιχεία: Η Gertrude "Ma" Rainey, η οποία έμελλε να γίνει γνωστή ως η μητέρα των μπλουζ, υπαινίχθηκε τη σεξουαλικότητά της από το 1928 σε τραγούδια της όπως το "Αποδειξέ το μου" που μεταξύ άλλων οι στίχοι έλεγαν: "Είναι αλήθεια έχω φορέσει κολάρο και γραβάτα. . . Μιλάω στα κορίτσια όπως και κάθε γέρος"


Μυστικό: Οι λεσβίες όπως η Waters εξέφρασε τη σεξουαλικότητά τις "υπό την κάλυψη της νύχτας", εξηγεί ο κ. Philipson, προσθέτοντας: "Οι επίδοξες μετα-βικτοριανές μαύρες-οι της μεσαίας τάξης ήταν ακραία εχθρικές-οί προς την λεσβιοσύνη".

Ωστόσο, σημειώνει ότι ενώ οι λεσβίες αυτές ήταν η μειοψηφία, το γεγονός και μόνον ότι υπήρχαν αυτές οι αναφορές είναι "αξιοσημείωτες, σε δεδομένους καιρούς", λέει. "Σίγουρα ποτέ δεν το βλέπεις σε κανένα άλλο μέρος της κουλτούρας των Ην. Πολιτειών".

Πράγματι, οι συνήθεις θρησκευτικές πεποιθήσεις εκείνη την εποχή έκαναν δεκτή την ιδέα ότι η λεσβιοσύνη ήταν λάθος, και πολλές Αφροαμερικανίδες είχαν προσπαθήσει να είναι "αξιοσέβαστες" πολίτισες κατά τη διάρκεια της "εκ των χειρότερων περιόδων του φυλετικού διαχωρισμού στην ιστορία των Ην. Πολιτειών", "Ότι συνέβαινε, συνέβαινε κρυφά ή μέσα σε αστικές περιοχές που ήταν λίγο πολύ μυστικές και ήταν δύσκολο να διεισδύσεις"
είπε ο κ. Philipson.

Στην πραγματικότητα, ο σκηνοθέτης προτείνει ότι αυτές οι μπλουζ τραγουδίστριες, οι οποίες απέρριψαν τις συμβάσεις της εποχής τις όχι μόνο στην σεξουαλικότητα τις, αλλά επίσης στην ένδυσή και στη στάση τις, ήταν οι πρόδρομοι της ασυμβίβαστης Jazz Age. "Έπιναν, και ντύνονταν με ένα επιδεικτικό-φανταχτερό τρόπο" και συμπληρώνει ο κ. Philipson πως οι αφροαμερικανίδες καλιτέχνιδες, αγκάλιασαν τη σεξουαλικότητά τις και απέρριψαν τις κοινωνικές νόρμες.

"Δεν ήταν υποταγμένες σε άνδρες με οποιονδήποτε τρόπο, και δεν ήταν το μοντέλο της μετα-βικτοριανό γυναικότητας που ήταν κυρίαρχη κουλτούρα στο γύρισμα του αιώνα". Στο τελευταίο μέρος της δεκαετίας του 1910, οι ασυμβίβαστες, επίσης, φορούσαν αποκαλυπτικά φορέματα, και άγγιξαν τα όρια της γυναικανδρίας με τα κοντά κουρέματα τις και τους προκλητικούς τρόπους τις.

Απορρίπτοντας τους κορσέδες και τα στενά ρούχα της βικτωριανής εποχής, έζησαν τη ζωή που ήθελαν στη μυστικοπαθή φύση των νάιτ κλάμπ, των καφέ που πουλούσαν παράνομα αλκοόλ και των υπόγειων τζαζ μπαρ.

Σύμφωνα με τον κ. Philipson, η τραγουδίστρια σε καμπαρέ Gladys Bentley ήταν η μόνη μπλουζ τραγουδίστρια που είχε αναγνωρίσει δημόσια την σεξουαλικότητα της.

Η Gladys Bentley Φορούσε σμόκιν και είχε κοντό κούρεμα στις παραστάσεις της, την οποία την έβλεπες να φλερτάρει ανοιχτά με γυναίκες του ακροατηρίου, και να αυτοσχεδιάζει με άσεμνους στίχους λαϊκών τραγουδιών.

Η Alberta Hunter, μια άλλη τραγουδίστρια κατά το χρόνο που ήταν δημοφιλής στην πιο εκλεπτυσμένη ευρωπαϊκή σκηνή καμπαρέ, "διατήρησε προσεκτικά κρυμμένη τη λεσβιακότητά της". Και η Ethel Waters τραγουδίστρια του μπλουζ είχε μια μακροχρόνια λεσβιακή σχέση με την χορεύτρια Ethel Williams που τις οδήγησε στο παρατσούκλι "Οι δύο Ethels".

Ενώ το τραγούδι έδωσε στην Bentley μια διέξοδο να εκφράσει την εαυτή της, οι δύο Ethels έκαναν μεγάλες προσπάθειες για να αποκρύψουν την αλήθεια.

Σύμφωνα με τον κ Philipson, το ζευγάρι ζούσε μαζί, κάτι το οποίο ήταν πάρα πολύ υπό το πρίσμα της εποχής εκείνης. Η Ethel Waters όμως απέκρυψε το γεγονός αυτό, και με κάποιο τρόπο κατάφερε να το κρύψει σε όλες τις βιογραφίες του 20ου αιώνα, που γράφτηκαν γι 'αυτήν.  



Την είδηση την βρήκαμε στις 11.7.2013 γραμμένη από την Margot Peppers και την μεταφράσαμε από την http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2360792/The-lesbian-blues-singers-1920s-Harlem-How-speakeasies-underground-jazz-bars-home-home-New-Yorks-sexual-deviants.html

Hollingsworth, η APA λέει ναι στην παιδθεσία από λεσβιακά ζευγάρια 1

Αριθμός 12 - 144 

Στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών DENNIS Hollingsworth και άλλες-οι, οι Ενάγουσες κατά KRISTIN M. Perry, άλλες-οι, οι Εναγώμενες.

Στη Γραφή της Αναίρεσης στο Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Ένατης Περιφέρειας

Επιστολή της Ένωσης Ψυχολόγων των Ην. Πολιτειών, του Ιατρικού Συλλόγου Ην. Πολιτειών, της Ακαδημίας Παιδιατρικής των Ην. Πολιτειών, του Ιατρικού Συλλόγου της Καλιφόρνια, της Ψυχιατρικής Εταιρείας των Ην. Πολιτειών, της Ψυχαναλυτικής Ένωσης των Ην. Πολιτειών, της Ένωσης για το γάμο και την οικογενειακή θεραπεία των Ην. Πολιτειών, η Εθνική Ένωση των κοινωνικών λειτουργών και το Τμήμα της Καλιφόρνια, και η Ένωση Ψυχολόγων της Καλιφόρνια ως amicus curiae επί της ουσίας για τη στήριξη της επιβεβαίωσης.


ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ AMICI CURIAE 
Η Ενωση Ψυχολόγων των Ην. Πολιτειών (APA), η μεγαλύτερη επαγγελματική ένωση ψυχολόγων στον κόσμο, είναι μία επιστημονική και εκπαιδευτική οργάνωση αφιερωμένη στην ανάπτυξη και στη διάδοση της γνώσης της ψυχολογίας. Η Ένωση έχει υιοθετήσει πολλαπλές δηλώσεις πολιτικών που βασίζονται στην έρευνα υποστηρίζουν τα δικαιώματα των λεσβιών, συμπεριλαμβανομένης μιας πολιτικής δήλωσης το 2011 για την υποστήριξη της πλήρους ισότητας γάμου και αναγνωρίζοντας ότι σύμφωνα με τις λεσβίες το καθεστώς "πολιτικής ένωσης" "διαιωνίζει το στίγμα που ιστορικά συνδέεται με τη λεσβιοσύνη, και ενισχύει την προκατάληψη εναντίον των λεσβιών και αμφισεξουαλικών". Ένωση Ψυχ. Ην. Πολιτειών (APA), Ψήφισμα σχετικά με την ισότητα γάμου ισότητα στα λεσβιακά ζευγάρια (2011), που διατίθεται στη http://www.apa.org/about/policy/same-sex.pdf.

Η Ιατρική Ένωση των Ην. Πολιτειών (ΑΜΑ) είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική ένωση γιατρίνων, αντιπροσώπων και φοιτητριών ιατρικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, ουσιαστικά το σύνολο των οποίων εκπροσωπούνται στη διαδικασία χάραξης πολιτικής της AMA. Οι στόχοι της ΑΜΑ είναι να προωθήσει την επιστήμη και την τέχνη της ιατρικής και την βελτίωση της δημόσιας υγείας. Οι πολιτικές της σχετικά με τα θέματα των λεσβιών προωθούν αυτούς τους στόχους.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ) είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική ένωση των παιδιάτρων στον κόσμο, με πάνω από 62.000 μέλη. Μέσα από την εκπαίδευση, την έρευνα, την υπεράσπιση και την παροχή συμβουλών εμπειρογνωμόνων, η AAP επιδιώκει τη βέλτιστη σωματική, ψυχική και κοινωνική υγεία και την ευημερία των βρεφών, παιδιών, εφήβων και νεαρές ενήλικες. Η AAP υποστηρίζει την ισότητα γάμου για όλα τα ικανά και συναινούντα ζευγάρια, περιλαμβανομένων και εκείνων που είναι λεσβιακά.

Η Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση είναι η μεγαλύτερη οργάνωση του έθνους των γιατρών που ειδικεύονται στην ψυχιατρική. Ενώνει αυτή την επιστολή για τους λόγους που εξέφρασε στη δήλωσή θέση της το 2005, Υποστήριξη της νομικής αναγνώρισης των λεσβιακών Πολιτικών Γάμων, διαθέσιμη στην http://www.psych.org/Departments/EDU/Library/APAOfficialDocumentsandRelated/PositionStatements/200502.aspx (“Προς το συμφέρον της διατήρησης και προαγωγής της ψυχικής υγείας, η Ψυχιατρική Ένωση των Ην. Πολιτειών υποστηρίζει τη νομική αναγνώριση του γάμου των λεσβιών με όλα τα δικαιώματα, τα οφέλη και τις ευθύνες που απορρέουν από πολιτικό γάμο, και αντιτίθενται σε περιορισμούς αυτών των δικαιωμάτων, των οφελημάτων και των ευθυνών".).

Η Αμερικανική Ψυχαναλυτική Ένωση είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη εθνική ψυχαναλυτική οργάνωση με μέλη, με περισσότερα από 3.500 μέλη και συνεργάτιδες. Πιστεύει ότι ο γάμος είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και ότι τα λεσβιακά ζευγάρια πρέπει να είναι σε θέση να μοιράζονται ισότιμα τα δικαιώματα και τις ευθύνες του γάμου.

Η Ιατρική Ένωση της Καλιφόρνια (CMA) είναι μια μη κερδοσκοπική ένωση των περίπου 37.000 γιατρίνων της Καλιφόρνια που εργάζονται για την προώθηση της επιστήμης και της τέχνης της ιατρικής, την φροντίδα και την ευημερία των ασθενών, την προστασία της δημόσιας υγείας, και την καλυτέρευση του ιατρικού επαγγέλματος. Η CMA αναγνωρίζει ότι η άρνηση του πολιτικού γάμου συμβάλλει στα φτωχότερα αποτελέσματα υγείας στις λεσβίες ως άτομα, στα λεσβιακά ζευγάρια και στις λεσβιακές οικογένειες.

Η Ένωση Γάμου και Οικογενειακής Θεραπείας Ην. Πολιτειών (AAMFT), που ιδρύθηκε το 1942, είναι μια εθνική επαγγελματική ένωση που εκπροσωπεί τον τομέα του γάμου και της οικογενειακής θεραπείας και τα επαγγελματικά συμφερόντα των πάνω από 50.000 θεραπευτριών γάμου και οικογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η AAMFT ενώνεται με αυτή την Επιστολή για τους λόγους που εκφράζονται το 2005 στην Θέση της για τα ζευγάρια και τις οικογένειες. Η Θέση της AAMFT για ζευγάρια και οικογένειες (2005), διατίθεται στη http://www.aamft.org/imis15/Content/About_AAMFT/Position_On_Couples.aspx. 

Η Εθνική Ένωση Κοινωνικών Λειτουργών (NASW) είναι η μεγαλύτερη ένωση επαγγελματιών κοινωνικών λειτουργών στον κόσμο, με σχεδόν 140,000 μέλη. Η NASW αναπτύσσει πολιτικές δηλώσεις σε θέματα που έχουν σημασία για το επάγγελμα της κοινωνικής εργασίας και, σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές, η NASW και το Τμήμα της NASW της Καλιφόρνια (παρουσίασε επίσης μία Amicus) υποστηρίζει την πλήρη κοινωνική και νομική αποδοχή των λεσβιών και αμφισεξουαλικών.

Με περισσότερα από 2.500 μέλη, η Ένωση Ψυχολόγων της Καλιφόρνια επιδιώκει να προωθήσει την επιστήμη και την πρακτική της ψυχολογίας ως μέσο για την προώθηση της ανθρώπινης ευημερίας με τη στήριξη της αριστείας στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της έρευνας, της υπεράσπισης και των υπηρεσιών. Όλες οι διάδικοι έχουν συναινέσει στην κατάθεση αυτής της Επιστολής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Όπως σημείωσε η Ένατη Περιφέρεια, η "Πρόταση 8 είχε ένα αποτέλεσμα", να "απογυμνώνει τα [] λεσβιακά ζευγάρια” από “το δικαίωμα να αποκτήσουν και να χρησιμοποιήσουν το όνομα “γάμος”". Perry κατά Brown, 671 F.3d 1052, 1063 (9η Περιφ. 2012). Με τον τρόπο αυτό, η πρωτοβουλία Πρόταση 8 παρακρατεί από τις λεσβίες ένα σημαντικό σύμβολο της "κρατικής νομιμοποίησης και της αναγνώρισης της κοινωνίας". Στο ίδιο. Μερικές υποστηρίκτριες της πρωτοβουλίας υποστηρίζουν ότι η εξαίρεση αυτή αντανακλά απλώς σημαντικές διαφορές μεταξύ λεσβιακών και ετερό σχέσεων, ή ανάμεσα στις ικανότητες παιδιών που ανατρέφονται από λεσβιακά ή ετερό ζευγάρια. Η επιστημονική έρευνα δεν δικαιολογεί τους ισχυρισμούς αυτούς.

Αντίθετα, τα επιστημονικά στοιχεία υποστηρίζουν σθεναρά το συμπέρασμα ότι η λεσβιοσύνη είναι μια φυσιολογική έκφραση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, ότι οι περισσότερες λεσβίες, αμφισεξουαλικές ενήλικες δεν βιώνουν τον σεξουαλικό τις προσανατολισμό ως επιλογή, ότι οι λεσβίες έχουν σταθερές, δεσμευτικές σχέσεις που είναι ισοδύναμες με τις ετερό σχέσεις σε ουσιαστικά θέματα και ότι τα λεσβιακά ζευγάρια δεν είναι λιγότερο κατάλληλα από τις ετερό γονείς να ανατρέφουν τα παιδιά και τα παιδιά τις δεν είναι λιγότερο ψυχολογικά υγιή και λιγότερο καλά προσαρμοσμένα από ό,τι τα παιδιά των ετερό γονέων. Εν ολίγοις, ο ισχυρισμός ότι η επίσημη αναγνώριση του γάμου για τα λεσβιακά ζευγάρια υπονομεύει το θεσμό του γάμου και βλάπτει τα παιδιά τις δεν συνάδει με τα επιστημονικά στοιχεία.

Ο κορμός της έρευνας που παρουσιάζεται παρακάτω καταδεικνύει ότι η δυσμενής διάκριση που πραγματοποιείται από την Proposition 8 άδικα στιγματίζει τα λεσβιακά ζευγάρια. Η έρευνα είναι επίσης αντίθετη στο στερεότυπο που βασίζεται σε λογικές που ορισμένες-οι εκ των προτέρων υποστήριξαν στην Proposition 8 και ότι η Ρήτρα Ίσης Προστασίας της Δέκατης Τέταρτης Τροποποίησης είχε ως σκοπό την απαγόρευση.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 
I. Τα επιστημονικά στοιχεία που παρουσιάζονται σε αυτή τη Επιστολή. Εκπροσωπούν τις κορυφαίες ενώσεις επαγγελματιών της ψυχολογίας, της ψυχιατρικής, της ιατρικής και των κοινωνικών λειτουργών, η Amici αναζήτησε σε αυτή την Επιστολή να παρουσιάσει μια ακριβή και υπεύθυνη περίληψη της τρέχουσας κατάστασης των επιστημονικών και επαγγελματικών γνώσεων σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τις οικογένειες που σχετίζονται με αυτή την υπόθεση.

Στην εξαγωγή συμπερασμάτων, η Amici βασίζεται στην καλύτερη διαθέσιμη εμπειρική έρευνα, εστιάζοντας στα γενικά πρότυπα-υποδείγματα και όχι στη κάθε μεμονωμένη μελέτη. Πριν την επικαλούμενη μελέτη εδώ, η Amici πρέπει να αξιολογεί κριτικά τη μεθοδολογία της, συμπεριλαμβανομένης της αξιοπιστίας και της ισχύος των μέτρων και των ελέγχων που χρησιμοποιούνται, καθώς και την ποιότητα των διαδικασιών συλλογής δεδομένων και των στατιστικών αναλύσεων.

Η επιστημονική έρευνα είναι μια σωρευτική διαδικασία και καμία εμπειρική μελέτη είναι δεν τέλεια στο σχεδιασμό και στην εκτέλεσή της. Ακόμα και οι καλά εκτελούμενες μελέτες μπορεί να περιορίσουν τις επιπτώσεις τις και τη δυνατότητα γενίκευσης των ευρημάτων τις. 2 Ως εκ τούτου, οι Amici βασίζουν τα συμπεράσματά τις όσο το δυνατόν περισσότερο στα γενικά πρότυπα-υποδείγματα και όχι σε κάθε μεμονωμένη έρευνα.

Όλες οι επιστημονικές μελέτες μπορεί να επικριθούν εποικοδομητικά, και οι επιστημόνισες συνεχώς προσπαθούν να εντοπίσουν τρόπους για να βελτιώσουν και να τελειοποιήσουν τη δική τις δουλειά και αυτή των συναδελφισών τις. Έτσι, πολλές μελέτες που αναφέρονται εδώ συζητούν τα όριά τις και παρέχουν προτάσεις για περαιτέρω έρευνα. Αυτό είναι σύμφωνο με την επιστημονική μέθοδο και δεν κατηγορεί τα συνολικά συμπεράσματα.

Οι περισσότερες από τις μελέτες και αξιολογήσεις βιβλιογραφίας που αναφέρονται εδώ υπήρξαν ανεξάρτητες, διαταυρωμένες και δημοσιεύονται σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον, άλλα ακαδημαϊκά βιβλία, κεφάλαια βιβλίων, και τεχνικές εκθέσεις, τα οποία συνήθως δεν υπόκεινται στους ίδιους κανόνες αξιολόγησης από ομοτίμες-ους, όπως άρθρα σε περιοδικά, περιλαμβάνονται όταν αναφέρουν την έρευνα που χρησιμοποιεί αυστηρές μεθόδους, έχουν συνταχθεί από καθιερωμένες ερευνήτριες, και αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια την επαγγελματική συναίνεση σχετικά με το τρέχον καθεστός της γνώσης. Η Amici έχει κάνει μια καλή τη πίστει προσπάθεια να συμπεριλάβει όλες τις σχετικές μελέτες και δεν έχει αποκλειστεί κάποια μελέτη, λόγω των πορισμάτων της.

II. Η Λεσβιακότητα Είναι μια Φυσιολογική Έκφραση της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, Δεν είναι Γενικά Επιλογή, και Αντιστέκεται Ιδιαίτερα στο να Μεταστραφεί. 
Ο σεξουαλικός προσανατολισμός αναφέρεται σε μια διαρκή διάθεση να βιώσεις την σεξουαλική, την συναισθηματική, ή και την ρομαντική έλξη με ένα ή και με τα δύο φύλα. Περιλαμβάνει, επίσης, την προσωπική αίσθηση της προσωπικής και κοινωνικής ταυτότητας που βασίζεται σε αυτή την έλξη, τις συμπεριφορές που εκφράζουν αυτή την έλξη, και σχετικά με την ένταξη σε μια κοινότητα με άλλες που μοιράζονται αυτή την έλξη και τις συμπεριφορές. 3

Αν και ο σεξουαλικός προσανατολισμός κυμαίνεται από μία σταθερά και αποκλειστικά ομοσεξουαλική έως μία ετεροσεξουαλική σταθερά και αποκλειστικά, συνήθως συζητάμε για τρεις κατηγορίες: οι ετεροσεξουαλικές (έχουν σεξουαλική και ρομαντική έλξη κυρίως ή αποκλειστικά για το άλλο φύλο), ομοσεξουαλικές (έχουν σεξουαλική και ρομαντική έλξη κυρίως ή αποκλειστικά για πρόσωπα που ανήκουν το ίδιο φύλο με αυτές), και αμφισεξουαλικές (έχουν ένα σημαντικό βαθμό σεξουαλικής, ρομαντικής έλξης και για τα δύο φύλα). 

Παρά το γεγονός ότι η λεσβιοσύνη είχε χαρακτηριστεί ως μια ψυχική διαταραχή, όταν η Ψυχιατρική Εταιρεία των Ην. Πολιτειών δημοσίευσε το πρώτο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών το 1952, μόλις πέντε χρόνια αργότερα, μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας δεν βρήκε στοιχεία που να υποστηρίζουν την ταξινόμηση. 4 Βάσει της εν λόγω μελέτης και άλλων φάνηκε ότι η αρχική ταξινόμηση ανταποκρινόταν στο κοινωνικό στίγμα και όχι στην επιστήμη, 5 η Ψυχιατρική Εταιρεία Ην. Πολιτειών-APA αποχαρακτήρισε την λεσβιοσύνη ως ψυχική διαταραχή το 1973. Το 1974, η APA ενέκρινε πολιτική που να ανταποκρίνεται στο ίδιο συμπέρασμα. Για δεκαετίες, στη συνέχεια, η συναίνεση των επαγγελματιών και των ερευνητριών της ψυχικής υγείας κατέληξε ότι η λεσβιοσύνη και η αμφισεξουαλικότητα είναι φυσιολογικές εκφράσεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και δεν αποτελούν εγγενές εμπόδιο για να οδηγήσει σε μια ευτυχισμένη, υγιή και παραγωγική ζωή, και οι λεσβίες λειτουργούν καλά στην πλήρη σειρά των κοινωνικών θεσμών και των διαπροσωπικών σχέσεων. 6

Οι περισσότερες λεσβίες δεν βιώνουν τον σεξουαλικό τις προσανατολισμό, ως απόρροια εκούσιας επιλογής. Σε ένα εθνικό τυχαίο δείγμα των ΗΠΑ 662 αυτο-προσδιορίστηκαν ως λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές ενήλικες, από αυτές το 68% των λεσβιών και το 88% των γκέι ανέφεραν πως ένοιωθαν πως δεν είχαν άλλη επιλογή σε όλα σχετικά με το σεξουαλικό προσανατολισμό τις-τους, ενώ ένα άλλο 15 % των λεσβιών και 7% των γκέι ανέφεραν μόνο ένα μικρό ποσοστό επιλογής. Μόνο 16% των λεσβιών και το 5% των γκέι δήλωσαν ότι είχαν ένα ξεκάθαρο ποσοστό ή ένα μεγάλο ποσοστό επιλογής. 7

Αρκετές Amici υποστήριζουν η Proposition 8 αμφισβητεί το συμπέρασμα ότι για τις περισσότερες-ους ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά δεν προσφέρει καμία αξιόπιστη επιστημονική υποστήριξη για τη θέση της. 8 Επιπλέον, αν και ορισμένες ομάδες και πρόσωπα έχουν προσφέρει κλινικές παρεμβάσεις που φιλοδοξούν να αλλάξουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό από λεσβία σε ετερό-μερικές φορές ονομάζεται θεραπεία "μεταστροφής"- αυτές οι παρεμβάσεις δεν έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές ή ασφαλείς. Μια ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας από μια αμερικανική ομάδα εργασίας της APA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι προσπάθειες μεταστροφής του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι απίθανο να πετύχουν και μάλιστα μπορεί να είναι επιβλαβής. 9

Όλες οι μεγάλες εθνικές οργανώσεις ψυχικής υγείας-που περιλαμβάνονται στην Amici-έχουν υιοθετήσει πολιτικές δηλώσεις προειδοποιώντας τις επαγγελματίες και την κοινωνία σχετικά με θεραπείες που φιλοδοξούν να μεταστρέψουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό. 10


III. Σεξουαλικός Προσανατολισμός και Σχέσεις. 

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός συνήθως συζητείται ως ένα χαρακτηριστικό του προσώπου, όπως το βιολογικό φύλο ή η ηλικία. Η προοπτική αυτή είναι ελλιπής, διότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός συνεπάγεται κατ' ανάγκη σχέσεις με άλλες ανθρώπους. Οι σεξουαλικές πράξεις και η ρομαντική έλξη κατηγοριοποιούνται ως λεσβιακές ή ετερό, σύμφωνα με το βιολογικό φύλο των προσώπων που εμπλέκονται σε αυτές, σε σχέση με το άλλη-ο. Πράγματι, μόνο ενεργώντας με ένα άλλο πρόσωπο, ή επιθυμώντας να δράσουν τα πρόσωπα εκφράζουν την λεσβιοσύνη, την ετεροσεξουαλικότητα ή την αμφισεξουαλικότητα τις. Έτσι, ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με τις ιδιωτικές και βαθειά προσωπικές σχέσεις που τα ανθρώπινα όντα σχηματίζουν με άλλες-ους για να καλύψουν τις βαθιές συναισθηματικές ανάγκες τις για αγάπη, αφοσίωση και οικειότητα. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός καθορίζει το σύμπαν των προσώπων με τα οποία είναι πιθανό να βρούμε την ικανοποίηση και την εκπλήρωση των σχέσεων που, για πολλά πρόσωπα, περιλαμβάνει ένα βασικό συστατικό της προσωπικής ταυτότητας.

Α. Λεσβίες και Γκέι Σχηματίζουν Σταθερές, Δεσμευτικές Σχέσεις που είναι Ισοδύναμες με τις Ετεροσεξουαλικές Σχέσεις σε Ουσιώδη Θέματα. 
Όπως οι ετερό, οι περισσότερες λεσβίες και αμφισεξουαλικές θέλουν να σχηματίσουν σταθερές, μακροχρόνιες σχέσεις, 11 και πολλές από αυτές κάνουν: πολυάριθμες μελέτες που χρησιμοποιούν μη τυχαία δείγματα λεσβιών έχουν διαπιστώσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχουσών ήταν σε μια δεσμευτική σχέση σε κάποια στιγμή της ζωή τις, ότι μεγάλες αναλογίες είναι επί του παρόντος σε μια τέτοια σχέση (45-80% των λεσβιών και 40-70% των γκέι), και ότι πολλά από αυτά τα ζευγάρια είναι μαζί για 10 ή περισσότερα χρόνια. 12 Τα στοιχεία των ερευνών από τυχαία δείγματα υποστηρίζουν αυτά τα ευρήματα. 13

Στοιχεία από την Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ το 2010 δείχνουν ότι τα λεσβιακά ζευγάρια ζουν σε περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά στις Ην. Πολ. και σε πάνω από 90.000 στην Καλιφόρνια. 14

Η εμπειρική έρευνα δείχνει ότι οι ψυχολογικές και κοινωνικές πτυχές των δεσμευμευτικών σχέσεων μεταξύ των λεσβιών συντροφισών σε μεγάλο βαθμό μοιάζουν με αυτές των ετερό σχέσεων. Όπως τα ετερό ζευγάρια, έτσι και τα λεσβιακά ζευγάρια δημιουργούν βαθιές συναισθηματικές συνδέσεις και δεσμεύσεις.

Λεσβιακά και ετερό ζευγάρια αντιμετωπίζουν εξίσου παρόμοια θέματα που αφορούν την οικειότητα, την αγάπη, την ισότητα, την πίστη και τη σταθερότητα, και περνούν από παρόμοιες διαδικασίες για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. 15 Η εμπειρική έρευνα δείχνει επίσης ότι τα λεσβιακά, αμφισεξουαλικά ζευγάρια έχουν επίπεδα ικανοποιητικών σχέσεων παρόμοια ή υψηλότερα από αυτά των ετερό ζευγαριών. 16






 
Β. Ο Θεσμός του Γάμου Προσφέρει Οφέλη Κοινωνικά, Ψυχολογικά και Υγείας που Στερούνται τα Λεσβιακά Ζευγάρια

Ο γάμος ως κοινωνικός θεσμός έχει μια βαθιά επίδραση στη ζωή των προσώπων που τον βιώνουν. Η κοινωνιολόγος Emile Durkheim παρατήρησε ότι ο γάμος βοηθάει στην προστασία του προσώπου από την "ανομία", ή την κοινωνική αναστάτωση και το σπάσιμο των κανόνων-προτύπων. 17 κοινωνιολόγοι του εικοστού αιώνα ενημέρωσαν ότι ο γάμος δημιουργεί τάξη 18 και "παρέχει μια ισχυρή θετική αίσθηση ταυτότητας, αυτοεκτίμησης, και κυριότητας-κυριαρχικότητας". 19



Βρίσκεστε στο Α' μέρος της είδησης για να βρεαθείτε στο Β' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 28.2.2013 και την μεταφράσαμε από την apa.org στην https://www.apa.org/about/offices/ogc/amicus/hollingsworth-perry.pdf 


1 Καμία διάδικος σύμβουλος που συνέγραψε αυτή την Επιστολή Amici εν όλω ή εν μέρει, και καμία διάδικος ή δικηγορίνα μίας διαδίκου ούτε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο εκτός από την Amici συνεισέφερε χρήματα που να προορίζονταν για τη χρηματοδότηση προετοιμασίας ή την υποβολή της Επιστολής Amici.  

2 Για παράδειγμα, για να περιγράψεις με βεβαιότητα τον επιπολασμό ή τη συχνότητα με την οποία εμφανίζεται ένα φαινόμενο στον πληθυσμό, είναι απαραίτητο να συλλέχθούν δεδομένα από ένα "τυχαίο" ή ένα "αντιπροσωπευτικό" δείγμα. Ένα τυχαίο δείγμα αποτελείται από πρόσωπα που επιλέγονται από τον πληθυσμό της μελέτης μέσα από μια διαδικασία που δίνει σε κάθε μέλος του πληθυσμού μια υπολογίσιμη πιθανότητα να συμπεριληφθεί-όπως, για παράδειγμα, μια μελέτη των ψηφοφόρων που βασίζεται σε εθελόντριες καλώντας έναν αριθμό τηλεφώνου διαφημίζονται σε μια εφημερίδα. Μελέτες περιπτώσεων και μη τυχαίων δειγμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την τεκμηρίωση της ύπαρξης ενός φαινομένου στον πληθυσμό της μελέτης. Για τις μελέτες των ομάδων που αποτελούν ένα σχετικά μικρό ποσοστό του πληθυσμού, η λήψη ενός τυχαίου δείγματος μπορεί να είναι εξαιρετικά δαπανηρή ή άλλως να μην είναι εφικτή. Κατά συνέπεια, οι ερευνήτριες που μελετούν τέτοιες ομάδες μπορούν-ίσως να βασίζονται σε μη τυχαία δείγματα. Αν επιθυμούν να συγκρίνουν τα μέλη της μικρότερης ομάδας με μέλη της πλειοψηφούσας ομάδας (π.χ., λεσβίες μητέρες με ετερό μητέρες), μπορούν να προσλάβουν μη τυχαία δείγματα και των δύο ομάδων που ταιριάζουν σε σχετικά χαρακτηριστικά (π.χ., το μορφωτικό επίπεδο, ηλικία, εισόδημα). Ανεξάρτητα από τη μέθοδο δειγματοληψίας που χρησιμοποιείται, μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μπορεί να υπάρξει σε ευρήματα που έχουν αναπαραχθεί από άλλες-ους, χρησιμοποιώντας διαφορετικά δείγματα. 

3 Δείτε Α.R. D'Augelli, Σεξουαλικός Προσανατολισμός, στην 7 της Εγκυκλοπαίδειας της Ψυχολογίας 260 της Ένωσης Ψυχολόγων Ην. Πολιτείων (Α.Ε. Kazdin ed., 2000), G.M. Herek, Ομοσεξουαλικότητα, στην 2 στην Εγκυκλοπαίδεια Ψυχολογίας Corsini 774-76 (Ι.Β. Weiner & W.Ε. Craighead επιμ., 4η έκδοση 2010). Ινστιτούτο Ιατρικής, η υγεία των λεσβιών, γκέι, Αμφισεξουαλικών και τρανς: Οικοδόμηση ενός Ιδρύματος για την καλύτερη κατανόηση (2011) 

4 E. Hooker, The Adjustment of the Male Overt Homosexual, 21 J. Projective Techs. 18 (1957).  

5 B.F. Riess, Psychological Tests in Homosexuality, in Homosexual Behavior: A Modern Reappraisal 296 (J. Marmor ed., 1980); J.C. Gonsiorek, The Empirical Basis for the Demise of the Illness Model of Homosexuality, in Homosexuality: Research Implications for Public Policy 115 (J.C. Gonsiorek & J.D. Weinrich eds., 1991). 

6 See, e.g., Am. Psychiatric Ass’n, Position Statement: Homosexuality and Civil Rights (1973), in 131 Am. J. Psychiatry 497 (1974); Am. Psychol. Ass’n, Minutes of the Annual Meeting of the Council of Representatives, 30 Am. Psychologist 620, 633 (1975). 7 G. Herek et al., Demographic, Psychological, and Social Characteristics of Self-Identified Lesbian, Gay, and BisexualAdults in a US Probability Sample,  

7 Sexuality Res. & Soc. Pol’y 176 (2010). See also G. Herek et al., Internalized Stigma Among Sexual Minority Adults: Insights From a Social Psychological Perspective, 56 J. Counseling Psychol. 32 (2009).  

8 See Amicus Br. of Liberty Counsel, at 35; Amicus Br. of Parents and Friends of Ex-Gays and Gays, passim; Amicus Br. of Family Research Council, at 27-28; Amicus Br. of Dr. Paul McHugh, at 14-28. 

9 Am. Psychol. Ass’n, Report of the American Psychological Association Task Force on Appropriate Therapeutic Responses to Sexual Orientation (2009); see also Am. Psychol. Ass’n, Resolution on Appropriate Affirmative Responses to Sexual Orientation Distress and Change Efforts (2009), both available at http://www.apa.org/pi/lgbt/resources/sexual-orientation.aspx. 

10 See Am. Psychol. Ass’n, Resolution, supra note 9; Am. Psychiatric Ass’n, Position Statement: Psychiatric Treatment and Sexual Orientation (1998), available at http://www. sych.org/Departments/EDU/Library/APAOfficialDocuments andRelated/PositionStatements/199820.aspx; Am. Ass’n for Marriage & Fam. Therapy, Reparative/Conversion Therapy (2009), available at http://www.aamft.org/iMIS15/AAMFT/MFT_Resources/Content/Resources/Position_On_Couples.aspx; Am. Med. Ass’n, Policy H-160.991, Health Care Needs of the Homosexual Population, available at http://www.amaassn.org/ama/pub/about-ama/our-eople/member-groupssections/glbt-advisory-committee/ama-policy-regarding-sexualorientation. page; Nat’l Ass’n of Soc. Workers, Position Statement: “Reparative” and “Conversion” Therapies for Lesbians and Gay Men (2000), available at http://www.naswdc.org/diversity/lgb/reparative.asp; Am. Psychoanalytic Ass’n, Position Statement: Attempts to Change Sexual Orientation, Gender Identity, or Gender Expression (2012), available at http://www.apsa.org/about_apsaa/position_statements/attempts_to_change_sexual_orientation.aspx; B.L. Frankowski, Sexual Orientation and Adolescents, 113 Pediatrics 1827 (2004).

11 In a 2005 U.S. national probability sample of 662 self-identified lesbian, gay, and bisexual adults, of those who werecurrently in a relationship, 87% of the lesbian and 78% of the gay said they would marry their partner if it was legal, and, of those not currently in a relationship, 46% of lesbian and 34% of gay said that they would like to marry someday. Herek et al., Demographic, supra note 7. See also Henry J. Kaiser Fam. Found., Inside-OUT: A Report onthe Experiences of Lesbians, Gays and Bisexuals in Americaand the Public’s Views on Issues and Policies Related to Sexual Orientation 31 (2001), available at http://www.kff.org/kaiserpolls/upload/New-Surveys-on-Experiences-of-LesbiansGays-and-Bisexuals-and-the-Public-s-Views-Related-to-SexualOrientation-Report.pdf; A.R. D’Augelli et al., Lesbian and Gay Youth’s Aspirations for Marriage and Raising Children, 1 J. LGBT Issues Counseling 77 (2007).  

12 See A.W. Fingerhut & L.A. Peplau, Same-Sex Romantic Relationships, in Handbook of Psychology and Sexual Orientation 165 (C.J. Patterson & A.R. D’Augelli eds., 2013); L.A. Peplau & A.W. Fingerhut, The Close Relationships of Lesbians and Gay Men, 58 Ann. Rev. Psychol. 405 (2007); L.A. Peplau & N. Ghavami, Gay, Lesbian, and Bisexual Relationships, in Enclyclopedia of Human Relationships (H.T. Reis & S. Sprecher eds., 2009). 

13 Herek et al., Demographic, supra note 7; T.C. Mills et al., Health-Related Characteristics of Men Who Have Sex with Men: A Comparison of Those Living in “Gay Ghettos” withThose Living Elsewhere, 91 Am. J. Pub. Health 980, 982 (Table 1) (2001); S.D. Cochran et al., Prevalence of Mental Disorders, Psychological Distress, and Mental Services Use Among Lesbian, Gay, and Bisexual Adults in the United States, 71 J. Consulting & Clinical Psychol. 53, 56 (2003); Henry J. Kaiser Fam. Found., supra note 11. 

14 Same-Sex Unmarried Partner or Spouse Households by Sex of Householder by Presence of Own Children: 2010 Census and 2010 American Community Survey, available at http://www. census.gov/hhes/samesex/files/supp-table-AFF.xls. 

15 L.A. Kurdek, Change in Relationship Quality for Partners from Lesbian, Gay Male, and Heterosexual Couples, 22 J. Fam. Psychol. 701 (2008); L.A. Kurdek, Are Lesbian and Gay Cohabiting Couples Really Different from Heterosexual Married Couples?, 66 J. Marriage & Fam. 880 (2004); G.I. Roisman et al., Adult Romantic Relationships as Contexts forHuman Development: A Multimethod Comparison of Same-SexCouples with Opposite-Sex Dating, Engaged, and Married Dyads, 44 Developmental Psychol. 91 (2008); see generally L.A. Kurdek, What Do We Know About Gay and Lesbian Couples?, 14 Current Directions Psychol. Sci. 251 (2005); Peplau & Fingerhut, supra note 12; Peplau & Ghavami, supra note 12. 

16 K.F. Balsam et al., Three-Year Follow-Up of Same-Sex Couples Who Had Civil Unions in Vermont, Same-Sex Couples Not in Civil Unions, and Heterosexual Married Couples, 44 Developmental Psychol. 102 (2008); Kurdek, Change in Relationship Quality, supra note 15; L.A. Peplau & K.P. Beals, The Family Lives of Lesbians and Gay Men, in Handbook of Family Communication 233, 236 (A.L. Vangelisti ed., 2004).

17 E. Durkheim, Suicide: A Study in Sociology 259 (J.A. Spaulding & G. Simpson trans., Glencoe, Ill.: Free Press 1951) (original work published 1897).  

18 P. Berger & H. Kellner, Marriage and the Construction of Reality: An Exercise In the Microsociology of Knowledge, 12 Diogenes 1 (1964). 

19 W.R. Gove et al., The Effect of Marriage on the Well-Being of Adults: A Theoretical Analysis, 11 J. Fam. Issues 4, 16 (1990).

Hollingsworth, η APA λέει ναι στην παιδθεσία από λεσβιακά ζευγάρια 2

Οι άνθρωποι που είναι δυστυχισμένες στο γάμο συχνά εκδηλώνουν χαμηλότερα επίπεδα ευημερίας από τις άγαμες, η οικογενειακή διχόνοια και η δυσαρέσκεια συνδέεται συχνά με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. 24 Παρ' όλα αυτά, τα ικανοποιημένα έγγαμα ζευγάρια εκδηλώνουν σταθερά υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας, ψυχολογικής ευεξίας και σωματικής υγείας από τα άγαμα.

Η εμπειρική έρευνα δείχνει ότι ο γάμος έχει διακριτά οφέλη που εκτείνονται πέρα από τις υλικές ανάγκες της ζωής. 20 Αυτά τα άϋλα στοιχεία της έγγαμης σχέσης έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη σωματική και στη ψυχική υγεία των εγγάμων προσώπων και στην ίδια τη σχέση. 

Επειδή τα δικαιώματα του γάμου έχουν χορηγηθεί σε λεσβιακά ζευγάρια μόλις πρόσφατα και μόνο σε λίγες Πολιτείες, δεν υπάρχουν εμπειρικές μελέτες που να έχουν δημοσιευθεί ακόμη που να συγκρίνουν τα έγγαμα λεσβιακά ζευγάρια με τα άγαμα λεσβιακά ζευγάρια, ή με εκείνα που έχουν σύμφωνο συμβίωσης.

Με βάση την επιστημονική και κλινική εμπειρία, η Amici πιστεύει ότι είναι σκόπιμο να προεκτείνουν την εμπειρική έρευνα της βιβλιογραφίας για τα ετερό ζευγάρια -με προσόντα ανάλογα με τις ανάγκες- για την πρόβλεψη πιθανών επιπτώσεων του γάμου στα λεσβιακά ζευγάρια. 21

Οι έγγαμες-οι βιώνουν γενικά καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία από τις άγαμες-ους. 22 Αυτά τα οφέλη για την υγεία, δεν φαίνεται να προκύπτουν όταν απλώς είσαι σε μια βαθειά ιδιωτική προσωπική σχέση, οι περισσότερες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι στα έγγαμα ετερό πρόσωπα γενικά υπάρχει πρόδηλη μια μεγαλύτερη ευημερία συγκρινόμενα με τα ετερό ζευγάρια που συζούν. 23 Φυσικά, η οικογενειακή κατάσταση από μόνη της δεν εγγυάται μεγαλύτερη υγεία ή ευτυχία. 

Το να είσαι έγγαμη είναι επίσης μια πηγή σταθερότητας και δέσμευσης. Η οικογενειακή δέσμευση είναι μια λειτουργία όχι μόνο ελκτικών δυνάμεων (δηλαδή, επιβράβευση των χαρακτηριστικών της συντρόφισας-ου ή της σχέσης), αλλά και των εξωτερικών δυνάμεων που χρησιμεύουν ως περιορισμοί για τη διάλυση της σχέσης. Τα εμπόδια για τον τερματισμό ενός γάμου περιλαμβάνουν συναισθήματα υποχρέωση για κάθε μέλος της οικογένειας ενός προσώπου, τις αξίες του ήθους και των θρησκευτικών πεποιθήσεων, τους νομικούς περιορισμούς, τις οικονομικές ανησυχίες και την αναμενόμενη αποδοκιμασία των άλλων. 25 Ελλείψει επαρκών ανταμοιβών, η ύπαρξη εμποδίων από μόνη της δεν είναι αρκετή για να διατηρήσει ένα γάμο σε μακροπρόθεσμη βάση.

Αντιλαμβανόμενες την στενή ιδιωτική βαθειά προσωπική σχέση κάποιας κατά κύριο λόγο με όρους ανταμοιβών, παρά με όρους εμποδίων για τη διάλυση, είναι πιθανό να συνδέονται με την μεγαλύτερη ικανοποίηση μέσα στη σχέση. 26 Παρ' όλα αυτά, θεωρείται πως τα εμπόδια για το διαζύγιο κάνουν πιο δύσκολο τον χωρισμό και έτσι η παρουσία των εμποδίων μπορεί να αυξήσει τα κίνητρα των συζύγων να αναζητήσουν λύσεις για τα προβλήματα, αντί να σπεύσουν να διαλύσουν προσπαθούν να διασώσουν την σχέση. 27

Έλλειψη πρόσβασης σε νόμιμο γάμο, το πρωταρχικό κίνητρο για τα λεσβιακά ζευγάρια να παραμείνουν μαζί προέρχεται κυρίως από τα οφέλη που συνδέονται με τη σχέση και όχι από τα επίσημα εμπόδια για διαζύγιο. 28 Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός αυτό, καθώς και τα νομικά και επιζήμια εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι λεσβίες συντρόφισσες, η επικράτηση και η αντοχή των σχέσεων τις είναι εντυπωσιακές.


IV. Τα Παιδιά των Λεσβιακών Ζευγαριών. 

A. Πολλά Λεσβιακά Ζευγάρια Μεγαλώνουν Παιδιά
Η Απογραφή του 2010 ανέφεραι 111.033 νοικοκυριά λεσβιακών ζευγαριών όπου τα παιδιά τις ήταν κάτω των 18 ετών. Μεταξύ των πάνω από 90.000 νοικοκυριών της Καλιφόρνια παρουσιάζονταν να συζούν με τη συντρόφισσα, 15.698 είχαν τα δικά τις παιδιά κάτω των 18 ετών που ζουν στο σπίτι. 29 Ο αριθμός των νοικοκυριών που αποτελούνται από λεσβιακά ζευγάρια που αναφέρθηκαν στην απογραφή δεν είναι μια εκτίμηση του συνολικού αριθμού των λεσβιών, αμφισεξουαλικών γονέων. 30

B. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την προσαρμογή των παιδιών δεν εξαρτώνται από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή το φύλο της γονέα. Εκατοντάδες μελέτες τα τελευταία 30 χρόνια έχουν διαλευκάνει τους παράγοντες που σχετίζονται με την υγιή προσαρμογή των παιδιών και των εφήβων-δηλαδή τις επιρροές που επιτρέπουν στα παιδιά και τις έφηβες να λειτουργούν καλά στην καθημερινή τις ζωή. 31

Οι τρεις πιο σημαντικοί παράγοντες είναι: (1) η ποιότητα σχέσεων γονέα-παιδιού, (2) η ποιότητα των σχέσεων μεταξύ των σημαντικών ενηλίκων (π.χ. γονείς) στη ζωή των κοριτσιών και των εφήβων, και (3) οι διαθέσιμοι οικονομικοί και άλλοι πόροι. Όπως μία αυθεντία στην αναπτυξιακή ψυχολογία εξήγησε: Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η εξισορόπηση επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις διαφορές στην ποιότητα της άσκησης του γονικού ρόλου και της σχέσης γονέα-κοριτσιού, η ποιότητα των σχέσεων μεταξύ των γονέων, και ο πλούτος των διαθέσιμων οικονομικών και κοινωνικών πόρων στην οικογένεια, πιο πρόσφατη έρευνα σηματοδοτεί τη σημασία των εκ γενετής-σύμφυτων διαφορών επίσης. Διαστάσεις της οικογενειακής δομής -περιλαμβανομένων παραγόντων όπως το διαζύγιο, οι μονογονεϊκές οικογένειες, και ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονιών- και η βιολογική συγγένεια μεταξύ γονέων και παιδιών έχουν ελάχιστη ή καμία προγνωστική σημασία από τη στιγμή που λαμβάνονται οι μεταβλητές της διαδικασίας υπόψη, επειδή οι ίδιοι παράγοντες εξηγούν την προσαρμογή του παιδιού, ανεξαρτήτως της οικογενειακής δομής. 32

Με λίγα λόγια, πολλά χρόνια έρευνας έχουν δείξει ότι, όταν οι σχέσεις γονέα-κοριτσιού και γονέα-έφηβης χαρακτηρίζονται από ζεστασιά, αγάπη και στοργή, συναισθηματική δέσμευση, αξιοπιστία και συνέπεια, καθώς και με την κατάλληλη καθοδήγηση και το να θέτει όρια, τα κορίτσια και οι έφηβες είναι πιθανότερο να δείχνουν πιο θετική προσαρμογή από ό,τι όταν αυτές οι ιδιότητες είναι απούσες. Τα κορίτσια των οποίων οι γονείς τα καθοδηγούν με αγάπη στο πλαίσιο του ασφαλούς περιβάλλοντος στο σπίτι είναι πιο πιθανό να ακμάσουν, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών τις. 33 

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η ποιότητα των σχέσεων μεταξύ των σημαντικών ενηλίκων στη ζωή ενός κοριτσιού συνδέεται με την προσαρμογή. Όταν οι γονικές σχέσεις χαρακτηρίζονται από αγάπη, ζεστασιά, συνεργασία, ασφάλεια, και αμοιβαία στήριξη, τα παιδιά είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν θετική προσαρμογή. Αντίθετα, όταν η γονικές σχέσεις μαστίζονται από συγκρούσεις, θυμό και πίκρα, η προσαρμογή είναι πιθανό να είναι λιγότερο ευνοϊκή. Η οικογενειακή αστάθεια, η διατάραξη του νοικοκυριού, καθώς και το διαζύγιο των γονέων συνδέονται συχνά με φτωχότερη προσαρμογή και προβλήματα που μπορεί να διαρκέσουν μέχρι την ενηλικίωση. 34 Αυτές οι συσχετίσεις είναι εξίσου πραγματικές σε παιδιά που μεγάλωσαν από λεσβιακά ζευγάρια όπως και για τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει με τα ετερό ζευγάρια. 35 


Η έρευνα με παιδιά που μεγάλωσαν από ετερό γονείς δείχνει ότι τα καταφέρνουν καλύτερα όταν υπάρχουν δύο γονείς από ό, τι με μία. 36 Η διαπίστωση αυτή, ωστόσο, δεν έχει δοκιμαστεί άμεσα στα παιδιά που έχουν μεγαλώσει με λεσβιακά ζευγάρια και παιδιά που έχουν μεγαλώσει με μια λεσβία γονέα.

Τελικά, οι ερευνήτριες αναγνωρίζουν τη σχέση μεταξύ προσαρμογής του παιδιού και της πρόσβασης σε οικονομικούς και άλλους πόρους. Τα παιδιά με πρόσβαση σε επαρκείς οικονομικούς πόρους είναι πιθανό να ζουν σε πιο ασφαλείς γειτονιές, να αναπνέουν καθαρότερο αέρα, και να τρώνε πιο θρεπτικά τρόφιμα. Επίσης, είναι πιο πιθανό να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε θετικές δραστηριότητες μετά το σχολείο και ως εκ τούτου να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικούς και συναισθηματικούς πόρους, σε συμπαίκτριες, προπονήτριες, σε ηγέτιδες της νεολαίας, και άλλα. Αυτά τα κορίτσια είναι πιο πιθανό να παρουσιάζουν θετική προσαρμογή, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών τις. 37
 
Εν ολίγοις, οι ίδιοι παράγοντες που συνδέονται με την θετική εξέλιξη των παιδιών με ετερό γονείς συνδέονται επίσης με θετική τη ανάπτυξη των παιδιών με λεσβίες, αμφισεξουαλικές, γκέι γονείς. 38

Γ. Δεν Υπάρχει Καμία Επιστημονική Βάση για να Συμπεράνουμε Πως οι Λεσβίες, Αμφισεξουλικές, Γκέι Γονείς είναι Λιγότερο Κατάλληλες ή Ικανές από τις Ετερό Γονείς, ή Ότι τα Παιδιά τις είναι Λιγότερο Υγιή Ψυχικά και Καλά Προσαρμοσμένα.

Οι ισχυρισμοί πως τα ετερό ζευγάρια είναι καλύτερες γονείς από τα λεσβιακά ζευγάρια, ή ότι τα παιδιά των λεσβιών ή αμφισεξουαλικών γονιών τα πηγαίνουν χειρότερα από ό,τι τα παιδιά των ετερό γονιών, δεν υποστηρίζονται από τη σωρευτική επιστημονική έρευνα σε αυτόν τον τομέα. 39

Αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημονικών μελετών που έχουν άμεση σύγκριση μεταξύ λεσβιών και ετερό γονιών έχουν δείξει επανειλημμένα ότι οι πρώτες είναι κατάλληλες και ικανές γονείς όπως και οι τελευταίες και ότι τα παιδιά τις είναι εξ' ίσου ψυχολογικά υγιή και καλά προσαρμοσμένα. Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας έχει επικεντρωθεί στις λεσβίες γονείς από ό,τι σε γκέι γονείς, 40 άλλες δημοσιευμένες μελέτες που έχουν συμπεριλάβει και γκέι γονείς επίσης να βρήκαν ότι είναι κατάλληλοι και ικανοί γονείς όσο οι ετερό γονείς. 41

Μια περιεκτική επισκόπηση του 2001 ομοτίμων επιστημονικών μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία από την εμπειρική έρευνα "δείχνουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός per se δεν έχει καμία μετρήσιμη επίδραση στην ποιότητα της σχέσης γονέα-κοριτσιού ή στη ψυχική υγεία είτε στη κοινωνική προσαρμογή”. 42 Μια πιο πρόσφατη ανασκόπηση από τις ίδιες συγγραφείς σημειώνουν “τα πανταχού παρόντα ευρήματα δεν διαπίστωσαν διαφορές” στις συγκρίσεις οικογενειών μεταξύ λεσβιακών και ετερό ζευγαριών, αλλά επικεντρώθηκε στον σχετικά μικρό αριθμό διαφορών που έχουν αναφερθεί, συμπέραναν ότι, συνολικά, οι διαφορές ήταν θετικές για τις οικογένειες των λεσβιακών ζευγαριών, τουλάχιστον όσο συχνές θα ήταν για τις οικογένειες των ετερό ζευγαριών. 43

Τα συμπεράσματα αυτά ενισχύονται από τρεις πρόσφατες μελέτες που χρησιμοποιούν τυχαία εθνικά δείγματα (δηλαδή, αντιπροσωπευτικά δείγματα). Η μία χρησιμοποίησε στοιχεία από τη Εθνική Διαχρονική Μελέτη της Εφηβικής Υγείας για να συγκρίνουν τις έφηβες που μεγαλώνουν από ένα λεσβιακό ζευγάρι και έφηβες που μεγαλώνουν από ένα ετερό ζευγάρι. Οι ερευνήτριες δεν βρήκαν διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων των εφήβων σχετικά με τα μέτρα από ένα μεγάλο αριθμό βασικών μεταβλητών, περιλαμβανομένης της ψυχοκοινωνικής προσαρμογής, τα αποτελέσματα στο σχολείο, τη χρήση ουσιών, την εγκληματικότητα, τις εμπειρίες θυματοποίησης, και τις σχέσεις με τις συνομήλικες. 44 


Μια άλλη μελέτη χρησιμοποίησε στοιχεία από την Διαχρονική Μελέτη για την Πρώιμη Παιδική Ηλικία - Ομάδα Νηπιαγωγείου (ECLs-K) για να συγκρίνει την ακαδημαϊκή επίδοση των παιδιών που μεγαλώνουν σε διάφορες οικογενειακές δομές.

Όταν ελήφθησαν υπόψη οι συνέπειες των σημαντικών οικογενειακών μεταβάσεων (π.χ., που σχετίζονται με το διαζύγιο, το χωρισμό ή το θανάτο των γονιών), τα παιδιά σε λεσβιακές οικογενειακές δομές έδειξαν ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα επιτευγμάτων-δεξιοτήτων-επιτυχιών από τα κορίτσια που ζουν με τη βιολογική μητέρα και τον πατέρα τις (αν και η διαφορά αυτή δεν ήταν στατιστικά σημαντική). 45 


Στην τρίτη μελέτη, τα στοιχεία της Απογραφής των Ην. Πολιτειών χρησιμοποιήθηκαν για να συγκρίνουν τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης μεταξύ των παιδιών που διαμένουν σε σπίτια με διάφορους τύπους οικογενειακής δομής. Όταν οι διαφορές στο εισόδημα των νοικοκυριών και το εκπαιδευτικό επίπεδο των γονέων (SES) ήταν στατιστικά ελεγχόμενα, οι διαφορές στην εξέλιξη στο σχολείο μεταξύ των παιδιών των ετερό έγγαμων ζευγαριών και των λεσβιακών ζευγαριών που συζούν δεν ήταν στατιστικά σημαντικές. Όπως η συγγράφισα της μελέτης κατέληξε στο συμπέρασμα, «[η] ανάλυση σε αυτό το άρθρο, η πρώτη που χρησιμοποιεί μεγάλο εθνικό δείγμα με αντιπροσωπευτικά δεδομένα, δείχνει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με λεσβιακά ζευγάρια δεν έχουν ουσιώδεις ελλείψεις στο να έχουν κανονική πρόοδο στο σχολείο”. 46

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι τα παιδιά με λεσβίες, γκέι γονείς δεν διαφέρουν από τα παιδιά των ετερό γονέων στην ταυτότητα του φύλου τους (η ψυχολογική αίσθηση ενός προσώπου ότι είναι κορίτσι ή αγόρι). 47   


Ομοίως, αν και ορισμένες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι στα παιδιά των λεσβιών μητέρων ή στα παιδιά που μεγαλώνουν σε λεσβιακές μονογονεϊκές οικογένειες ήταν πιο αποδεκτή η μη συμμόρφωση στους ρόλους του φύλου στις άλλες-ους 48 και με λιγότερα στερεότυπα για το φύλο ή ήταν πιο ευέλικτα στα πρότυπα της συμπεριφοράς των ρόλων του φύλου (π.χ., κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού 49) από εκείνα τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ετερό μονογονεϊκές οικογένειες, οι περισσότερες δημοσιευμένες μελέτες δεν έχουν βρει κάποιες αξιόπιστες διαφορές μεταξύ των παιδιών με λεσβίες μητέρες και των παιδιών με ετερό μητέρες σύμφωνα ρόλο των κοινωνικών φύλων (τήρηση πολιτιστικών προτύπων που ορίζουν την γυναικεία και την ανδρική συμπεριφορά). 50 Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα παιδοθετημένα παδιά από λεσβίες γονείς έδειξαν τυπική ανάπτυξη του ρόλου του κοινωνικού φύλου, όπως και τα παιδοθετημένα από γκέι γονείς όπως και τα παιδοθετημένα από ετερό γονείς. 51


Βρίσκεστε στο Β' μέρος της είδησης για να βρεθείτε στο Γ' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 28.2.2013 και την μεταφράσαμε από την apa.org  στην https://www.apa.org/about/offices/ogc/amicus/hollingsworth-perry.pdf
 



20 See S. Stack & J.R. Eshleman, Marital Status and Happiness: A 17-Nation Study, 60 J. Marriage & Fam. 527 (1998); R.P.D. Burton, Global Integrative Meaning as a Mediating Factor in the Relationship Between Social Roles and Psychological Distress, 39 J. Health & Soc. Behav. 201 (1998); Gove et al., supra note 19, at 5.

21 Οι ερευνήτριες αναγνωρίζουν ότι οι συγκρίσεις μεταξύ των έγγαμων και των άγαμων ετερό ζευγαριών περιπλέκονται από την πιθανότητα ότι παρατηρούμενες διαφορές μπορεί να οφείλονται σε αυτο-επιλογή. Μετά από εκτενή μελέτη, όμως, οι ερευνήτριες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη που σχετίζονται με το γάμο οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο το θεσμό και όχι σε αυτο-επιλογή. Δείτε, π.χ, Gove et al., supra note 19, at 10; J.E. Murray, Marital Protection and Marital Selection: Evidence from a Historical-Prospective Sample of American Men, 37 Demography 511 (2000). Είναι λογικό να αναμένεται ότι τα λεσβιακά ζευγάρια που επιλέγουν να τελέσουν γάμο, όπως τα ετερό ζευγάρια, θα επωφεληθούν από το θεσμό του ίδιου του γάμου. 

22 See N.J. Johnson et al., Marital Status and Mortality: The National Longitudinal Mortality Study, 10 Annals Epidemiology 224 (2000); C.E. Ross et al., The Impact of the Family on Health: The Decade in Review, 52 J. Marriage & Fam. 1059 (1990); R.W. Simon, Revisiting the Relationships Among Gender, Marital Status, and Mental Health, 107 Am. J. Soc. 1065 (2002). 

23 See supra note 20; see also S.L. Brown, The Effect of Union Type on Psychological Well-Being: Depression Among Cohabitors Versus Marrieds, 41 J. Health & Soc. Behav. 241 (2000). But see, e.g., C.E. Ross, Reconceptualizing Marital Status as a Continuum of Social Attachment, 57 J. Marriage & Fam. 129 (1995) (Απέτυχε να εντοπίσει σημαντικές διαφορές στην κατάθλιψη μεταξύ των έγγαμων ετερό συγκρινόμενα με ετερό ζευγάρια που συζούν). 

24 See W.R. Gove et al., Does Marriage Have Positive Effects onthe Psychological Well-Being of the Individual?, 24 J. Health & Soc. Behav. 122 (1983); K. Williams, Has the Future of Marriage Arrived? A Contemporary Examination of Gender, Marriage, and Psychological Well-Being, 44 J. Health & Soc. Behav. 470 (2003); J.K. Kiecolt-Glaser & T.L. Newton, Marriage and Health: His and Hers, 127 Psychol. Bull. 472 (2001). 

25 See G. Levinger, Marital Cohesiveness and Dissolution: An Integrative Review, 27 J. Marriage & Fam. 19 (1965); J.M. Adams & W.H. Jones, The Conceptualization of Marital Commitment: An Integrative Analysis, 72 J. Personality & Soc. Psychol. 1177 (1997).

26 See, e.g., D. Previti & P.R. Amato, Why Stay Married? Rewards, Barriers, and Marital Stability, 65 J. Marriage & Fam. 561 (2003). 

27 See T.B. Heaton & S.L. Albrecht, Stable Unhappy Marriages, 53 J. Marriage & Fam. 747 (1991); L.K. White & A. Booth, Divorce Over the Life Course: The Role of Marital Happiness, 12 J. Fam. Issues 5 (1991). 

28 L.A. Kurdek, Relationship Outcomes and Their Predictors: Longitudinal Evidence from Heterosexual Married, Lesbian Cohabiting Couples, and Gay Cohabiting, 60 J. Marriage & Fam. 553 (1998). 

29 2010 Census and 2010 American Community Survey, supra note 14. 

30 Η Απογραφή δεν αξιολογεί άμεσα τον σεξουαλικό προσανατολισμό των συμμετεχουσών. Έτσι, τα στοιχεία της Απογραφής περιλαμβάνουν μόνο λεσβίες, γκέι γονείς οι οποίες συγκατοικούν με τις συντρόφισσές τις και οι οποίες ήταν πρόθυμες να αναφέρουν την κατάσταση της σχέσης τις στην απογραφή. Απογραφή 2010 και Έρευνα της Κοινότητας των Ην. Πολιτειών του 2010, ανωτέρω υποσημείωση 14. 

31 S. Golombok, Parenting: What Really Counts? (2000); M.E. Lamb & C. Lewis, The Role of Parent-Child Relationships in Child Development, in Developmental Science: An Advanced Textbook429-68 (M.H. Bornstein & M.E. Lamb eds., 5th ed. 2005); C.J. Patterson, & P.D. Hastings, Socialization in the Context of Family Diversity, in Handbook of Socialization: Theory and Research 328-51 (J.E. Grusec & P.D. Hastings eds., 2007). 

32 M.E. Lamb, Mothers, Fathers, Families, and Circumstances: Factors Affecting Children’s Adjustment, 16 Applied Develop mental Sci. 98 (2012). 32 M.E. Lamb, Mothers, Fathers, Families, and Circumstances: Factors Affecting Children’s Adjustment, 16 Applied Develop mental Sci. 98 (2012). 

33 Lamb & Lewis, supra note 31; Patterson & Hastings, supra note 31.

34 See, e.g., P.R. Amato, Children of Divorce in the 1990s: An Update of the Amato and Keith (1991) Meta-Analysis, 15 J. Fam. Psychol. 355 (2001). 

35 The Family Context of Parenting in Children’s Adaptation to Elementary School (P.A. Cowan et al. eds., 2005); R.W. Chan et al., Psychosocial Adjustment Among Children Conceived Via Donor Insemination By Lesbian and Heterosexual Mothers, 69 Child Dev. 443 (1998); E.M. Cummings et al., Children’s Responses to Everyday Marital Conflict Tactics in the Home, 74 Child Dev. 1918 (2003); E.M. Cummings et al., Everyday Marital Conflict and Child Aggression, 32 J. Abnormal Child Psychol. 191 (2004); Golombok, supra note 31; D. Potter, Same-Sex Parent Families and Children’s Academic Achievement, 74 J. Marriage & Fam. 556 (2012); M.J. Rosenfeld, Nontraditional Families and Childhood Progress Through School, 47 Demography 755 (2010). 

36 See, e.g., S. McLanahan & G. Sandefur, Growing Up With a Single Parent: What Hurts, What Helps 39 (1994). 

37 Neighborhood Poverty: Context and Consequences for Children (J. Brooks-Gunn et al. eds., 1997); Consequences of Growing Up Poor (G.J. Duncan & J. Brooks-Gunn eds., 1997); Patterson & Hastings, supra note 31; Potter, supra note 35; Rosenfeld, supra note 35.38 See Chan et al., supra note 35; C.J. Patterson, Lesbian and Gay Parents and Their Children: A Social Science Perspective, in Contemporary Perspectives on Lesbian, Gay, and Bisexual Identities, Nebraska Symposium on Motivation 141 (D.A. Hopeed., 2009); J. Stacey & T.J. Biblarz, (How) Does the Sexual Orientation of Parents Matter?, 66 Am. Soc. Rev. 159 (2001); C.J. Telingator & C.J. Patterson, Children and Adolescents of Lesbian and Gay Parents, 47 J. Am. Acad. Child & Adolescent Psychiatry 1364 (2008); J.L. Wainright et al., Psychosocial Adjustment, School Outcomes, and Romantic Relationships of Adolescents With Same-Sex Parents, 75 Child Dev. 1886 (2004).

38 See Chan et al., supra note 35; C.J. Patterson, Lesbian and Gay Parents and Their Children: A Social Science Perspective, in Contemporary Perspectives on Lesbian, Gay, and Bisexual Identities, Nebraska Symposium on Motivation 141 (D.A. Hopeed., 2009); J. Stacey & T.J. Biblarz, (How) Does the Sexual Orientation of Parents Matter?, 66 Am. Soc. Rev. 159 (2001); C.J. Telingator & C.J. Patterson, Children and Adolescents of Lesbian and Gay Parents, 47 J. Am. Acad. Child & Adolescent Psychiatry 1364 (2008); J.L. Wainright et al., Psychosocial Adjustment, School Outcomes, and Romantic Relationships of Adolescents With Same-Sex Parents, 75 Child Dev. 1886 (2004).

39 Η έρευνα για λεσβίες, αμφισεξουαλικές, γκέι γονείς περιλαμβάνει δεκάδες εμπειρικές μελέτες. Τα πορίσματά τις συνοψίζονται στις κριτικές εμπειρικής βιβλιογραφίας που δημοσιεύθηκαν με σεβασμό, σε έγκριτα περιοδικά και ακαδημαϊκά βιβλία. Πρόσφατες αξιολογήσεις περιλαμβάνουν T.J. Biblarz & J. Stacey, How Does the Gender of Parents Matter?, 72 J. Marriage & Fam. 3 (2010); A.E. Goldberg, Lesbian and Gay Parents and Their Children: Research on the Family Life Cycle (2010); C.J. Patterson, Family Lives of Lesbian and Gay Adults, in Handbook of Marriage and the Family 659, 668-71 (G.W. Peterson & K.R. Bush eds., 3d ed. 2013); C.J. Patterson, Children of Lesbian and Gay Parents: Psychology, Law, and Policy, 64 Am. Psychologist 727 (2009). For earlier reviews, see, e.g., Stacey & Biblarz, supra note 38; E.C. Perrin & Comm. on Psychosocial Aspects of Child & Fam. Health, Technical Report: Coparent or Second-Parent Adoption by Same-Sex Parents, 109 Pediatrics 341 (2002); C.J. Patterson, Family Relationships of Lesbians and Gay, 62 J. Marriage & Fam. 1052 (2000); N. Anderssen et al., Outcomes for Children with Lesbian or Gay Parents: A Review of Studies from 1978 to 2000, 43 Scand. J. Psychol. 335 (2002).

40 See, e.g., H. Bos & T.G.M. Sandfort, Children’s Gender Identity in Lesbian and Heterosexual Two-Parent Families, 62 Sex Roles 114 (2010); R.H. Farr et al., Parenting and Child Development in Adoptive Families: Does Parental Sexual Orientation Matter?, 14 Applied Developmental Sci. 164, 176(2010); S. Golombok et al., Children with Lesbian Parents: A Community Study, 39 Developmental Psychol. 20 (2003); I. Rivers et al., Victimization, Social Support, and Psychosocial Functioning Among Children of Same-Sex and Opposite-Sex Couples in the United Kingdom, 44 Developmental Psychol. 127 (2008); J.L. Wainright & C.J. Patterson, Delinquency, Victimization, and Substance Use Among Adolescents With Female Same-Sex Parents, 20 J. Fam. Psychol. 526 (2006). 

41 Farr et al., supra note 40, at 176; see also S. Erich et al., Lesbian and Gay Adoptive Families: An Exploratory Study of Family Functioning, Adoptive Child’s Behavior, and Familial Support Networks, 9 J. Fam. Soc. Work 17 (2005); S. Erich et al., A Comparative Analysis of Adoptive Family Functioning with Lesbian, Gay and Heterosexual Parents and Their Children, 1 J. LGBT Fam. Stud. 43 (2005). For a review of earlier research, see C.J. Patterson, Gay Fathers, in The Role of the Father in Child Development 397, 413 (M.E. Lamb ed., 4 ed. 2004).

42 Stacey & Biblarz, supra note 38, at 176. 

43 Biblarz & Stacey, supra note 39, at 13; see also E.L. Sutfin et al., How Lesbian and Heterosexual Parents Convey Attitudes about Gender to their Children: The Role of Gendered Environments, 58 Sex Roles 501 (2008) (finding that the children of lesbian mothers were more tolerant of other children engaging in behaviors that violate traditional gender norms). Similarly, a recent report by the National Academy of Sciences’ Institute of Medicine concluded that “[s]tudies show that [the children of lesbian and gay parents] are well adjusted and developmentally similar to the children of different-sex parents.” Institute of Medicine, supra note 3, at 234. 

44 J.L. Wainright & C.J. Patterson, Peer Relations Among Adolescents With Female Same-Sex Parents, 44 Developmental Psychol. 117 (2008); Wainright & Patterson, supra note 40; Wainright et al., supra note 38.

45 Potter, ανωτέρω υποσημείωση 35. Στοιχεία σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών δεν συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης. Κατά συνέπεια, ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η σχέση των γονιών είχαν συναχθεί από μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τη σύνθεση των νοικοκυριών και των επιμελητριών των νοικοκυριών. 

46 Rosenfeld, supra note 35. 

47 E.g., Bos & Sandfort, supra note 40. For literature reviews, see Goldberg, supra note 39; Patterson, Family Lives, supra note 39; Perrin & Comm., supra note 39, at 342. 

48 Sutfin et al., supra note 43; M. Fulcher et al., Individual Differences in Gender Development: Associations with Parental Sexual Orientation, Attitudes, and Division of Labor, 58 Sex Roles 330 (2008).

49 A.E. Goldberg et al., Gender-Typed Play Behavior in Early Childhood: Adopted Children with Lesbian, Gay, and Heterosexual Parents, 67 Sex Roles 503 (2012); R. Green et al., Lesbian Mothers and Their Children: A Comparison with Solo Parent Heterosexual Mothers and Their Children, 15 Archives Sexual Behav. 167 (1986). An earlier paper (M.E. Hotvedt & J.B. Mandel, Children of Lesbian Mothers, in Homosexuality: Social, Psychological, and Biological Issues 275 (W. Paul et al. eds., 1982)) reported data from the same study. 

50 Farr et al., supra note 40. For reviews of the literature, seeGoldberg, supra note 39; Patterson, Family Lives, supra note 39. 

51 See Farr et al., supra note 40.

21 Απρ 2016

Hollingsworth, η APA λέει ναι στην παιδθεσία από λεσβιακά ζευγάρια 3

Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονιών δεν έχει καμία επίδραση στο σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδιού 52 και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λεσβιών, γκέι ενηλίκων μεγάλωσαν από ετερό γονείς και η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που μεγαλώνουν από λεσβίες, γκέι γονείς είναι ετερό. 53

Η Amici τονίζει ότι οι ικανότητες των λεσβιών, γκέι ως γονιών και τα θετικά αποτελέσματα για τα παιδιά τις δεν είναι τομείς όπου οι αξιόπιστες επιστημονικές ερευνήτριες διαφωνούν. 54  

Έτσι, μετά από προσεκτικές έρευνες δεκαετιών, η APA συμπέρανε το 2004, ότι (α) “δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι η αποτελεσματικότητα των γονέων σχετίζεται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό: Οι λεσβίες, αμφισεξουαλικές, γκέι γονείς είναι τόσο πιθανό όσο και οι ετερό γονείς να παρέχουν υποστηρικτικό και υγιές περιβάλλον στα παιδιά τις” και (β) “η έρευνα έχει δείξει ότι η προσαρμογή, η ανάπτυξη, και η ψυχολογική ευημερία των παιδιών δεν έχει σχέση με το σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών όπου τα παιδιά των λεσβιών, αμφισεξουαλικών και γκέι γονιών είναι τόσο πιθανό όσο εκείνα των ετερό γονιών να ακμάσουν". Am. Psychol. Ass’n, Resolution on Sexual Orientation, Parents, and Children (2004), διαθέσιμο στην http://www.apa.org/about/governance/council/policy/parenting.pdf. 

Ομοίως, η Ακαδημία Παιδιατρικής Ην. Πολιτειών εξέδωσε πρόσφατα μια πολιτική δήλωση η οποία αναφέρει: "Επιστημονικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά έχουν παρόμοιες αναπτυξιακές και συναισθηματικές ανάγκες, και λαμβάνουν παρόμοια ανατροφή, είτε μεγαλώνουν με λεσβίες γονείς είτε με ετερό γονείς. Εάν ένα παιδί έχει δύο δραστήριες και ικανές γονείς που επιλέγουν να δημιουργήσουν ένα μόνιμο δεσμό μέσω του πολιτικού γάμου, είναι προς το καλύτερο συμφέρον του παιδιού τους που νομικοί και κοινωνικοί θεσμοί επιτρέπουν και τις υποστηρίζουν να το πράξουν, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού τις προσανατολισμού". Am. Acad. of Pediatrics, Committee on Psychosocial Aspects of Child and Family Health, Policy Statement: Promoting the Well-Being of Children Whose Parents are Lesbian or Gay, 131 Pediatrics (forth coming 2013).

Η NASW έχει ομοίως ορίσει ότι «[τ]ο πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της έρευνας για τις λεσβίες, γκέι γονείς και τις κόρες τις είναι η απουσία παθολογικών ευρημάτων. Το δεύτερο πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι το πόσο παρόμοιες είναι οι ομάδες λεσβιών, αμφισεξουαλικών και γκέι γονιών και τα παιδιά τις με τις ομάδες ετερό γονιών και τα παιδιά τους που είχαν συμπεριληφθεί στις μελέτες”. Nat’l Ass’n of Soc. Workers, Policy Statement: Lesbian, Gay, and Bisexual Issues, in Social Work Speaks 193, 194 (4th ed. 1997). See also Nat’l Ass’n of Soc. Workers, Policy Statement: Family Planning and Reproductive Choice, in Social Work Speaks 129, 132 (9th ed. 2012).

Η Αμερικανική Ψυχαναλυτική Ένωση έχει επίσης διαπιστώσει ότι δεν [υ]πάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να δείχνουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή η ταυτότητα κοινωνικού φύλου της γονέα θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη των παιδιών". Am. Psychoanalytic Ass’n, Position Statement: Parenting (2012), διαθέσιμο στην http://www.apsa.org/about_apsaa/position_statements/parenting.aspx.  

Με την υιοθέτηση της επίσημης Δήλωσης Θέσης για την υποστήριξη της νομικής αναγνώρισης του πολιτικού γάμου για τις λεσβίες, η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία παρατήρησε ότι “καμία έρευνα δεν έχει δείξει ότι τα παιδιά που ανατρέφονται μέσα σε λεσβιακές σχέσεις είναι λιγότερο καλά προσαρμοσμένα από εκείνα που ανατρέφονται μέσα σε ετερό σχέσεις". Am. Psychiatric Ass’n, Position Statement: Support of Legal Recognition of Same-Sex Civil Marriage (2005), διαθέσιμο στην http://www.psych.org/Departments/EDU/Library/APAOfficialDocumentsandRelated/PositionStatements/200502.aspx.

Τέλος, η Ιατρική Ένωση των Ην. Πολιτειών επίσης έχει υιοθετήσει μια πολιτική στήριξης νομοθετικών και άλλων μεταρρυθμίσεων ώστε να καταστεί δυνατή η παιδοθεσία από λεσβίες συντρόφισες. 55  


V. Αμφισβητήσεις Αποδεικτικών Στοιχείων για Λεσβίες Γονείς από Άλλες Amici Είναι Αβάσιμες. 

A. Οι Μεθοδολογικές Επικρίσεις Αποτυγχάνουν να Αναγνωρίσουν τον Σωρευτικό Χαρακτήρα της Επιστημονικής Έρευνας.  

Η επιστημονική έρευνα είναι μια σωρευτική διαδικασία. Οι εμπειρικές μελέτες έχουν αναπόφευκτα περιορισμούς. Απλά επειδή η μεθοδολογία μιας συγκεκριμένης μελέτης έχει τις ατέλειες ή τα αποτελέσματα της εγγυόνται την ποιότητά της δεν σημαίνει ότι ολόκληρη η μελέτη θα πρέπει να απορριφθεί. Μάλλον, θα πρέπει να αξιολογηθούν στο πλαίσιο της σωρευτικής σχετικής έρευνας, αναγνωρίζοντας ότι μερικές δυνάμεις μελετών μπορεί να αντισταθμίσουν άλλες μελέτες με αντίστοιχους περιορισμούς.

Η Amici που αμφισβητεί όλα τα εμπειρικά ευρήματα σε αυτόν τον τομέα, διότι ορισμένες μελέτες χρησιμοποίησαν μικρά δείγματα μη τυχαία 56 αγνοεί το γεγονός ότι πολλά ευρήματα από τις μελέτες αυτές έχουν αναπαραχθεί σε εθνικά τυχαία δείγματα. 57 Επίσης αποτυγχάνει να αναγνωρίσει ότι οι μελέτες με μη τυχαία δείγματα μπορούν να απαντήσουν σε σημαντικά επιστημονικά ζητήματα, ειδικά όταν περιλαμβάνουν κατάλληλες ομάδες σύγκρισης. 58 Επιπλέον, η Amici δεν ισχυρίζεται πως οι μελέτες δεν είναι έγκυρες, μόνο ότι οι επιπτώσεις τις περιορίζονται σε “παιδιά που ανατρέφονται με άριστα εκπαιδευμένες και εύπορες μεσαίας προς ανώτερης τάξης λευκές γυναίκες”. 59 Ακόμα και σε αυτές τις μελέτες που είναι τόσο περιορισμένες, οι κατάλληλες συγκρίσεις μεταξύ των ομάδων σεξουαλικού προσανατολισμού μπορούν να ελέγξουν τον ισχυρισμό πως ο σεξουαλικός προσανατολισμός επηρεάζει την ανατροφή των παιδιών, και η πρόσφατη έρευνα με εθνικά τυχαία δείγματα ενισχύει αυτές τις μελέτες. Στην παρούσα Amici δεν θέλουμε να πούμε ότι όλα τα λεσβιακά ζευγάρια θα είναι εξίσου αποτελεσματικά στο να μεγαλώσουν παιδιά, 60 αλλά κυρίως ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι άσχετος με τα αποτελέσματα ανατροφής των παιδιών. 61


B. Η μελέτη Regnerus δεν παρέχει αποδείξεις ότι Σεξουαλικός Προσανατολισμός της Γονέα Επηρεάζει τα Αποτελέσματα Ανάπτυξης των Παιδιών.

Αρκετές Amici βασίζουν την αμφισβήτησή τις σε μια πρόσφατη μελέτη ("Τη μελέτη Regnerus"), η οποία σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της ανάπτυξης του παιδιού σε ένα ευρύ φάσμα ειδών οικογένειας, περιλαμβάνει και δύο ακόμη είδη, που χαρακτηρίστηκαν ως “λεσβιακές” και “γκέι" οικογένειες. 62  

Αλλά ο σχεδιασμός της μελέτης δεν επιτρέπει οποιαδήποτε σημαντικά συμπεράσματα, λόγω της ευρύτητας του ορισμού της για τα παιδιά που ανατρέφονται από λεσβίες γονείς και η ταύτιση της οικογένειας με την αστάθεια, με τις πιθανές επιπτώσεις του σεξουαλικού προσανατολισμού των γονέων.  

Οι μεθοδολογικές ελλείψεις στη μελέτη εξετάστηκαν λεπτομερέστερα στην Επιστολή της υπόθεσης American Psychological Association et al. που κατατέθηκε την 1η Μαρτίου 2013 στην υπόθεση Ηνωμένες Πολιτείες κατά Windsor και άλλες-οι, Αριθ. 12 έως 307, στις σελίδες 29-34. Αυτές οι ρωγμές οδηγήσαν σε ανεξάρτητο έλεγχο που διορίστηκε από το περιοδικό που δημοσίευσε τη μελέτη για να την περιγράψει ως "μη-επιστημονική μελέτη" και να συμπεράνει πως δεν έπρεπε να έχει δημοσιευθεί. 63 Επιπλέον, πάνω από 200 επιστημόνισες, κλινικές γιατρίνες και πανεπιστημιακές υπέγραψαν μια επιστολή προς την συντακτική επιτροπή του περιοδικού σχολιάζοντας τις επιστημονικές ελλείψεις της μελέτης. 64


VI. Αρνούμενες το Καθεστώς του Γάμου σε Λεσβιακά ζευγάρια τα Στιγματίζουμε

Τα ανωτέρω δείχνουν ότι οι πεποιθήσεις για τις λεσβίες στηρίζονται σε αυτά που υποστηρίζει η Proposition 8-σχετικά με την ικανότητά τις να διαπράξουν, μακροχρόνιες σχέσεις, και την ικανότητά τις να μεγαλώσουν υγιή και καλά προσαρμοσμένα παιδιά-αντικρούονται από τα επιστημονικά στοιχεία και αντανακλούν μια μη αιτιολογημένη αντιπάθεια προς μία αναγνωρισμένη μειονότητα. Στερώντας στις λεσβίες, αμφισεξουαλικές τη συμμετοχή τις σε ένα σημαντικό κοινωνικό θεσμό, η Proposition 8 μεταφέρει την απόφαση της Πολιτείας πως οι λεσβίες που δημιουργούν βαθειά ιδιωτικές στενά προσωπικές σχέσεις με άλλες λεσβίες είναι κατώτερες από τις ετερό σχέσεις. Αυτή είναι η ουσία του στίγματος.

Μια κατάσταση ή ένα καθεστώς στιγματισμού αποτιμάται αρνητικά από την κοινωνία, ορίζει την κοινωνική ταυτότητα ενός προσώπου, και κατά συνέπεια τα μειονεκτήματα αυτού του προσώπου. 65 Ένα κλασικό έργο σε αυτόν τον τομέα που χαρακτηρίζει το στίγμα ως “ανεπιθύμητη διαφορετικότητα”. 66 Μπορεί να εκδηλωθεί τόσο σε κοινωνικούς θεσμούς, όπως ο νόμος, όσο και στην ατομική συμπεριφορά. Νόμους που σύμφωνα με τις πλειοψηκιές και τις μειονοτικές ομάδες διαφορετικού καθεστώτος τονίζουν το πως αντιλαμβάνονται την “διαφορετικότητα” μιάς μειονότητας και ως εκ τούτου έχουν την τάση να νομιμοποιούν τις συμπεριφορές προκαταλήψεων και των ατομικών πράξεων κατά της αποδοκιμαζόμενης ομάδας, όπου η αποδοκιμασία περιλαμβάνει τον εξοστρακισμό, την παρενόχληση, τις διακρίσεις και τη βία. Μεγάλος αριθμός λεσβιών, αμφισεξουαλικών βιώνουν τέτοιες πράξεις προκατάληψης, λόγω του σεξουαλικού τις προσανατολισμού. 67  

Η Proposition 8 είναι ένα παράδειγμα θεσμικού στίγματος. 
Μεταφέρει την απόφαση της κυβέρνησης, στη σφαίρα των διαπροσωπικών σχέσεων, τα νομικά ενωμένα λεσβιακά ζευγάρια είναι εγγενώς λιγότερο άξια της πλήρους αναγνώρισης της κοινωνίας από ό,τι είναι τα ετερό ζευγάρια. Όπως ορθώς αναγνώρισε η Ένατη Περιφέρεια, η Proposition 8 "μειώνει] το καθεστώς-κοινωνική θέση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των λεσβιών στην Καλιφόρνια". Perry, 671 F.3d στην 1063. Με την υποτίμηση και την απονομιμοποίηση των σχέσεων που αποτελούν τον πυρήνα του λεσβιακού προσανατολισμού, η Proposition 8 συνθέτει και διαιωνίζει το στίγμα που ιστορικά συνδέεται με λεσβιοσύνη. Αυτό το Δικαστήριο έχει επανειλημμένως αναγνωρίσει την αντισυνταγματική φύση της νομοθεσίας που βασίζεται σε στερεοτυπικές ταξινομήσεις. Δείτε υπόθεση Heckler ν. Mathews, 465 ΗΠΑ 728, 739-40 (1984) (“['Ο]πως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, την ίδια την διάκριση, που διαιωνίζεται με αρχαϊκές και στερεότυπες αντιλήψεις” ή στιγματίζει τα μέλη της ομάδας οι οποίες αποδοκιμάζονται ως “εγγενώς κατώτερες-οι” και ως εκ τούτου, ως λιγότερο άξιες να συμμετέχουν στην πολιτική κοινότητα * * * μπορεί να προκαλέσει σοβαρές μη οικονομικές βλάβες σε εκείνα τα πρόσωπα που προσωπικά τις αρνήθηκαν την ίση μεταχείριση αποκλειστικά και μόνο λόγω της συμμετοχής τις σε μία μη ευνοημένη ομάδα".). (υποσημείωση και παραπομπές παραλείπονται).
 

Συμπέρασμα
Η απόφαση παρακάτω θα πρέπει να επιβεβαιωθεί. 

Υποβλήθηκαν με Σεβασμό,

NATHALIE F.P. GILFOYLE PAUL M. SMITH Ένωση Ψυχολόγων των Ην. Πολιτειών Σύμβουλος Αρχείων JENNER & BLOCK LLP 750 First Street, N.E. 1099 New York Avenue, Washington, DC 20002NW  

PSmith@jenner.com WILLIAM F. SHEEHAN ANDREW HUDSON GOODWIN | PROCTER LLP 901 New York Avenue, NW Washington, D.C. 20001


Βρίσκεστε στο Γ' μέρος της είδησης για να βρεθείτε στο Α' μέρος πατήστε εδώ

 
Την είδηση την βρήκαμε στις 28.2.2013 και την μεταφράσαμε από την apa.org  στην https://www.apa.org/about/offices/ogc/amicus/hollingsworth-perry.pdf


Σημειώσεις
52 Golombok et al., supra note 40; S. Golombok & F. Tasker, Do Parents Influence the Sexual Orientation of Their Children? Findings from a Longitudinal Study of Lesbian Families, 32 Developmental Psychol. 3 (1996). 

53 Goldberg, supra note 39; Patterson, Family Lives, supra note 39.  

54 Μία μη αναπαραγώμενη αυστραλιανή μελέτη του 1996 φιλοδοξούσε να παρουσιάσει ελλείψεις σε λεσβίες, γκέι γονείς και στα παιδιά τους. Δείτε S. Sarantakos, Children in Three Contexts: Family, Education and Social Development, 21 Child. Australia 23 (1996). Αλλά τα ανώμαλα αποτελέσματα του Σαραντάκου είναι πιθανόν το αποτέλεσμα των πολλαπλών μεθοδολογικών προβλημάτων, ιδιαίτερα διαψεύδοντας τις επιπτώσεις του σεξουαλικού προσανατολισμού των γονιών με τις συνέπειες του διαζυγίου των γονιών, τα οποία είναι γνωστό ότι συσχετίζονται με την φτωχή προσαρμογή και την ακαδημαϊκή επίδοση. Δείτε π.χ, Amato, supra note 34. Ορισμένες σχολιάστριες-ες έχουν δημοσιεύσει αποσπάσματα από το έργο του Paul Cameron, αλλά το έργο του έχει επανειλημμένα απαξιωθεί για μεροληψία και ανακρίβεια. Δείτε G.M. Herek, Κακή Επιστήμη στην Υπηρεσία του Στίγματος: Μια Κριτική στην Ομάδα Έρευνας Σπουδών του Κάμερον, στο Στίγμα και Σεξουαλικός Προσανατολισμός: Κατανόηση Προκατάληψη Εναντίον των Λεσβιών, Αμφισεξουαλικών και Γκέι 223 (G.M. Hereked., 1998) στην υπόθεση Baker v. Wade, 106 F.R.D. 526, 536 (N.D. Tex. 1985) (το δικαστήριο έκρινε πως ο Κάμερον έκανε "ψευδείς δηλώσεις").
 
55 See Am. Med. Ass’n, Policy H-60.940, Partner Co-Adoption, available at http://www.ama-assn.org/ama/pub/about-ama/ourpeople/member-groups-sections/glbt-advisory-committee/amapolicy-regarding-sexual-orientation.page.  
56 E.g., Amicus Br. of Social Science Professors, at 13-21.

57 Wainright & Patterson, Delinquency, supra note 40 (Δεν βρέθηκαν κάποιες διαφορές που οφείλονται στο σεξουαλικό προσανατολισμό της γονέα μεταξύ των 44 εφήβων που μεγάλωσαν με λεσβιακά ζευγάρια και 44 έφηβες που μεγάλωσαν με ετερό ζευγάρια, όλα προέρχονται από ένα εθνικό αντιπροσωπευτικό δείγμα), Wainright & Patterson, Peer Relations, supra note 44 (same), Potter, supra note 35, Rosenfeld, supra note 35 (using US Census data).
 
58 Δείτε ανωτέρω υποσημείωση 2. Μία amicus υποτιμά "σχεδόν όλες οι προηγούμενες μελέτες", επειδή παρέλειψαν να συμπεριλάβουν “μία ομάδα ελέγχου βιολογικής οικογένειας". Amicus Br. of Social Science Professors, στην 25. Όμως, πολλές μελέτες έχουν συμπεριλάβει κατάλληλα μια τέτοια ομάδα, και τα πορίσματά τις είναι σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τα γενικά μοτίβα που περιγράφονται εδώ. Δείτε π.χ., Potter, supra note 35; Rosenfeld, supra note 35; Wainright & Patterson, Peer Relations, supra note 44; Wainright & Patterson, Delinquency, supra note 40; Wainright et al., supra note 38. Επιπλέον, η σωστή ομάδα σύγκρισης εξαρτάται από τη φύση της μελέτης. Για παράδειγμα, συγκρίνοντας παιδιά έγγαμων ετερό ζευγαριών με παιδιά μονογονεϊκών λεσβιακών οικογενειών θα συγχέουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό με τον αριθμό των γονέων. Η κατάλληλη ομάδα σύγκρισης σε τέτοιες μελέτες είναι τα παιδιά μονογονεϊκής οικογένειας με ετερό μητέρα.  

59 E.g., Amicus Br. of Social Science Professors, at 20. 

60 E.g., factors such as access to economic resources affect child development outcomes (note 26 above).

61 Several amici criticizing studies cited here rely on L. Marks, Same-Sex Parenting and Children’s Outcomes: A Closer Examination of the American Psychological Association’s Brief on Lesbian and Gay Parenting, 41 Soc. Sci. Res. 735 (2012). Ο Marks αποφάνθηκε ότι οι μελέτες που αναφέρονται σε ένα φυλλάδιο της APA το 2005 (Επιστολή Νότα) δεν επιτρέπουν συμπεράσματα σχετικά με τις λεσβίες και γκέι γονείς. Αυτή η χονδρική απόρριψη ολόκληρου του σώματος της έρευνας αποτυγχάνει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα της φύσης της επιστημονικής γνώσης, όπως συζητήθηκε παραπάνω. Επιπλέον, τα συμπεράσματα των Amici που προέρχονται από αυτές τις παλαιότερες μελέτες επιβεβαιώνονται από την έρευνα μετά το 2005. 

62 M. Regnerus, How Different are the Adult Children of Parents Who Have Same-Sex Relationships? Findings from the New Family Structures Study, 41 Soc. Sci. Res. 752 (2012).

63 D.E. Sherkat, The Editorial Process and Politicized Scholarship: Monday Morning Editorial Quarterbacking and a Call for Scientific Vigilance, 41 Soc. Sci. Res. 1346 (2012). 

64 G.J. Gates et al., Letter to the editors and advisory editors of Social Science Research, 41 Soc. Sci. Res. 1350, 1351 (2012) (Να σημειωθεί ότι η μελέτη “δεν θα μπορούσε πραγματικά να εξετάσει άμεσα τις επιπτώσεις της ύπαρξης μίας λεσβίας, αμφισεξουαλικής γονέα”, λόγω της “ασυνήθιστης μεθόδου" του καθορισμού των εν λόγω ομάδων, και ότι "αδυνατεί να διακρίνει τη δομή της οικογένειας και την οικογενειακή αστάθεια", και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι “[ο]ι μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται στο παρόν έγγραφο και η ερμηνεία των ευρημάτων είναι ακατάλληλα”).

65 See E. Goffman, Stigma: Notes on the Management of Spoiled Identity (1963); B.G. Link & J.C. Phelan, Conceptualizing Stigma, 27 Ann. Rev. Soc. 363 (2001); J. Crocker et al., Social Stigma, in 2 The Handbook of Social Psychology 504 (D.T. Gilbert et al. eds., 4th ed. 1998); Am. Med. Ass’n, Policy H65.973, Health Care Disparities in Same-Sex Partner Households, available at http://www.ama-assn.org/ama/pub/about-ama/our-people/member-groups-sections/glbt-advisorycommittee/ama-policy-regarding-sexual-orientation.page (recognizing that “exclusion from civil marriage contributes to health care disparities affecting same-sex households”). 

66 Goffman, supra note 65, at 5.

67 Μια εθνική έρευνα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα λεσβιών και αμφισεξουαλικών ενηλίκων διαπίστωσε ότι το 21% από αυτές υπήρξαν στόχος σωματικής επίθεσης ή τις κατέστρεψαν περιουσιακά στοιχεία από την ηλικία των 18, λόγω του σεξουαλικού τις προσανατολισμού. 38%  των λεσβιών, γκέι έγιναν στόχος επίθεσης ή καταστροφής της περιουσίας τις, λόγω του σεξουαλικού τις προσανατολισμού. 16% των λεσβιών κ το 18% των γκέι ανέφεραν ότι είχαν υποστεί διακρίσεις στη στέγαση ή την απασχόληση. G.M. Herek, Hate Crimes and Stigma-Related Experiences Among Sexual Minority Adults in the United States: Prevalence Estimates from a National Probability Sample, 24 J. Interpersonal Violence 54 (2009); see also G.M. Herek et al., Psychological Sequelae of Hate-Crime Victimization Among Lesbian, Gay, and Bisexual Adults, 67 J. Consulting & Clinical Psychol. 945, 948 (1999); M.V.L. Badgett, Money, Myths, and Change: The Economic Lives of Lesbians and Gay (2001).