30 Νοε 2010

Η ομάδα LGBT Labour διεκδικεί για το hiv aids

Η ομάδα LGBT Labour αμφισβήτησε τον πρωθυπουργό Cameron για την hiv aids υποστήριξη

Η ομάδα LGBT Labour αμφισβήτησε το μήνυμα
ευθύνης του David Cameron για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Hiv Aids.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο περιοδικό Boyz αυτή την εβδομάδα, είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την ευθύνη για την εαυτή τις και τις συντρόφισές τις και παρότρυνε τις Lgbtiq να κάνουν χρήση προφυλακτικών και να αναλάβουν την ευθύνη να εξετάζονται για το hiv aids.

"Θα πρέπει να στηρίζετε η μια την άλλη για την αποφυγή του ιού. Μπορείτε να κάνετε ασφαλές σεξ. Θα πρέπει να εξετάζεστε και να γνωρίζετε την κατάσταση σας για τον hiv", είπε.

Και πρόσθεσε: “Έχω μιλήσει αρκετά για την ευθύνη όσον αφορά την πολιτική μου. Και η Παγκόσμια Ημέρα για το hiv aids, είναι σημαντική ώστε η καθεμία να σκεφτεί την ευθύνη που έχει απέναντι, στην ίδια, στις συντρόφισες τις και την ευρύτερη κοινότητα. Μόνο από κοινού μπορούμε αγωνιστούμε και στη συνέχεια νίκησουμε τον ιό hiv aids".

Η ομάδα LGBT Labour αντέτεινε ότι περικοπές της κυβέρνησης θα "συμπιέσουν σημαντικά” τη χρηματοδότηση για το hiv aids και πως τα "λόγια υποστήριξης για την αντιμετώπιση του ιού hiv aids πρέπει να συνδυάζονται με μέτρα".

Η ομάδα LGBT Labour, είπε: "Πολλές υπηρεσίες υγείας θα αναγκαστoύν να μειώσουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης σχετικά με τον ιό hiv aids. Οι περικοπές στις τοπικές αρχές, θα δείξουν πως πολλές ομάδες υποστήριξης και εθελοντικές οργανώσεις για τον hiv aids θα χάσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση.

"Η κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει ότι θα καταργήσει την Ανεξάρτητη Συμβουλευτική Ομάδα για την Σεξουαλική Υγεία & hiv και είναι ασαφές τι, αν κάτι, θα την αντικαταστήσει".

Τόσο η Εξειδικευμένη Συμβουλευτική Ομάδα για το hiv aids και η Ανεξάρτητη Συμβουλευτική Ομάδα για τη Σεξουαλική Υγεία και τo hiv aids έπαψαν να είναι δημόσιες οργανώσεις, τον Οκτώβριο 2010.

Οι πρώην οργανώσεις μετά την μεταρρύθμιση θα είναι τμήμα της Επιτροπής Ειδικών της Υγείας, ενώ η τελευταία θα αντικατασταθεί με την «Συμβουλευτική Ομάδα Ενδιαφερομένων Φορέων».

Η ομάδα LGBT Labour πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση "μειώνει δραστικά τη χρηματοδότηση" για την Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έδωσε μόνο μια "αόριστη δέσμευση" για την Προσωπική, την Κοινωνική και την Εκπαίδευση Υγείας κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής εβδομάδας, που ισούται με λευκό χαρτί.

“Η ομάδα LGBT Labour ενώνει πολλές οργανώσεις για το hiv aids η οποία εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις βιαστικές και προς τα κάτω μεταρρυθμίσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι συγκεκριμένες ανάγκες όσων ζουν με τον ιό hiv aids θα μπορούσαν εύκολα να μειωθούν με την ανάθεση τις στο σύστημα οικογενειακών γιατρίνων”, είπε.

Αυτή την εβδομάδα, η ομάδα National Aids Trust κάλεσε την κυβέρνηση να εκπληρώσει τη δέσμευση της Αγγλίας προς τον ΟΗΕ και να διασφαλίσει ότι μια εθνική στρατηγική για το hiv aids είναι σε ισχύ από το 2011.

Η εκπροσώπισα του Υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι η σεξουαλική υγεία αποτελεί προτεραιότητα και ότι πρόκειτε να δημοσιεύσει τη Λευκή Βίβλο για την υγεία, τον Δεκέμβριο στην οποία θα καθορίζεται η στρατηγική για το hiv aids.


Την είδηση την βρήκαμε στις 26.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/26/gay-labour-group-questions-camerons-hiv-support/

Το ΕΔΑΔ αποφασίσε για την τρανς Alex Pardo Vila

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΕΔΑΔ, στο Στρασβούργο αποφασίζει σήμερα αν μια Ισπανίδα τρανς θα μπορεί επισκέπτεται το παιδί της

Η Alex Pardo Vila κατήγγειλε στο δικαστήριο λόγους διάκρισης στα ανθρώπινα δικαιώματα της με βάση την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο σήμερα το πρωί εξέδωσε την απόφαση για την υπόθεση μιας τρανς η οποία κατείγγειλε διάκριση αφ' ότου τα ισπανικά δικαστήρια την ανάγκασαν να περιορίσει τις επισκέψεις στο παιδί της μετά την διόρθωση του φύλου της.

Οι διακρίσεις λόγω ταυτότητας του κοινωνικού φύλου. Είναι αυτό που η Alex Pardo Vila κατείγγειλε στο ΕΔΑΔ, στο οποίο απευθύνθηκε μετά την εξάντληση όλων των δικαστικών οδών στην Ισπανία.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας επιβεβαίωσε τη θέση του δικαστηρίου Audiencia Provincial de Lugo, το οποίο υποστήριξε ότι η Alex έπασχε από συναισθηματική αστάθεια, δικαιολογόντας με αυτό τον τρόπο την τρανσεξουαλικότητα της, μειώνοντας έτσι τις επισκέψεις της στο παιδί της, όπως ζητήθηκε από την πρώην σύζυγό της.

Το Δικαστήριο αποφάσισε πως η Alex μπορούσε να δει το παιδί της μόνο, τρεις ώρες κάθε 15 ημέρες αποφασίζοντας πως οι συνήθεις συστηματικές επισκέψεις θα μπορούσαν να βλάψουν την ψυχική υγεία του παιδιού, το οποίο σήμερα είναι δεκατριών ετών.

Με την αίτηση αναιρέσεως ενώπιον του Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η δικηγορίνα της κατέθεσε ψυχολογικές εκθέσεις οι οποίες καταδεικνύουν πως η Alex είναι μια ισορροπημένη και σταθερή προσωπικότητα, ισχυρίζονται επίσης ότι το παιδί θέλει να βλέπει την Alex και εξηγεί επίσης στο δικαστήριο πως η τρανσεξουαλικότητα transsexuality δεν είναι ασθένεια.

----

Η Ισπανία δεν εισάγει διακρίσεις εις βάρος της τρανς στη πόλη Lugo με τη μείωση των επισκέψεων στο παιδί της και την προστασία του από την συναισθηματική "αστάθεια" της Alex, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 30.11.10 από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΕΔΑΔ στο Στρασβούργο ( Γαλλία).

Η απόφαση, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο, σημαίνει ότι "η μείωση των επισκέψεων δεν ήταν αποτέλεσμα διακρίσεων που βασίζονται στη τρανσεξουαλικότητα- transsexuality της 34χρονης προσφεύγουσας, Alex Pardo Vila.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το οποίο αποδέχτηκε την πρωτόδικη απόφαση του ισπανικού δικαστηρίου πως ήταν για “το καλύτερο συμφέρον του παιδιού".

Συνεπώς, η Ισπανία δεν παραβιάζει το άρθρο 8 (δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής), σε συνδυασμό με το 14 (απαγόρευση διάκρισης) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Alex Pardo Vila είχε υποβάλει την υπόθεσή της εναντίον της Ισπανίας στις 18 Ιουνίου 2009, αφ' ότου το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή για την προστασία της, όταν είδε να μειώνονται σε τρεις ώρες κάθε 15 ημέρες, οι συναντήσεις με το παιδί της.

Η προσφεύγουσα, η οποία αποκαλούσε την εαυτή της, στη συνέχεια, Alex, απέκτησαν ένα παιδί με την σύζυγό της PQF το 1998. Τέσσερα χρόνια αργότερα χώρισαν και το δικαστήριο καθόρισε το καθεστώς των επισκέψεων της Alex σε μια τρίωρη συνάντηση κάθε δεύτερο Σάββατο και να περνούν μαζί τις μισές σχολικές διακοπές.

Η μητέρα το 2004 ζήτησε και πέτυχε τη στέρηση των γονεϊκών δικαιωμάτων, την αναστολή των επισκέψεων και της επικοινωνίας λόγω "ελλείψεως ενδιαφέροντος", επειδή η Alex ήθελε να συνεχίσει τη θεραπεία ορμονών για την διόρθωση φύλου και επειδή "η Alex συνήθως ντύνεται με φόρεμα ως γυναίκα".

Το Πρωτοδικείο της Lugo αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα της στέρησης της γονικής μέριμνας και τον περιορισμό των επισκέψεων.

Το δικαστήριο, που ζήτησε την άποψη ψυχολόγων, ενέκρινε μια επίσκεψη κάθε δεύτερο Σάββατο, και μεταξύ των ωρών 5-8 μμ σε μια κοινή συνάντηση στην Lugo, υπό την επίβλεψη επαγγελματιών και την παρουσία της μητέρας.

Η άποψη του δικαστηρίου του Στρασβούργου συμπίπτει με αυτήν του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που αποφάνθηκε υπέρ της ενάγουσας (μητέρας), πως η απόφαση δεν είναι επειδή είναι τρανς, αλλά επειδή περνούσε "συναισθηματική αστάθεια”, σύμφωνα με τις ψυχολόγους.

Η προσφεύγουσα πλέον μέσα σε τρεις μήνες πριν από την εφαρμογή της απόφασης μπορεί να διαβιβάσει την υπόθεση στο τμήμα Μείζονος Συνθέσεως - Ολομέλεια του Δικαστηρίου, η οποία απαρτίζεται από 17 δικαστίνες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 30.11.10 και την μεταφράσαμε από την Cadena Ser.com γραμμένη από την Mariola Lourido στην http://www.cadenaser.com/sociedad/articulo/tribunal-estrasburgo-decide-hoy-aplia-visitas-transexual-espanola-hijo/csrcsrpor/20101130csrcsrsoc_1/Tes

29 Νοε 2010

2.000 στην Ημέρα Υπερηφάνειας του Δελχί

2.000 Lgbtiq συμμετείχαν στην Ημέρα Υπερηφάνειας-Pride στο Δελχί

Περίπου 2.000 Lgbtiq, συμμετείχαν στην Ημέρα Υπερηφάνειας στο Δελχί, της Ινδίας, στις 28.11.10.

Η εκδήλωση είναι η πρώτη δημόσια Ημέρα Υπερηφάνειας αφού ο λεσβιασμός αποποινικοποίηθηκε πέρυσι.

Στις δύο προηγούμενες Ημέρες Υπερηφάνειας ακτιβίστριες βγήκαν στους δρόμους για να ζητήσουν περισσότερα δικαιώματα, αλλά η φετινή διοργάνωση ήταν περισσότερο μια γιορτή της σεξουαλικότητας.

Οι συμμετέχουσες ακολούθησαν μια διαδρομή από την οδό Barakhamba προς την Jantar Mantar στο κέντρο του Δελχί

Η συμμετέχουσα, 18χρονη Pooja, είπε στην εφημερίδα India Today: “Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει για το πώς η κοινωνική αποδοχή έχει αλλάξει μετά την ετυμηγορία του ανώτατου δικαστηρίου. Αλλά ναι, έχω αλλάξει. Νιώθω πιο σίγουρη και ξέρω ότι δεν κάνω τίποτα κακό αφού το διεθνές δίκαιο δεν έχει πρόβλημα με αυτό".


Την είδηση την βρήκαμε στις 29.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/29/2000-join-delhi-pride/

Οι λεσβίες Melissa Keevers και Rosemary Nolan περιμένουν πεντάδυμα

Λεσβιακό ζευγάρι από την Αυστραλία περιμένει πεντάδυμα

Ένα ζευγάρι λεσβιών στην Αυστραλία αποκάλυψε ότι αναμένει πεντάδυμα – μια πιθανότητα που συμβαίνει μία φορά στα 60 εκατομμύρια.

Η 27χρονη, Melissa Keevers, και 21χρονη, Rosemary Nolan, έχουν ήδη κόρη ενός έτους, την Lilly, μέσω της δωρεάς σπέρματος τεχνικής γονιμοποίησης.

Η κ. Keevers, που γέννησε την Lilly, είναι έγκυος σε πεντάδυμα, τα οποία λέγεται ότι είναι πάνω από το μέσο όρο μεγέθους για ένα πολλαπλό τοκετό και διαθέτουν ισχυρούς καρδιακούς παλμούς.

Ασυνήθιστο είναι το γεγονός ότι για τα πεντάδυμα έμβρυα, η κ. Keevers δεν έκανε θεραπεία για να αυξήσει τη γονιμότητας της, καθιστώντας τις πιθανότητες να συλλάβει πέντε μωρά μια στις 60 εκατομμύρια πιθανότητες.

Το ζευγάρι επέλεξε έναν ανώνυμο δωρητή σπέρματος με τον ίδιο τρόπο που έκανε με τη γέννηση της Lilly.

Μιλώντας στο περιοδικό Ημέρα της Γυναίκας - Women’s Day, η κα Keevers είπε: "Μου πήρε πολύ χρόνο για να καταλάβω τι συνέβαινε. Αλλά τώρα έχω συμβιβαστεί με αυτό, είμαι ενθουσιασμένη".

Είπε ότι έμαθε πως περίμενε πέντε μωρά αφ' ότου πήγε στη γιατρίνα για να διαμαρτυρηθεί για συχνή αδιαθεσία το πρωί.

"Κατά τη διάρκεια της σάρωσης με το υπερηχογράφημα η γιατρίνα μας ρώτησε αν μας άρεσε η είδηση, αλλά όπως η ίδια έδειχνε λίγο χλωμή, ανησυχήσαμε μήπως κάτι δεν πάει καλά”, είπε.

"Μας είπε τότε ότι είχε βρει πέντε εμβρυακούς σάκκους, αν όλα πήγαν καλά, θα είχαμε πέντε μωρά. Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε αυτά που είπαμε στη συνέχεια”.

Η κ. Nolan, η οποία είναι από την Ιρλανδία, δήλωσε στο περιοδικό ότι η οικογένειά της είχε αποδεχθεί τη σεξουαλικότητά της και ο πατέρας της είχε αποφασίσει πως ο ίδιος δεν θα αποκτούσε κανένα εγγόνι.

"Γι 'αυτόν αποδείχθηκε λανθασμένη αυτή σκέψη", δήλωσε στο περιοδικό, προσθέτοντας: "Δύο κυρίες και έξι μωρά!"

Το ζευγάρι έχει τώρα αρκετούς μήνες για να προετοιμαστεί για τις πρακτικές του να έχουν πέντε νεογέννητα μωρά και ένα μικρό παιδί και αναμένεται να αγοράσει ένα ειδικά διαμορφωμένο καρότσι έξι θέσεων.

"Οι άνθρωποι δεν ξέρουν αν πρέπει να μας συγχαρούν ή να συμπάσχουν", είπε η κ. Nolan. “Αλλά πιστεύουμε ότι είναι ένα θαύμα, και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένες".


Την είδηση την βρήκαμε στις 5.10.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/10/05/australian-lesbian-couple-expecting-quintuplets/

Η Apple αφαίρεσε την αντι-λεσβιακή εφαρμογή από το iPhone

Η Apple αφαίρεσε την αντι-λεσβιακή εφαρμογή από το iPhone

Η Apple αφαίρεση την εφαρμογή από το κατάστημα της iTunes που αιτούταν την εμπόδιση του γάμου των λεσβιακών ζευγαριών και των Queer δικαιωμάτων.

Η εφαρμογή, που δημιουργήθηκε από μια χριστιανική ομάδα, αφαιρέθηκε από το ηλεκτρονικό κατάστημα μετά την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Βασίστηκε στη διακήρυξη Μανχάταν, ένα μανιφέστο που κυκλοφόρησε το 2009 από χριστιανές και καθολικές ηγέτιδες που είναι κατά της "διάβρωσης" του γάμου.

Η Apple δεν επέτρεψε αιτήματα για σχολιασμό και οι εκκλήσεις προς την Διοργάνωση της Δήλωσεις Μανχάταν παρέμειναν αναπάντητες.

Σχεδόν 7.000 Lgbtiq υπέγραψαν μια online διαμαρτυρία-αίτηση που ζητούσε από την συνήθως φιλική προς τις Lgbtiq εταιρεία να αφαιρέσει την εφαρμογή.

[...]

Τον Οκτώβριο του 2008, η Apple είχε δώσει 100.000 δολλάρια στην εκστρατεία κατά της Πρότασης 8, η οποία ζητούσε να διατηρηθεί το δικαίωμα λεσβιακών ζευγαριών να νυμφεύονται στην Καλιφόρνια.

Η εταιρεία είπε πως μίλησε δημόσια επειδή "τα θεμελιώδη δικαιώματα των προσώπων - συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος του γάμου - δεν πρέπει να επηρεάζονται από τον σεξουαλικό προσανατολισμό τις".


Την είδηση την βρήκαμε στις 26.11.10 και την αποδώσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/26/apple-removes-anti-gay-iphone-app/

Love Pixar, ενδυναμωτικό Lgbtiq βίντεο

Η εταιρεία παραγωγής κινουμένων σχεδίων Pixar, δημιούργησε ένα βίντεο στα πλαίσια της εκστρατείας "Γίνετε καλύτερο- It Gets Better" που το ονόμασε: Love Pixar.

Ένα βίντεο με γνωστές και άγνωστες προσωπικότητες, που στόχος του είναι η ενδυνάμωση των Lgbtiq νεαρής ηλικίας καθώς ο συνεχής και επίμονος εκφοβισμός και η λεκτική ή σωματική βία τις αποθαρρύνει και κάποιες φορές τις οδηγεί στην αυτοκτονία.

Παρόμοια βίντεο έχουν αναρτηθεί ήδη στο youtube τόσο από ακτιβίστριες όσο και από πολιτικίνες στις Ην. Πολιτείες.

Όσες θέλετε να παρακολουθήστε το βίντεο πατήστε εδώ

Θα ήταν βαρύνουσας σημασίας μια αντίστοιχη κίνηση από τις χώρες τις Ευρώπης, ώστε να ενδυναμωθεί και να αντιστέκεται η νεολαία σε κάθε μορφή διάκρισης και κακοποίησης.

Είναι ένα κλειδί ενδυνάμωσης για την Lgbtiq κοινότητα αλλά και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την μη ανοχή τέτοιων συμπεριφορών.

28 Νοε 2010

Τροποποίηση της ψήφου των Ην. Εθνών

Ο Σύλλογος των Βρετανίδων μουσουλμάνων ζητεί από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αντιστρέψει την ψήφο της για τον αποκλεισμό του σεξουαλικού προσανατολισμού από το Ψήφισμα για τις Εξωδικαστικές, τις Συνοπτικές ή τις Αυθαίρετες Εκτελέσεις


Στις 16 Νοεμβρίου 2010, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών της Τρίτης Επιτροπής ψήφισε υπέρ της τροποποίησης της προηγούμενης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης που είχε θέσει εκτός νόμου τις εξωδικαστικές, τις συνοπτικές ή τις αυθαίρετες εκτελέσεις.

Το ψήφισμα αυτό αναθεωρείται κάθε δύο χρόνια, και το 2008 είχε τροποποιηθεί ώστε να αναφέρει ειδικά τις δολοφονίες που συμβαίνουν, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού των θυμάτων. Στη 16η ψηφοφορία τον Νοέμβριο 2010 αφαιρέθηκε η ειδική μνεία.

Η ΄Ενωση των Βρετανίδων μουσουλμάνων βλέπει αυτή την απόφαση με την ιδιαίτερη ανησυχία. Είναι καθήκον της Επιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών να υποστηρίξει το κράτος δικαίου, γι 'αυτό θα πρέπει να σθεναρά αντιτίθενται σε οποιεσδήποτε εξωδικαστικές, συνοπτικές ή αυθαίρετες εκτελέσεις από οποιοδήποτε κόμμα-πλευρά και για οποιαδήποτε αιτία.

Θα πρέπει επίσης να ενεργήσει για να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των ευάλωτων κοινοτήτων.

Η κατάργηση αυτής της ρήτρας αυτή τη στιγμή θα στείλει ένα πολύ αρνητικό μήνυμα προς τα καθεστώτα που επιδίδονται σε αυτές τις βάρβαρες πρακτικές, καθώς υπονοεί ότι Ηνωμένα Έθνη δεν ανησυχούν για την κακοποίηση των ανθρώπων λόγω του σεξουαλικού τις προσανατολισμού ή θεωρεί ότι είναι μικρότερης σημασίας θέμα.
Αναφερόμενος στους Ναζί, ο Paster Martin Niemöller έγραψε κάποτε, "Πρώτα ήρθαν ...". Δεν μάθαμε τίποτα από τις τραγωδίες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου; Ο Niemöller ξεκίνησε λέγοντας: "Πρώτα ήρθαν για τις κομμουνίστριες, και δεν διαμαρτυρήθηκα, επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής" Στη συνέχεια, για τις σοσιαλίστριες, τις συνδικαλίστριες, τις Εβραίες και άλλες ομάδες ώσπου
τελικά, γράφει, "Στη συνέχεια ήρθαν για μένα, και δεν υπήρχε καμιά να μιλήσει για μένα".

Η ψηφοφορία στην επιτροπή πρόκειται να επικυρωθεί το Δεκέμβριο. Η ένωση των Βρετανίδων μουσουλμάνων καλεί τις χώρες μέλη της Γενικής Συνέλευσης να μην εγκρίνουν την απόφαση της Τρίτης Επιτροπής, και να επαναφέρουν τη διαγραμμένη ρήτρα ".


Την είδηση την βρήκαμε στις 27.11.10 και την μεταφράσαμε από την http://aobm.org.uk/main/?p=188

27 Νοε 2010

Ο δικαστής Rehyansky υποστηρίζει το διορθωτικό βιασμό των λεσβιών

Δικαστής των Ην. Πολιτειών λέει ότι λεσβίες μπορούν να «θεραπευτούν» από άνδρες στρατιώτες


Ένας Αμερικανός δικαστής κατηγορήθηκε ότι υποστηρίζει τον διορθωτικό βιασμό των λεσβιών.

Ο Joe Rehyansky, ένας δικαστής μερικής απασχόλησης και βετεράνος του Βιετνάμ, έγραψε στη συντηρητική ιστοσελίδα ειδήσεων The Daily Caller ότι οι λεσβίες θα πρέπει να επιτρέπεται να υπηρετούν στον στρατό, διότι οι ετερό στρατιώτες θα μπορούσαν να τις "μεταστρέψουν".

Η Daily Caller απέσυρε γρήγορα μερικές από τις παρατηρήσεις του, αλλά όχι
πριν αυτές αναπαραχθούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Ο κ. Rehyansky, της Hamilton County, Tennessee, υποστήριξε ότι οι άνδρες είναι από τη φύση περισσότερο αχαλίνωτοι σεξουαλικά από τις γυναίκες και "έτυχε στους άνδρες να ανεβαίνουν στα δέντρα και να καθαρίζουν τις σπηλιές ψάχνοντας, όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες να υποτάξουν και να τις αφήσουν έγκυες - μια σκληρή δουλειά, αλλά κάποιος έπρεπε να την κάνει".

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι το «σεξ χωρίς διακρίσεις» των γκέι, σε συνδυασμό με τον ιό HIV, θα προσφέρει "τη δυνατότητα για καταστροφικές συνέπειες στην υγεία", αν οι γκέι έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν ανοιχτά στις ένοπλες δυνάμεις.

"Οι Lgbtiq διαδίδουν την ασθένεια σε ρυθμό εντελώς δυσανάλογο προς τους
αριθμούς του πληθυσμού μας και θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις ένοπλες δυνάμεις", υποστήριξε.

Και συνέχισε: "Δεν θα πρέπει η συντριπτική πλειοψηφία στρατιωτών-μαχητών, οι οποίοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της χώρας, να γλιτώσουν την ταπείνωση του ντους με άλλους άνδρες όπου επίτυγχάνεται άσεμνη απόλαυση από τα βλέμματα στα ευλύγιστα γυμνά σώματα, και κάποιοι μπορεί να δελεαστούν και να αναζητήσουν περισσότερα από το να κοιτούν απλώς;"

Οι λεσβίες στις ένοπλες δυνάμεις, που επαινέθηκαν από τον Rehyansky για "τις ιατρικές και τις διοικητικές ειδικότητες τις", θα πρέπει να επιτραπεί να υπηρετούν, επειδή έχουν προφανώς χαμηλά σεξουαλικά κίνητρα.

Το τελευταίο επιχείρημα του, το οποίο έχει πλέον αποσυρθεί από την Daily Caller,
είχε ως εξής: "Η πρότασή μου θα απαλλάξει την λεσβιακή κοινότητά μας από ένα τμήμα της δίνοντας την ευκαιρία στους πεζονάυτες μας να μεταστρέψουν τις λεσβίες σε ετερό".

Ο Rehyansky κατηγορήθηκε ότι υποστηρίζει το διορθωτικό βιασμό των λεσβιών από σχολιάστριες.

Η Blogger Amanda Hess υπογράμησε σαρδόνια: "Όταν όλες οι λεσβίες είναι εύκολα προσβάσιμες σε ένα τόπο, μια στρατιά από ετερό τύπους θα τις μεταστρέψουν όλες σε ετερό, προφανώς μέσω της εδώ και χρόνια δοκιμασμένης τακτικής να καθυπότασουν και να αφήνουν τις γυναίκες έγκυες παρά τη θέλησή τις".


Την είδηση την βρήκαμε στις 26.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Geen Jessica στην
http://www.pinknews.co.uk/2010/11/26/us-judge-says-lesbians-can-be-cured-by-male-soldiers/

26 Νοε 2010

Η λεσβία Υποστράτηγος Margaret Witt, επιστρέφει στις ένοπλες δυνάμεις

Λεσβία ιπτάμενη υποστράτηγος επιστρέφει στο καθήκον της μετά την έφεση του Λευκού Οίκου

Μια λεσβία ιπτάμενη υποστράτηγος απολύθηκε υπό την πολιτική των ενόπλων δυνάμεων "Μην ρωτάς, Μην λες", από την Πολεμική Αεροπορία, αλλά η κυβέρνηση Ομπάμα έχει καταθέσει προσφυγή κατά της αποφάσεως.

Η υποστράτηγος Margaret Witt απολύθηκε το 2007 μετά από 19 χρόνια υπηρεσίας στην Πολεμική Αεροπορία όταν η σχέση της με μια γυναίκα ήρθε στο φως.

Η Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών των Ην. Πολιτειών - ACLU, η οποία έχει την εκπροσώπησή της, είπε ότι θα επιστρέψει στα καθήκοντά της, ενώ προσέφυγε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Τακόμα, Ουάσιγκτον, αποφάνθηκε, τον Σεπτέμβριο ότι πρέπει να αποκατασταθεί, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε στο Εφετείο των Ην. Πολιτειών στο Σαν Φρανσίσκο στις 23.11.10 ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ην. Πολιτειών, δεν επιθυμεί τη διατήρηση της διαταγής, γεγονός που σημαίνει Maj Witt μπορεί να επιστρέψει στην υπηρεσία της.

Σε δήλωσή της, είπε: "Είμαι ενθουσιασμένη που είμαι σε θέση να υπηρετήσω στην Πολεμική Αεροπορία και πάλι.

"Οι γυναίκες και οι άνδρες στη μονάδα είναι σαν μέλη της οικογένειάς μου, περίμενα πολύ καιρό για να επιστρέψω κοντά τις".

Η Υποστράτηγος Witt έκρυβε τη σεξουαλικότητά της, αλλά δημοσιοποιήθηκε το 2004, όταν ο πρώην άντρας της συντρόφισάς της, ενημέρωσε την Πολεμική Αεροπορία ότι ήταν λεσβία.

Κατά τη διάρκεια της υπόθεσης, οι πρώην συναδέλφισές-οι της κατέθεσαν ότι η ταλαιπωρία της, παρά ο σεξουαλικός προσανατολισμός της, έβλαψε το ηθικό της μονάδας.

Οι Lgbtiq ελπίζουν ότι η απαγόρευση να μην υπηρετούν οι ανοικτά λεσβίες στις ένοπλες δυνάμεις μπορεί να καταργηθεί από το Κογκρέσο στην τρέχουσα σύνοδο των εκλεγμένων πολιτικίνων των οποίων τελειώνει η θητεία τις.


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/24/lesbian-flight-nurse-returns-to-duty-as-white-house-appeals/

Κατάλογος ομάδων μίσους

Αντι-Queer οργανώσεις των Ην. Πολιτειών απάντησαν-ανταπέδωσαν μετά την συμπερίληψή τις στον κατάλογο των «ομάδων μίσους».

Το Οικογενειακό Συμβούλιο Έρευνας (FRC) και Εθνικός Οργανισμός Γάμου (NOM), καταχωρήθηκαν-αποκαλέστηκαν από το σώμα πολιτικών δικαιωμάτων ως δύο από τις 18 ομάδες, οι οποίες «δαιμονοποιούν» τις Lgbtiq και να διαδίδουν “γνωστά ψεύδη".
Ο κατάλογος συντάχθηκε από το Νομικό Κέντρο Ένδειας του Νότου (SPLC).

Ο πρόεδρος του FRC Tony Perkins κατηγόρησε το κέντρο για συκοφαντία και ισχυρίστηκε πως η ομάδα του εργάστηκε πάντα με "ευγένεια και συμπόνια”.

Αποκαλώντας τον κατάλογο μια «σκόπιμη χρονικά εκστρατεία σπίλωσης", πρόσθεσε: "Το FRC θα συνεχίσει με κεντρικό θέμα το γάμο και την οικογένεια ως το θεμέλιο της κοινωνίας μας και δεν θα συγκατατεθεί σε όσες σκοπεύουν να σιωπήσουν τις ιουδαιο-χριστιανικές απόψεις που υποστηρίχθηκαν από τα εκατομμύρια των κατοίκων των Ην. Πολιτειών.

«Καλούμε το SPLC να ζητήσει συγγνώμη γι 'αυτή τη συκοφαντική επίθεση και την απόπειρα δολοφονίας του χαρακτήρα του FRC".

Σύμφωνα με το SPLC, οι Tim Dailey και Peter Sprigg του FRC αμφότεροι υποστήριξαν ότι ο λεσβιασμός, ομοερωτισμός είναι συνδεδεμένος με την παιδοφιλία και ο κ. Sprigg είπε το 2008 ότι πρέπει να υπάρχουν "ποινικές κυρώσεις για την λεσβιακή συμπεριφορά".

Μια άλλη ομάδα στον κατάλογο, ο Εθνικός Οργανισμός του Γάμου, δήλωσε ότι η SPLC προσπάθησε να εξισώσει όσες αντιτίθενται στο γάμο των λεσβιακών ζευγαριών με τις ρατσίστριες.

Ο πρόεδρος Brian Brown δήλωσε στην Washington Post: "Αποσκοπούμε στην προστασία του γάμου. Αυτό δεν είναι να είμαστε εναντίον καμιάς.

"Η όλη ιδέα ότι με κάποιον τρόπο όσες υπερασπίζονται τον παραδοσιακό γάμο, όπως και το Family Research Council, είναι απεχθές είναι λάθος. [Το SPLC], προσπαθεί να περιθωριοποιήσει και να εκφοβίσει όσες υπερασπίζονται το γάμο, αλλά και προσπαθεί να τις εξομοιώσει με κάποιο τρόπο με την KKK".

Πέρυσι, η NOM χλευάστηκε με κριτικές για την παραγωγή ένος βίντεο το οποίο υποστήριζε πως ο γάμος των λεσβιακών ζευγαριών θα έβλαπτε τα δικαιώματα και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

Η ομάδα κατηγορήθηκε για πλασάρει "εξωφρενικά ψεύδη-προσβλητικές αναλήθειες” από Queer Ομάδες και προσπάθησαν η αρχική ταινία να απομακρυνθεί από το YouTube αφότου έγιναν παρωδίες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 25.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/25/anti-gay-groups-upset-at-being-called-hateful/

195 συλήψεις για εγκλήματα βίας και μίσους

Η αστυνομία Metropolitan συνέλαβε 195 πρόσωπα σε επιδρομή κατά των εγκλημάτων μίσους

Μια επιχείρηση κατά του εγκλήματος μίσους που πραγματοποίησε η Αστυνομία Metropolitan στο Λονδίνο σήμερα το πρωί οδήγησε σε 195 συλλήψεις.

Οι επιδρομές, που πραγματοποιήθηκαν την αυγή, συμπίπτει χρονικά με τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, γνωστό και από την μεριά των ανδρών ως White Ribbon Day.

Η πλειοψηφία των συλλήψεων που συνδέονται με την ενδοοικογενειακή βία, αν και δύο είχαν σχέση με λεσφοβοφοβικά αδικήματα.

Η αστυνομία μετρώντας μέχρι σήμερα το σύνολο των συλλήψεων.

Από τις 195 συλλήψεις υπολογίζεται μέχρι στιγμής, 112 άτομα παραμένουν υπό κράτηση, 33 έχουν χρεωθεί με αδικήματα και 50 είναι εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

Η αστυνομία στόχευσε στις βάσιμες υπόνοιες ότι τα εγκλήματα που έχουν κίνητρο τον ρατσισμό και την αναπηρία, καθώς και τα εγκλήματα κατά των ευάλωτων ομάδων ή των ηλικιωμένων από τα μέλη της ίδιας της οικογένειας ή όσες τις φροντίζουν.

Οι επιδρομές αποτελούν μέρος της Επιχείρησης Αθηνά και, από το 2006, έχουν πραγματοποιηθεί δύο φορές το χρόνο για να συμπέσουν με την White Ribbon Day, το Νοέμβριο και τη Διεθνή ημέρα κατά της λεσβοφοβίας τον Απρίλιο.

Ο αστυνόμος Darren Williams, επικεφαλής της Μονάδας Δημόσιας Προστασίας, δήλωσε: "Η αστυνομία
Metropolian είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τη βία σε όλες τις μορφές της και έχει ως στόχο να παρέμβει το συντομότερο δυνατόν για την προστασία και την υποστήριξη των θυμάτων και των δύο φύλων και να λογοδοτήσουν οι υπαίτιες-οι.

"Έχουμε αναλάβει ενεργό ρόλο, προκειμένου να προσαχθούν οι υπεύθυνες-οι στη δικαιοσύνη και να στηρίξουμε τα θύματα αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων. Έχουμε ενθαρρυντικά στοιχεία που μας παρέχουν τρίτες-οι και αναπτύσουμε ισχυρότερους δεσμούς με τις κοινότητες που κινδυνεύουν περισσότερο.

"Γνωρίζουμε ότι αυτές οι μορφές εγκλήματος εξακολουθούν να μην αναφέρονται κι εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των κοινοτήτων, έτσι ώστε τα θύματα να αισθάνονται ότι μπορούν να προχωρήσουν. Βασικό μήνυμά προς τα θύματα των εγκλημάτων αυτών είναι να μας πείτε τι συμβαίνει ώστε να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε, αλλά αν δεν μπορείτε να το πείτε την αστυνομία - πείτε το σε κάποια".

Ο αντιδήμαρχος για την αστυνόμευση, Kit Malthouse, δήλωσε: "Δεν υπάρχει τόπος στο Λονδίνο για ενδοοικογενειακή βία ακόμη και για εκείνους που συνελήφθηκαν σήμερα το πρωί και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι. Η Metropolitan έχει λάβει το έγκλημα αυτό πολύ σοβαρά και είμαστε ευγνώμονες σε όλες εκείνες που συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική επιχείρηση. Θέλω να διαβεβαιώσω τις Λονδρέζες ότι υπάρχει μηδενική ανοχή στην πρωτεύουσα για αυτά τα θρασύδειλα εγκλήματα και όλες οι δράστριες-ες αντιμετωπίζονται άμεσα και σοβαρά".


Την είδηση την βρήκαμε στις 25.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/25/met-police-arrest-195-people-in-anti-hate-crime-raids/

25 Νοε 2010

Τα Ηνωμένα Έθνη, παίρνουν θέση κατά της λεσβοφοβίας

Ηνωμένα Έθνη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Παίρνοντας θέση κατά της λεσβοφοβίας

Η Ύπατη Αρμόστρια του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Navi Pillay χρησιμοποίησε την ευρέως δημοσιευμένη διατύπωση για να καταγγείλει την λεσβοφοβία και την έκκληση για συντονισμένη δράση για την καλύτερη προστασία των προσώπων από τη βία και τις διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό τις προσανατολισμό ή την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου. Στο άρθρο, το οποίο έχει εμφανιστεί στις εφημερίδες αν την υφήλιο, η Ύπατη Αρμόστρια αναφέρεται στις πρόσφατες εκθέσεις του LGBTφοβικού εκφοβισμού και άλλες πρόσφατες επιθέσεις για να τονίσει την κλίμακα και τον επείγοντα χαρακτήρα του προβλήματος:

"Τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί έξαρση των επιθέσεων κατά των ανθρώπων που θεωρούνται ότι είναι λεσβίες, αμφισεξουαλικές, γκέι και τρανς. Στη Νέα Υόρκη, στις 3 Οκτωβρίου, τρεις νεαροί άνδρες, που πιστεύεται ότι είναι γκέι, απήχθησαν, μεταφέρθηκαν σε κενό διαμέρισμα στο Bronx και υποβλήθηκαν σε απάνθρωπα βασανιστήρια και κακοποίηση. Στο Βελιγράδι στις 10 Οκτωβρίου, μια ομάδα διαδηλωτών έβριζαν, πέταξαν βόμβες μολότοφ και χειροβομβίδες αναισθητοποίησης στην ειρηνική Παρέλαση Υπερηφάνειας, τραυματίζοντας 150 άτομα. Στη Νότια Αφρική, στις 25 Σεπτεμβρίου, μια μεγάλης κλίμακας διαδήλωση στο Σοβέτο επέστησε την προσοχή στον ευρέως διαδεδομένο βιασμό των λεσβιών στους δήμους, επιθέσεις όπου οι δράστρες συχνά προσπαθούν να δικαιολογήσουν ως μια προσπάθεια «διόρθωσης» της σεξουαλικότητας των λεσβιών θυμάτων.

"Ο Seth Walsh τον περασμένο μήνα και κρεμάστηκε. Ήταν μόλις 13. Πριν πάρει την τραγική απόφαση να τερματίσει τη ζωή του, είχε υποστεί χρόνια χλευασμού και κακοποίησης από συμμαθήτριες-ες του στο σχολείο και στη γειτονιά του.

“Η λεσβοφοβία, όπως ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, υπάρχει σε διάφορους βαθμούς σε όλες τις κοινωνίες. Κάθε μέρα, σε κάθε χώρα, πρόσωπα διώκονται, διασύρονται ή δέχονται βίαια επίθεση, ακόμη και σκοτώνονται εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και της ταυτότητας του κοινωνικού φύλου. Κρυφή ή απροκάλυπτη λεσβοφοβική βία προκαλεί τεράστιο πόνο που συχνά συσκωτίστηκε-συγκαλύφθηκε με σιωπή και υπόμενε την απομόνωση".

"Είναι καιρός όλες μας να μιλήσουμε για αυτό. Μολονότι την ευθύνη για τα εγκλήματα μίσους φέρουν οι δράστες, όλες συμμεριζόμαστε την υποχρέωση για την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και των προκαταλήψεων και την αξίωση οι επιτιθέμενες-οι να λογοδοτήσουν".

Η πρώτη προτεραιότητα, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, είναι να πιέσει για την αποποινικοποίηση του λεσβιασμού, ομοερωτισμού σε περισσότερες από 70 χώρες, όπου πρόσωπα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό τις-τους.

"Οι εν λόγω νόμοι εκθέτουν τις ενδιαφερόμενες σε διαρκή κίνδυνο σύλληψης, κράτησης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, βασανιστηρίων ή ακόμη και εκτέλεσης. Επίσης διαιωνίζουν το στίγμα και να συμβάλουν σε ένα κλίμα μισαλλοδοξίας και βίας", λέει.

Η κα. Pillay προειδοποιεί, ωστόσο, ότι, "Όσο σημαντική είναι η αποποινικοποίηση, είναι μόνο ένα πρώτο βήμα. Γνωρίζουμε από την εμπειρία στις χώρες εκείνες που έχουν αφαιρεθεί οι ποινικές κυρώσεις οι οποίες είναι μεγαλύτερες οι συντονισμένες προσπάθειες για την καταπολέμηση των διακρίσεων και της λεσβοφοβίας, συμπεριλαμβανομένων των νομοθετικών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών".

Η Ύπατη Αρμόστρια κάλεσε εκείνες που κατέχουν θέσεις εξουσίας και επιρροής, όπως οι πολιτικίνες, οι ηγέτιδες της κοινότητας, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις δημοσιογράφισες-ους να αναγνωρίσουν ότι έχουν μία ιδιαίτερα σημαντική αποστολή, να χρησιμοποιήσουν τα λόγια τις με σύνεση. Εκείνη επέστησε την προσοχή σε ένα περιστατικό στην Ουγκάντα, όπου μια εφημερίδα δημοσίευσε αρχική σελίδα τον Οκτώβριο "Δημοσιοποίησε" 100 πρόσωπα που προσδιόρισε ως λεσβίες, γκέι στην Ουγκάντα με παράθεση των φωτογραφιών τις με τον τίτλο “Κρεμάστε τις".

"Πρέπει να αναγνωρίσουμε πως τέτοια" δημοσιογραφία ": προτρέπει σε μίσος και βία", λέει η κα. Pillay.

“Οι υποψήφιες-οι για δημόσια αξιώματα οι οποίες-οι, παρά την έκκληση για ανοχή, κάνουν περιστασιακά σχόλια υποτιμητικά τις ανθρώπους με βάση τη σεξουαλικότητά τις, μπορεί να το κάνουν με την πεποίθηση πως η ίδια ή ο ίδιος επιδίδεται σε αβλαβή λαϊκισμό - αλλά το αποτέλεσμα είναι να νομιμοποιούν την λεσβοφοβία”, γράφει.

Η Ύπατη Επιτρόπισα αναφέρθηκε στο κύριο άρθρο σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία μίλησε, στη Γενεύη, το Σεπτέμβριο 2010, για την αποποινικοποίηση του λεσβιασμού, ομοερωτισμού. Η εκδήλωση χρηματοδοτήθηκε από μια ομάδα από 14 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Νότιας Αμερικής και της Ασίας.

"Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Ομότιμος Αρχιεπίσκοπος Desmond Tutu πρόσφερε την υποστήριξή του και μίλησε για τα μαθήματα από το απαρτχάιντ και τη πρόκληση της διασφάλισης ίσων δικαιωμάτων για όλες. "Όταν μία ομάδα ανθρώπων αντιμετωπίζεται ως κατώτερη από μια άλλη, το μίσος και η μισαλλοδοξία θα θριαμβεύσει", είπε. Δεν θα πρέπει να συμβούν εκατοντάδες περισσότεροι θάνατοι και ξυλοδαρμοί για να μας πείσουν για αυτήν την αλήθεια. Είναι στο χέρι όλων μας να απαιτήσουμε την ισότητα για όλες μας, τις συνανθρώπους, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό τις προσανατολισμό ή την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου".


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.11.10 και την μεταφράσαμε από τα Ηνωμένα Έθνη στην http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/TakingAStandAgainstHomophobia.aspx

24 Νοε 2010

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΙΣΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1920

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στην φετινή 25 Νοεμβρίου κορυφώνονται οι πολλές και πολύμορφες δραστηριότητες των γυναικείων οργανώσεων και άλλων φορέων της κοινωνίας των πολιτισών κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, σε όλη την υφήλιο. Ευτυχώς, οι οργανώσεις δεν είναι μόνες τις. Οι διεθνείς οργανισμοί, με προεξάρχοντα τον ΟΗΕ, αλλά και οι κυβερνήσεις στον ένα η άλλο βαθμό όλο και περισσότερο εγκρίνουν μέτρα πολιτικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου, κάτω από την πίεση του κινήματος.

Όμως το έγκλημα της έμφυλης βίας είναι εδώ και επιμένει, τροφοδοτούμενο από την ανισότητα των σχέσεων εξουσίας ανάμεσα στα φύλα. Ορισμένες μάλιστα μορφές της επιδεινώνονται, όπως η ενδοοικογενειακή βία, ο βιασμός, η παράνομη διακίνηση γυναικών για λόγους σεξουαλικής εκμετάλλευσης, η πορνογραφία, η οποία έχει βρει νέο αχανές πεδίο διάδοσης, το διαδίκτυο, η σεξουαλική δουλεία και ο βιασμός στις ένοπλες συγκρούσεις, που χρησιμοποιείται ως εργαλείο πολέμου. Η παράνομη διακίνηση γυναικών, που κυριολεκτικά πουλιούνται και αγοράζονται, έχει προσλάβει και άλλες ευτελιστικές μορφές, όπως το εμπόριο ωαρίων που οι γυναίκες θύματα αναγκάζονται να δίνουν υπό συνθήκες εξαναγκασμού και παρανομίας.

Η ποινικοποίηση της αγοράς υπηρεσιών πορνείας από τα θύματα της παράνομης διακίνησης και εμπορίας είναι το πρώτο βήμα για τον περιορισμό του trafficking. Παράλληλα, χρειάζεται ειδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ανδρών και διάδοση του κινήματος της «λευκής κορδέλλας», που εμπλέκει τον ανδρικό πληθυσμό στον αγώνα κατά της βίας.

Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να κυρωθεί από τη χώρα μας το συντομότερο η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δράση κατά της Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων, του 2005.

Γίνεται φανερό, ότι η εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της βίας κατά των Γυναικών, που εξήγγειλε προ μηνών η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, αποκτάει καίρια σημασία, καθώς σηματοδοτεί το πέρασμα σε συγκεκριμένες πολιτικές που στοχεύουν στη δημιουργία υποδομών (συμβουλευτικά κέντρα, ξενώνες για τη φιλοξενία και αρωγή στις γυναίκες-έφηβες θύματα στις 13 περιφέρειες ), με τη διάθεση πόρων, αλλά και στην πρόληψη και τη δημιουργία κλίματος μη ανοχής στους κόλπους της κοινωνίας.

Η βία είναι βαριά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και εμπόδιο στην ισότητα των φύλων.

ΑΘΗΝΑ 106 80, ΟΔΟΣ ΣΚΟΥΦΑ 60 - ΤΗΛ. 210 - 36.26.460 - ΤΗΛ./FAX : 210 - 36.16.236

E - mail : L.women-rights@otenet.gr

www.leaguewomenrights.gr

---- --- ---- --- ----- ---------- ----- ---------- -------------
Οι διακρίσεις κατά των γυναικών με βάση το φύλο και το κοινωνικό φύλο είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τις γυναίκες, όπως
ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η φυλή, η εθνικότητα, οι θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις, και η ταυτότητα του κοινωνικού φύλου.

Απαγορεύθηκε το κινητό τηλέφωνο στις ανύπαντρες γυναίκες

Ινδία: Απαγορεύθηκε το κινητό τηλέφωνο στις ανύπαντρες γυναίκες

Για να αποτραπούν οι γάμοι ανάμεσα σε μέλη διαφορετικής κάστας.

Το συμβούλιο μιας ομάδας χωριών στη βόρεια Ινδία απαγόρευσε στις ανύπαντρες γυναίκες να έχουν κινητό τηλέφωνο για να μην μπορούν να δημιουργήσουν σχέση με άνδρες διαφορετικής κάστας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα ινδικής εφημερίδας.

Το συμβούλιο του Μπαλιγιάν στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας αποφάσισε να λάβει το μέτρο αυτό επειδή 23 ζευγάρια το έσκασαν πέρυσι για να παντρευτούν χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τις.

«Η 'πανσαγιάτ' (συνέλευση) είναι πεπεισμένη ότι τα ζευγάρια αυτά είχαν σχεδιάσει τη φυγή τους ύστερα από συνεννοήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων», δήλωσε ένας σοφός του χωριού στην εφημερίδα Calcutta Telegraph.

Τα έθιμα όσον αφορά τους γάμους είναι πολύ αυστηρά σε πολλές αγροτικές κοινότητες της Ινδίας, όπου οι διακρίσεις λόγω της κάστας ισχύουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό, και μπορεί να φθάσουν ως το «έγκλημα τιμής».

«Έγινε παράκληση σε όλες τις γονείς να φροντίσουν, ώστε οι ανύπαντρες κόρες τις να μην έχουν κινητό τηλέφωνο. Τα αγόρια μπορούν να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο αλλά μόνον υπό την επίβλεψη των γονιών τις», δήλωσε εκπρόσωπος της συνέλευσης.


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.11.10 στην εφημερίδα Καθημερινή στην http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/11/2010_365943

Η Apple εγκρίνει αντι-λεσβιακή εφαρμογή στο iPhone

Η Apple εγκρίνει αντι-λεσβιακή εφαρμογή στο iPhone

Η Apple έχει εγκρίνει μια εφαρμογή στα iPhone που καλεί τις χρήστριες να υπογράψουν μια δήλωση εναντίον των λεσβιακών δικαιωμάτων και γάμων.

Η εφαρμογή βασίζεται στη Διακήρυξη Μανχάταν, ένα μανιφέστο που κυκλοφόρησε το 2009 από χριστιανές και καθολικές ηγέτιδες που θέτουν φραγμούς στη «διάβρωση» του γάμου.

Η Apple έχει δώσει στην εφαρμογή μία +4 βαθμολόγηση, που σημαίνει ότι δεν περιλαμβάνει την βαθμολόγηση "απαράδεκτο περιεχόμενο".

Η εφαρμογή ρωτά αν οι χρήστριες συμφωνούν με τέσσερις δηλώσεις σχετικά με την άμβλωση και το γάμο των λεσβιακών ζευγαριών, και εκείνες που απαντούν ότι είναι υπέρ της επιλογής και υπέρ του γάμου των λεσβιών, λέγεται πως είναι ανακριβείς.

Έχει επίσης συνδέσμους για να διαβάσετε και να υπογράψετε μέχρι την πλήρη δήλωση, η οποία λέει ότι οι λεσβιακές σχέσεις είναι «ανήθικες» και ότι οι Lgbtiq γάμοι είναι ισοδύναμοι με την επιβολή κυρώσεων αιμομιξίας.

Η δήλωση αναφέρει ότι οι υπογράφουσες ενεργούν από “αγάπη και”
περισσότερο “ανησυχούν για το καλό σχόλιο” παρά για την προκατάληψη.


Μια Lgbtiq ομάδα των Ην. Πολιτειών ζητά να υπογράψουμε μια διαμαρτυρία-αναφορά ώστε να ζητήσει από την Apple να αφαιρέσει την εφαρμογή. Όσες θέλετε να διαμαρτυρηθείτε πατήστε εδώ.

Η Change.org είπε: «Η Apple, έχει δώσει στην εφαρμογή τη διαβάθμιση βαθμολογίας το + 4. Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τα συστήματα της πιστοληπτικής διαβάθμισης, αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή δεν περιέχει την δυνατότητα χαρακτηρισμού «απαράδεκτο υλικό». Που σημαίνει τι;

"Επειδή φαίνεται πως αν θέλει κάποια να αποκαλέσει τις λεσβιακές σχέσεις "ανήθικες σεξουαλικές σχέσεις”, ή αν θέλει κάποια να κατηγορήσει την Lgbtiq κοινότητα πως «διαβρώνει το γάμο», ή να πει ότι οι Lgbtiq δεν αξίζουν τα θεμελιώδη δικαιώμτα των πολιτισών, ότι θα πρέπει τουλάχιστον να εμπέσουν στην κατηγορία του «ανάρμοστου»".

Η Apple δεν έχει δώσει τη δυνατότητα σχολιασμού και ένα e-mail που μας επιστράφηκε έγραφε πως τα γραφεία της εταιρείας είναι κλειστά κατά την διάρκεια των ημερών των Ευχαριστιών.


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/23/apple-approves-anti-gay-iphone-app/

23 Νοε 2010

Αναγνώριση των υπαρχόντων γάμων και συμφώνων συμβίωσης στην ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει οι χώρες της ΕΕ να αναγνωρίσουν τους υπάρχοντες γάμους - σύμφωνα συμβίωσης στα λεσβιακά ζευγάρια

Στις 23.11.10 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε ότι τα αποτελέσματα των δημοσίων εγγράφων (πιστοποιητικά γεννήσεως και θανάτου, ληξιαρχικές πράξεις γάμου, κλπ.) πρέπει να παραμείνουν ίδια σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό συνεπάγεται ότι όλα τα ζευγάρια, περιλαμβανομένων των λεσβιακών ζευγαριών που έχουν συνάψει γάμους ή σύμφωνα συμβίωσης πρέπει να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επί του παρόντος, τα λεσβιακά ζευγάρια συχνά χάνουν τα δικαιώματα που παρέχονται από τον υφιστάμενο γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης, όταν ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενέκρινε την έκθεση-αναφορά του με τα ζητήματα του αστικού, εμπορικού, οικογενειακού και ιδιωτικού διεθνούς δικαίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «υποστηρίζει σθεναρά τα σχέδια να καταστεί δυνατή η αμοιβαία αναγνώριση των αποτελεσμάτων των πιστοποιητικών οικογενειακής καταστάσεως», και «υπογραμμίζει την ανάγκη να εξασφαλισθεί η αμοιβαία αναγνώριση» αυτού του είδους εγγράφων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό συνεπάγεται την αναγνώριση των επιπτώσεων όλων υπαρχόντων γάμων και συμφώνων συμβίωσης, όταν οι πολίτισες μετακινούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά από αυτή την ψηφοφορία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει τρόπους για να καταστεί δυνατή η αναγνώριση των επιπτώσεων των γάμων και των συμφώνων συμβίωσης σε ολόκληρη την ΕΕ, ανεξάρτητα από το αν θα ενωθούν λεσβιακά ή ετερό ζευγάρια.

Η Ulrike Lunacek ευρωβουλευτίνα, Συμπροεδρίνα της Διακομματικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα LGBT δικαιώματα, είπε: "Αυτό είναι μια μεγάλη εξέλιξη για τα πολλά ζευγάρια και οικογένειες που βλέπουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τις να μειώνονται καθημερινά κατά τη διέλευση των συνόρων εντός της ΕΕ. Είναι μια ψήφος για την ισότητα: η καθεμία θα πρέπει να διατηρεί τα δικαιώματα της όταν ταξιδεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Ο Michael Cashman ευρωβουλευτής, ο άλλος Συμπρόεδρος της Διακομματικής Ομάδας για τα LGBT δικαιώματα, πρόσθεσε: "Επομένως, ο ισχυρισμός της Επιτροπής τον Σεπτέμβριο ότι η ελεύθερη κυκλοφορία πρέπει να εξασφαλίζεται για όλες τους πολίτισες, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Που ισχυρίστηκε ότι η αμοιβαία αναγνώριση θα «υπονομεύσει την εθνική κυριαρχία", είναι απλά λάθος. Δεν θα επηρεάσει τις εθνικές νομοθεσίες για τον γάμο ή το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά απλώς θα αναγνωρίζουν τους γάμους ή τα σύμφωνα συμβίωσης που υπάρχουν ήδη "

Συντηρητικές ομάδες συβούλεψαν κατά της θετικής ψήφου, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε κίνδυνος υπονόμευσης της εθνικής κυριαρχίας.

Το μέτρο αυτό ενισχύει την οικουμενικότητα των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κατοίκων της ΕΕ και πέρα από τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν αλλάζει τις εθνικές νομοθεσίες σχετικά με τους γάμους και τα σύμφωνα συμβίωσης, τα οποία παραμένουν στην εθνική αρμοδιότητα.


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.11.10 και την μεταφράσαμε από Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην http://www.lgbt-ep.eu/press-releases/european-parliament-wants-eu-countries-to-recognise-existing-same-sex-unions/

Η Dalia Grybauskaitė, αντιστέκεται στην Λιθουανία

Η Προεδρίνα της Λιθουανίας επικρίνει την πρόταση για ποινικοποίηση στη "δημόσια προβολή-προώθηση των λεσβιακών σχέσεων".

Η Dalia Grybauskaitė, Προεδρίνα της Λιθουανίας, σήμερα σχολίασε τη νομοθετική πρόταση για την ποινικοποίηση της "δημόσιας προβολής-προώθησης των λεσβιακών σχέσεων", που πρόκειται να συζητηθεί από το κοινοβούλιο της Λιθουανίας εντός των προσεχών εβδομάδων.

Είπε ότι η εν λόγω πρόταση βλάπτει την εικόνα της Λιθουανίας και παρουσιάζει τη χώρα ως λεσβοφοβική και επιθετική. Είπε επίσης ότι αυτό δεν είναι ένα «σήμα» η χώρα πρέπει να έχει. Συνέχισε: "Κάθε φορά που πηγαίνω στην έδρα είμαι αντιμέτωπη με ένα μεγάλο αριθμό ερωτήσεων, την πίεση και τις επιθέσεις. Δεν είναι το μόνο σήμα που η χώρα πρέπει να εμφανίζεται στον κόσμο".

Οι Λιθουανές βουλευτίνες πρέπει να έχουν δύο ψήφους για να εγκριθεί ο νόμος που καθιερώνει ποινή για μεταξύ 2000 και 10 000 λιθουανικές Λίτας που ισούνται με 580 έως 2900 Ευρώ για τη "δημόσια προβολή - προώθηση των λεσβιακών σχέσεων".

Οι επικρίτριες αυτής της πρότασης νόμου λένε, πως εάν εγκριθεί, ο νόμος θα περιορίσει τις εκδηλώσεις για την προώθηση των Lgbtiq δικαιωμάτων.

"Δεν μπορούμε να παραβιάζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ποινικοποίηση των απόψεων - οπτικών δεν επιτρέπεται. Καμιά δεν πρόκειται να προβάλει - προωθήσει τίποτα", είπε η κα. Grybauskaitė.


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.11.10 και την μετεφράσαμε από την ILGA στην http://ilga-europe.org/home/guide/country_by_country/lithuania/lithuanian_president_criticises_proposal_to_criminalise_public_promotion_of_homosexual_relationships

P.V κατά της Ισπανίας (Αρ. 35159/09)

P.V κατά της Ισπανίας (Αρ. 35159/09)

Η προσφεύγουσα. P.V, είναι Ισπανή υπήκοος η οποία γεννήθηκε το 1976 και ζει στο Lugo (Ισπανία).

Διόρθωσε το φύλο της σε γυναίκα transgender, αυτή και η σύζυγός της απέκτησαν ένα παιδί το 1998, πριν από την διόρθωση του φύλου της.

Το 2002 το ζευγάρι χώρισε.

Επικαλούμενη το άρθρο 8 (δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) σε συνδυασμό με το άρθρο 14 (απαγόρευση διακρίσεων), καταγγέλλει τους περιορισμούς που διατάχθηκαν από το δικαστήριο σχετικά με τις ρυθμίσεις για την επαφή με το παιδί της, με την αιτιολογία ότι η έλλειψη συναισθηματικής σταθερότητας εκ μέρους της μετά την διόρθωση φύλου ήταν ικανή να αναστατώσει το παιδί, το οποίο ήταν έξι ετών κατά τη χρονιά της προσφυγής.


Την είδηση την βρήκαμε και την μεταφράσαμε από την ιστοσελίδα το ΕΔΑΔ στην http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?action=open&documentId=877337&portal=hbkm&source=externalbydocnumber&table=F69A27FD8FB86142BF01C1166DEA398649

Queer αγορά στην Κολωνία

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Reuters) - Δύο επιχειρηματίες στη Κολωνία στα βορειοδυτικά της Γερμανίας, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την Queer αγορά μέσω της πώλησης φέρετρων που κοσμούνται με εικόνες γυναικείων, ανδρικών γυμνών.

Το βραβευμένο κομμάτι στη βιτρίνα του γραφείου, είναι ένα φέρετρο διακοσμημένο με εικόνες ως επί το πλείστον γυμνών, με μυώδεις νεαρές γυναίκες και άνδρες σε αθλητικές στάσεις εμπνευσμένα από την ιταλική ζωγραφική της Αναγέννησης.

"Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να μπορείτε να έχετε ένα φέρετρο που σας επιτρέπει να ξεκινήσει το τελευταίο ταξίδι σας με έναν τρόπο που να αντικατοπτρίζει τον τρόπο που ζήσατε τη ζωή σας", δήλωσε ο επιχειρηματίας Thomas Brandl στη Reuters την Πέμπτη.

Το αντισυμβατικό φέρετρο, το οποίο κοστίζει 1650 € ($ 2300), προκάλεσε ενθουσιασμό μεταξύ των πελατισών-ων, δήλωσε ο Brandl: "Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πραγματικά γιατί είναι τόσο μοναδικό το φέρετρο, οι αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές μέχρι τώρα..".

Ο Brandl, 32χρονος, καθώς και ο σύντροφος και συνεταίρος του ο 34χρονος, Michael Koenigsfeld, είπαν ότι επεκτάθηκαν στην Queer αγορά, προκειμένου να ικανοποιήσουν την αύξηση του αριθμού των ειδικών αιτημάτων που έλαβαν.

"Ακόμα κι αν ο Δήμαρχος του Βερολίνου, ο Αντιπρόεδρος και πολλές άλλες παραδέχονται ανοιχτά ότι είναι Queer σήμερα, μειονοτικές ομάδες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκαταλήψεις και γραφειοκρατικά εμπόδια», ανέφερε το ζευγάρι σε δήλωση.

Είπαν ότι προσφέρουν σε ένα άτομο διαφορετικές υπηρεσίες "μια θερμή και φανταστική αναχώρηση για τα Queer ζευγάρια".
Το ζευγάρι πουλά επίσης φέρετρα και τεφροδόχους σε χρώματα της ίριδας - το διεθνές σύμβολο του Queer κινήματος - και προσφέρουν ταφές γύρω από ένα δέντρο, αποκλειστικά για τις Lgbtiq.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις που δείχνουν ότι περίπου μια στις δέκα του πληθυσμού της Κολωνίας είναι Queer, o Brandl και o Koenigsfeld είναι ιδιαιτέρως κατάλληλοι για την εξυπηρέτηση της Queer κοινότητας.

Το ζευγάρι επίσης φροντίζει για την ετερό αγορά με πρωτότυπο τρόπο, δίνοντας στις πελάτισες την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό των φερέτρων για τα αγαπημένα τις πρόσωπα.

"Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά χρώματα και σχέδια," είπε ο Brandl. "Θα μπορούσατε να διαλέξετε τον ορίζοντα της Κολωνίας ή φυσιογνωμίες πολλών γυναικών στο φέρετρο. Μια γιαγιά θα ήθελε τις εικόνες από τα εγγόνια της στο δικό της. - υπάρχουν πολλές δυνατότητες".


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.11.10 και την μεταφράσαμε από την Reuters στην http://www.reuters.com/article/idUSTRE6AI3SX20101119

22 Νοε 2010

Δίχως πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, λέει ο ΠΟΥ

Δίχως πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη περίπου 1 δισ. άνθρωποι

Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν, από οικονομικής πλευράς, πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, ενώ το κόστος περίθαλψης οδηγεί περίπου 100 εκατ. ανθρώπους το χρόνο στη φτώχεια, όπως αναφέρει το Reuters, με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Oργανισμός Yγείας των Ηνωμένων Εθνών, σε παγκόσμια έκθεσή του για τη χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας, που έδωσε σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα, κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου, πλούσιες και φτωχές, να ενισχύσουν την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, εξετάζοντας τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν ν' αυξήσουν την αποδοτικότητα και αναζητώντας νέα μέτρα φορολόγησης και καινοτόμου χρηματοδότησης.

Στην έκθεση του ΠΟΥ για το 2010, προτείνεται να εξετάσουν οι κυβερνήσεις τις διαφορετικές πηγές εσόδων από εισφορές όπως η φορολόγηση προϊόντων καπνού ή αλκοόλ, η φορολόγηση χρηματικών συναλλαγών και η φορολόγηση "αλληλεγγύης" σε συγκεκριμένους τομείς. Παρατίθενται οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι χώρες για ν’ αντλήσουν περισσότερους πόρους και να μειώσουν τα οικονομικά εμπόδια για την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη κάνοντας πιο αποτελεσματικές τις υπηρεσίες υγείας.

Για παράδειγμα, αν η Ινδία επέβαλε φόρο 0.005% στις συναλλαγές συναλλάγματος, θα συγκέντρωνε 370 εκατ. δολάρια το χρόνο, αναφέρει η έκθεση. Η Γκαμπόν συγκέντρωσε 30 εκατ. δολάρια για την υγεία το 2009, επιβάλλοντας φόρο 1.5% σε εταιρίες που διαχειρίζονται εμβάσματα κι ένα 10% στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Τσαν, έγραψε σε εισαγωγή της στην έκθεση ότι "καμία που να χρειάζεται υγειονομική περίθαλψη, είτε θεραπευτική, είτε προληπτική, δεν πρέπει να αντιμετωπίζει την οικονομική καταστροφή ως αποτέλεσμα".

"Για πολλές, οι υγειονομικές υπηρεσίες απλώς δεν υφίστανται, για άλλες δεν είναι οικονομικά εφικτές. Όταν δεν είναι εφικτές, σημαίνει ότι είτε επιλέγεις να μην τις χρησιμοποιήσεις, είτε υφίστασαι μεγάλη οικονομική επιβάρυνση", λέει ο Ντέιβιντ Ιβανς, διευθυντής του τμήματος χρηματοδότησης συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης του ΠΟΥ.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι για να σταματήσει η υγειονομική περίθαλψη ν’ αποτελεί οικονομική "πληγή" για τις ανθρώπους, οι άμεσες καταβολές θα πρέπει να συνιστούν ποσοστό μικρότερο του 15 με 20% των συνολικών δαπανών μιας χώρας για την υγεία. Ωστόσο, επί του παρόντος, σε 33, κυρίως χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες, οι άμεσες καταβολές από πολίτισσες οι οποίες έχουν υγειονομική περίθαλψη εξακολουθούν να αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της συνολικής δαπάνης για την υγεία.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι συνήθως κατασπαταλάται το 20 με 40% των δαπανών για την υγεία, συχνά σε ακριβά, αλλά άχρηστα φάρμακα, σε ανεπαρκή νοσοκομειακή περίθαλψη και κακή χρήση του χρόνου των ειδικευμένων επαγγελματιών. Περισσότερα από τα μισά από τα φάρμακα που συνταγογραφούνται παγκοσμίως, διανέμονται ή πωλούνται ανάρμοστα και οι μισές από όλες τις ασθενείς δεν λαμβάνουν τα φάρμακά τις με βάση τη συνταγή γιατρίνας.

Η σωστότερη χρήση των φαρμάκων μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και 5% των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη, αναφέρει η έκθεση. Για να βελτιωθεί η αποδοτικότητα, η έκθεση προτείνει δέκα τομείς όπου μπορούν να γίνουν αλλαγές, ανάμεσά τους και ο περιορισμός των μη απαραίτητων δαπανών σε φάρμακα.


Την είδηση και την φωτογραφία τις βρήκαμε στις 22.11.10 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στην http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=226496

Η λεσβία Laine Tadlock έχασε τη δουλειά της

Λεσβία έχασε τη δουλειά μετά την αναγγελία του γάμου της με την συντρόφισά της

Μια λεσβία έχασε τη δουλειά της σε ένα καθολικό πανεπιστήμιο αφότου δημοσιεύτηκε η γαμήλια αγγελία για την ίδια και την συντρόφισά της σε τοπική εφημερίδα, όπως υποστηρίζεται.

Η Laine Tadlock, διευθύντρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο των Βενεδικτίνων στο Springfield, Illinois, έχασε τη δουλειά της μετά την τοποθέτηση ανακοίνωσης του γάμου της στη εφημερίδα της Σπρίνγκφιλντ για να γιορτάσει το γάμο της με την συντρόφισά της Kae Helstrom.

Η εφημερίδα Chicago Sun Times ανέφερε ότι οι αρχές του Πανεπιστημίου Benedictine γνώριζε πως η 60χρονη Tadlock είναι λεσβία και την απομάκρυναν από τα καθήκοντά της αφ' ότου έβαλε την αναγγελία του γάμου της, η οποία περιελάμβανε τη θέση της στο Πανεπιστήμιο Benedictine.

Το πανεπιστήμιο δήλωσε ότι η διατήρηση της στο ρόλο της καθηγήτριας "δεν θα ήταν σύμφωνη με την αποστολή του πανεπιστημίου ως καθολικού θεσμού”, και πως οι “πτυχές του τρόπου ζωής της, είναι ασυμβίβαστες με τις θεμελιώδης καθολικές πεποιθήσεις".

Οι Benedictine, που διαφημίζουν πως έχουν ίσες ευκαιρίες στην εργοδοσία, προσέφεραν στην κα. Tadlock πρόωρη συνταξιοδότηση υπό τον όρο ότι θα παραιτηθεί για να καταθέσει μήνυση εναντίον του πανεπιστημίου.

Μετά από την άρνηση αυτής της προσφοράς, της προτάθηκε μια νεοδημιουργηθείσα θέση ως διευθύντρια διαπιστεύσεων, της εκτίμησης και της αποτελεσματικότητας του θεσμού. Σύμφωνα με το σκεπτικό ότι απέρριψε και αυτή την θέση, επίσης, το πανεπιστήμιο εξέλαβε αυτή την απόρριψη αυτή ως παραίτηση.

Ο επίσκοπος της Springfield, John Paprocki, είπε πως το πανεπιστήμιο “θα πρέπει να επαινεθεί για την πίστη του στην αλήθεια για τη διατήρηση της πίστης και ηθικής, όπως διδάσκεται από την Καθολική Εκκλησία".

“Οι επισκόπισες ανησυχούσαν για την επιρροή μου πάνω στις καθηγήτριες των τοπικών πανεπιστημίων", είπε η κα. Tadlock. "Το να βοηθώ τις σπουδάστριες-φοιτήτριες είναι το πάθος μου ..."

Η κα. Tadlock, η οποία κατέχει τη θέση της από το 2007 και στο παρελθόν εργάστηκε σε δημόσια δημοτικά σχολεία, εξετάζει τώρα τις επιλογές της για νομική προσφυγή με την υποστήριξη πρώην σπουδαστριών-φοτητριών της.


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.11.10 και την μεταφράσαμε από την Diva στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7655

Στην φωτογραφία το λεσβιακό ζευγάρι Laine Tadlock και Kae Helstrom

Άλλαξε ο Πάπας την στάση του για την προφύλαξη

Την ικανοποίηση τις ξέφρασαν οι ομάδες εκστρατείας για τα σχόλια του Πάπα σχετικά με το προφυλακτικό

Καθολικές μεταρρυθμίστριες και ομάδες εργασίας για την καταπολέμηση του ιού hiv έχουν χαιρετίσει τα σχόλια από τον Πάπα Βενέδικτο ότι η χρήση προφυλακτικών μπορεί να μην είναι πάντα λάθος.

Ο Πάπας είπε πως η χρήση τους θα μπορούσε να δικαιολογηθεί σε περίπτωση πρόληψης της εξάπλωσης του hiv aids.

Τα σχόλιά του, που αναμένεται να δημοσιευθούν σε βιβλίο την επόμενη εβδομάδα, σηματοδοτούν μια χαλάρωση της προηγούμενης σκληρής γραμμής του ενάντια των προφυλακτικών στη μάχη κατά του HIV, εκτιμούν οι αναλύτριες.

Το Βατικανό έχει αντιταχθεί καιρό τώρα στα προφυλακτικά ως μια τεχνητή μορφή αντισύλληψης.

Αυτό έχει επιφέρει έντονη κριτική, κυρίως από τις ομάδες εκστρατείας κατά του hiv aids, που λένε ότι τα προφυλακτικά είναι μια από τις λίγες μεθόδους που αποδεδειγμένα σταματά την εξάπλωση του ιού hiv.


«Σημαντική στροφή»
Ο Πάπας Βενέδικτος δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Καμερούν τη περασμένη χρονιά πως το μοίρασμα των προφυλακτικών μπορεί να κάνει πραγματικά τη λοίμωξη hiv, ακόμη χειρότερη, δεχόμενος κριτική από διάφορα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα τελευταία σχόλια του, εντούτοις, είπε ότι η χρήση προφυλακτικών μπορεί να δικαιολογηθεί σε εξαιρετικές περιστάσεις.

Έδωσε το παράδειγμα των ανδρών που εργάζονται στο σεξ, όπου, όπως είπε, το να χρησιμοποιούν προφυλακτικά για την πρόληψη της εξάπλωσης του AIDS θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πράξη ηθικής ευθύνης, αν και τα προφυλακτικά "δεν είναι πραγματικά ο τρόπος για την αντιμετώπιση του κακού της hiv λοίμωξης”.

Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή από τη παρελθούσα αδυσώπητη αντίθεσή του στη χρήση προφυλακτικών, λέει ο ανταποκριτής θρησκευτικών θεμάτων του BBC, Robert Pigott.

H UNAIDS, ένα πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το hiv aids, χαιρέτισε τα σχόλια ως "σημαντικό και θετικό βήμα προς τα εμπρός".

"Η κίνηση αυτή αναγνωρίζει ότι η υπεύθυνη σεξουαλική συμπεριφορά και η χρήση προφυλακτικών έχει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του hiv", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της UNAIDS Michel Sidibe.

Η ομάδα Πρόσβαση στη Θεραπεία της Κένυα (KETAM), η οποία εργάζεται για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του hiv, εξέφρασε την ικανοποίησή της, είπε πως η αποδοχή της πραγματικότητας από τον Πάπα είναι ότι η αποχή δεν λειτουργεί πάντα.

"Είναι η αποδοχή της πραγματικότητας στη βάση της", δήλωσε ο David Kamau, επικεφαλής της KETAM. "Εάν η Εκκλησία έχει αποτύχει να κάνει τις ανθρώπους να ακολουθήσουν τις ηθικές αξίες της και την πρακτική της αποχής, θα πρέπει να κάνει το επόμενο καλύτερο βήμα και να ενθαρρυνθεί τη χρήση προφυλακτικών".

Η ομάδα της μεταρρύθμισης της Καθολικής Εκκλησίας είπε τα σχόλια που έκανε ο Πάπας έδειξαν πως είναι σε θέση να μάθει από την εμπειρία.

Οι Queer δήλωσαν στο BBC πως τα σχόλια του Πάπα ήταν σημαντικά, αλλά χρειάζονται "διευκρινίσεις".

«Δεν είναι μια ηθική λύση»
Το νέο βιβλίο - Φως του Κόσμου: Ο Πάπας, η Εκκλησία και τα σημάδια των καιρών - βασίζεται σε μια σειρά συνεντεύξεων που έδωσε ο Πάπας στο Γερμανό καθολικό δημοσιογράφο, Peter Seewald, νωρίτερα αυτη τη χρονιά.

Όταν ρωτήθηκε αν η Καθολική Εκκλησία δεν αντιτίθεται κατ 'αρχήν με τη χρήση των προφυλακτικών, ο Πάπας απάντησε: "Φυσικά η εκκλησία δεν τη θεωρεί ως μια πραγματική ή ηθική λύση, αλλά, σε αυτή ή την άλλη περίπτωση, μπορεί να υπάρξει, ωστόσο, με σκοπό τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης, ένα πρώτο βήμα για μια κίνηση προς έναν διαφορετικό τρόπο, πιο ανθρώπινο τρόπο, των συνθηκών διαβίωσης σεξουαλικότητας".

Ο Πάπας Βενέδικτος δήλωσε ότι η «απόλυτη σταθεροποίηση στο προφυλακτικό συνεπάγεται κοινοτυπία της σεξουαλικότητας», όπου η σεξουαλικότητα δεν θα είναι πλέον μια έκφραση της αγάπης", αλλά μόνο ένα είδος φαρμάκου που οι άνθρωποι διαχειρίζονται με τις εαυτές τις".
Παρά το γεγονός ότι ο Πάπας Βενέδικτος επανέλαβε τη θεμελιώδη αντίθεση της Εκκλησίας στην αντισύλληψη, και επανέλαβε την άποψή του πως τα προφυλακτικά δεν είναι η απάντηση στην καταστολή του ιού hiv, πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλά στον τομέα της σεξουαλικής ηθικής που πρέπει να μελετηθούν και να εκφρασθούν με νέους τρόπους.

Η Austen Ivereigh, συντονίστρια της ομάδας Καθολικές Φωνές, είπε ότι ενώ αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Πάπας εξέφρασε μια τέτοια γνώμη για τα προφυλακτικά, ήταν σύμφωνη με όσα οι καθολικές θεολόγισες έχουν πει εδώ και πολλά χρόνια για την ηθική.

«Η διδασκαλία της Εκκλησίας για την αντισύλληψη προϋπήρχε της ανακάλυψης του aids," δήλωσε ο κ. Ivereigh στην ιστοσελίδα ειδήσεων του BBC.

"Η επικράτηση του ιού hiv έθεσε την ερώτηση του κατά πόσον τα προφυλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού.

"Εάν η πρόθεση είναι περισσότερο να αποτραπεί η μετάδοση του ιού και λιγότερο να αποτραπεί η αντισύλληψη, οι θεολόγισες της ηθικής θα έλεγαν πως ειναι μια διαφορετική ηθική τάξη".


"Έλλειψη κατανόησης"
Αλλά ο Clifford Longley, που γράφει για την The Tablet, μια καθολική βρετανική εφημερίδα, είπε ότι η εξέλιξη ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι μια απόχρωση αλλαγής νοοτροπίας.

Είπε ότι η “μικρή παραχώρηση ... θα μπορούσε εύκολα να γίνει μια κατάρρευση σε ολόκληρο το οικοδόμημα της Καθολικής διδασκαλίας για την αντισύλληψη".

"Η επίπτωση μου φαίνεται να είναι πολύ αχανής ακόμη και από τι προσδοκίες του Πάπα”, είπε ο κ. Longley.

Η Ένωση του Οικογενειακού Προγραμματισμού της Αγγλίας επέκρινε ευρύτερα την αντιπολίτευση του Πάπα στη χρήση προφυλακτικού, παρά τα πρόσφατα σχόλιά του.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος Julie Bentley, δήλωσε: "Η παλαιότερη άποψη του Πάπα πως τα προφυλακτικά δεν προστατεύουν από τον ιό hiv είναι εντελώς λανθασμένη και ανεύθυνη.

"Αν και χαιρετίζουμε την πρόταση του Πάπα πως θα υποστήριζε κάποιες χρήσεις των προφυλακτικών, παραμένουμε πολύ απογοητευμένες που αυτό συνεπάγεται πως θα πρέπει να συμβαίνει μόνο σε περιορισμένες περιπτώσεις. Η άποψη αυτή δείχνει έλλειψη κατανόησής εκ μέρους του πως ο ιός hiv μπορεί να επηρεάσει όλες τις ανθρώπους που έχουν σεξουαλικές σχέσεις, ανεξάρτητα από το ποιες είναι και με ποια έχουν σεξουαλικές σχέσεις.

"Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εμπιστεύονται τον λόγο του, και έχει συνεπώς την ευθύνη να δώσει ακριβείς πληροφορίες για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να προστατεύσουν την εαυτή τις όταν κάνουν σεξ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ενθαρρύνει και να υποστηρίζει τη χρήση προφυλακτικού ανά πάσα στιγμή".Την είδηση την βρήκαμε στις 21.11.10 και την μεταφράσαμε από την BBC στην http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11804943

21 Νοε 2010

Στην λεσβία Tara Inanloo δόθηκε πολιτικό άσυλο

Λεσβία φωτογράφισα μόδας κέρδισε στην Αγγλία την μάχη του ασύλου

Η Ιρανή queer φωτογράφισα μόδας Tara Inanloo, 21 ετών, κέρδισε την παραμονή της στην Αγγλία.

Η ζωή της είχε τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο και η ίδια θεωρούσε ότι θα εκτελούταν αν επέστρφε πίσω στο Ιράν. Αλλά έχει ήδη ανακοινωθεί, μέσω της σελίδας υποστήριξης της
Tara Inanloo στη Facebook, ότι η Υπηρεσία Συνόρων της Αγγλίας αποφάσισε, να της χορηγήσει το καθεστώς της πολιτικής πρόσφυγα στη Βρετανία.

Η λεσβία ακτιβίστρια και φωτογράφισα έφθασε στην Αγγλία το 2008 για να σπουδάσει φωτογραφία στο Nottingham Trent University. Χαρακτηρίστηκε από την εφημερίδα The Guardian, ως η Ιρανή Cindy Sherman, η κα Inanloo παρουσίασε αυτο-φωτογράφηση της σε διάφορες μεταμφιέσεις - ως διάνοούμενη, ως εργαζόμενη στο σεξ, γυμνή και με θεατρικά φορέματα.

Η αυτο-φωτογράφησή της είναι μια σειρά έργων με τίτλο Παράνομες Εικόνες. Μέσα από αυτές τις εικόνες, η ίδια παρουσιάζει την κρυμμένη πτυχή της ζωής μιας Ιρανής που ανακαλύπτει την εαυτή της", γράφει στην ιστοσελίδα της, tarainanloo.com.

Και συνεχίζει: «Καλεί την επισκέπτρια να θαυμάσει στις φωτογραφίες-εικόνες της, το απαγορευμένο σώμα μιάς Ιρανής. Αυτές οι εικόνες θα αποτελέσουν πρόκληση για την επισκέπτρια αφού είναι απεικόνιση των Ιρανίδων με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σε σύγκριση με ό, τι ο κόσμος έχει δει μέσα από φωτογραφίες των Ιρανίδων φωτογραφισών έως σήμερα".

Μιλώντας στη δημοσιογράφισα της Guardian, Tania Gold, η κα. Inanloo δήλωσε: "Μεγάλωσα πνιγμένη στα ψέματα και την ατιμία Δεν είναι εύκολο μεγαλώνεις προσποιούμενη πως είσαι ένα μη πραγματικό ον. Πρέπει πάντα να λες ψέμματα, όμως, πάντα προσπαθούσα να είμαι μια εκτός νόμου και να περνάω τα όρια".


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.11.10 και την μεταφράσαμε από την Diva στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7655

Η Lovescotland.com καλεί τις θαυμάστριες της Lip Service

Η Lovescotland.com καλεί τις θαυμάστριες της σειράς Lip Service στη Γλασκώβη

Μια εξειδικευμένη εταιρεία στον τουρισμό προσφέρει ένα ταξίδι για το Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου 14.2.11 στη Γλασκώβη που συμπίπτει με το φινάλε της σειράς, από το BBC3.

Η σειρά, η οποία παρακολουθείται από μισό εκατομμύριο τηλεθεάτριες κάθε Τρίτη βράδυ, και ένα επιπλέον 1,5 εκατομμύριο μέσω της iPlayer του BBC, παρακολουθεί τη ζωή και τις αγάπες μιας ομάδας εικοσάχρονων λεσβιών που ζουν στη Γλασκώβη.

"Πολύ συχνά, όταν βλέπουμε τη Γλασκώβη στην οθόνη εμφανίζεται ως σκοτεινή και βρώμικη, κάτι που απλά δεν είναι αλήθεια", λέει η Ruth Cochrane, ιδρύτρια της “Αγαπώ τη Σκωτία -
Lovescotland”, μία εταιρεία με έδρα στο Εδιμβούργο η οποία διοργανώνει λεσβιακές εκδρομές και εορταστικές τελετές Συμφώνων Συμβίωσης στη Σκωτία.

Η σειρά "Lip Service” αναδεικνύει την αρχιτεκτονική ομορφιά της πόλης μας μαζί με την συναρπαστική κοσμοπολίτικη ζωή της, σκεφτήκαμε πως αυτό θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την προώθηση της Γλασκώβης σε ένα ολοκαίνουργιο κοινό», πρόσθεσε.

Η εταιρεία προσφέρει διαμονή δύο νύχτες, ένα ρομαντικό δείπνο για δύο σε ένα από τα τοπικά εστιατόρια καθώς και ελεύθερη είσοδο σε λεσβιακά κλαμπ της Γλασκώβης.


Την είδηση την βρήκαμε στις 16.11.10 και την μεταφράσαμε από το περιοδικό Diva στην
http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7655

Η Αυστραλία πιέζει για το γάμο των λεσβιών

Η Αυστραλία πιέζει για το γάμο των λεσβιών

Ένας Αυστραλός βουλευτής έχει ταχθεί κατά της χώρας για έλλειψη των Queer δικαιωμάτων, λέγοντας ότι μειώνει το έθνος.

O oμοσπονδιακός βουλευτής του Εργατικού κόμματος Stephen Jones είπε ότι ο αποκλεισμός του δικαιώματος στο γάμο εκτός από τα λεσβιακά ζευγάρια μειώνει και την Αυστραλία, ως κοινωνία, αλλά και σημαδεύει τις λεσβίες ως "βιολογικές παραδοξότητες".

Οι ανησυχίες του ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης σχετικά με το θέμα της ισότητας του γάμου αφ' ότου μέλη του κοινοβουλίου της Αυστραλίας έλαβαν περίπου 5.000 προσωπικές ιστορίες, φωτογραφίες και μηνύματα στήριξης του γάμου των λεσβιών, ως αποτέλεσμα της εκστρατείας που έχει συσταθεί από μια σημαίνουσα ομάδα πολιτικής πίεσης της Αυστραλίας, “Get Up”.

Ο κ. Jones δήλωσε ότι είχε αναλάβει την υπόθεση της ισότητας γάμου μετά την εφαρμογή των "βασικών αξιών του Εργατικού κόμμματος για την ισότητα, τη δικαιοσύνης και την αξιοπρέπεια". Η αυστραλιανή εφημερίδα The Age, επίσης, ανέφερε ότι ενώ Jones δεν βλέπει τον εαυτό του ως «πρόωρο ακτιβιστή», αλλά ως κάποιον που έχει πειστεί για το "βάσιμο της αλλαγής".

Εν τω μεταξύ, η LBTIQ ιστοσελίδα, samesame.com.au αναφέρει πώς η στήριξη για το γάμο των λεσβιών αυξάνεται στη κοινωνία. Ανέφερε ότι ο βουλευτής του Πράσινου κόμματος της Μελβούρνης Adam Bandt σχεδιάζει να εισαγάγει πρόταση στην Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία θα καλεί όλες τις βουλευτίνες να καθορίσουν τις καταστατικές απόψεις τις», σχετικά με το θέμα της ισότητας γάμου.


Την είδηση την βρήκαμε στις 16.11.10 και την μεταφράσαμε από περιοδικό Diva στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7655

Η Athens Pride στο τουριστικό πρόγραμμα ATHENS every week

Σχέδιο «Ελάτε στην Αθήνα»
Το παρουσίασε χθες στις ξενοδοχεικές επιχειρήσεις ο Παύλος Γερουλάνος

Πρόγραµµα ειδικής προβολής της τουριστικής - πολιτιστικής Αθήνας στο εξωτερικό, µε στόχο «τα βλέµµατα των πολιτισών του κόσµου να στραφούν προς την ελληνική πρωτεύουσα», σχεδιάζει να θέσει σε άµεση εφαρµογή το υπουργείο Πολιτισµού και Τουρισµού.

Το πρόγραµµα µε τίτλο «ATHENS every week» παρουσίασε χθες ο αρµόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος στην ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής (ΕΞΑ-Α). Ηδη οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Αθήνας εκτιµά πως το συγκεκριµένο πρόγραµµα αποτελεί µια συγκροτηµένη και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση προβολής της Αθήνας που θα συµβάλει στην αποκατάσταση της φήµης της ενώ θα αποτελέσει µια καλή αφετηρία για ουσιαστική συνεργασία µεταξύ δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα.

[...]
Το «ATHENS every week» θα ταξινοµεί καθετί που συµβαίνει στην πόλη, ώστε δράσεις και εκδηλώσεις µε συναφή θεµατολογία να συµπίπτουν χρονικά και να πολλαπλασιάζουν την ελκυστικότητά τις,θα δηµιουργεί µια ενιαία πλατφόρµα προβολής για όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις που πραγµατοποιούνται στη πόλη, ενώ θα δίνει την ευκαιρία σε φορείς να οργανώσουν παράλληλες δράσεις.

Ως παραδείγµατα γεγονότων που µπορούν να ενταχθούν στο «ATHENS every week», ο κ. Γερουλάνος ανέφερε: Το αυγουστιάτικο φεγγάρι κάτω από την Ακρόπολη, το Φεστιβάλ Αθηνών που «ακούγεται» σε κάθε πόλη της Ευρώπης, το Art Athina, το ελληνικό Πάσχα κατά το οποίο η πόλη γεµίζει από τα κεριά των επιταφίων, το Καρναβάλι και η Πρωτοχρονιά, το Ράλι Αιγαίου, δύο Fashion Weeks, τις εκθέσεις βιβλίου και ανθοκοµίας, την Biennale της Αθήνας, τις Νύχτες Πρεµιέρας, την Athens Pride και το Jazz Festival.

Απευθυνόµενος στις επιχειρηµατίε ς του κλάδου,ο κ. Γερουλάνος υπογράµµισε ότι µέσα από το ΕΣΠΑ του Πολιτισµού αναβαθµίζονται τα µνηµεία µε γνώµονα όχι µόνο την πολιτιστική τους αξία αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στις επισκέπτριες τους.

[...]

Στόχος της ΕΞΑ-Α είναι, µεταξύ άλλων, να υποστηριχθεί η ξενοδοχία στις εκτός κέντρου περιοχές. Ηδη, για την ουσιαστική επίτευξη της διεύρυνσης, η ΕΞΑ-Α συνεργάζεται στενά µε την Ενωση των Ξενοδόχων της Αίγινας.


Την είδηση την βρήκαμε στις 17.11.10 στην εφημερίδα τα Νέα από τον
Κώστα Ντελέζο στην http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4604622

20 Νοε 2010

Ντροπιαστικό ψήφισμα επιτροπής του ΟΗΕ

Ντροπιαστικό ψήφισμα του ΟΗΕ μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες queer εκτελέσεις

Η απόφαση μιας ειδικής ομάδας των Ηνωμένων Εθνών για άρση του σεξουαλικού προσανατολισμού από μια ψηφορία ενάντια στις εκτελέσεις είναι "ντροπή" και ενδέχεται να ενθαρρύνει τις δολοφονίες των Queer, λένε οι λεσβίες ακτιβίστριες.

Το σώμα ψήφισε αυτή την εβδομάδα σχετικά με την τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε 79-70. Η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών που στήριξαν την αλλαγή ήταν αφρικανικές ή αραβικές χώρες.

Η κίνηση αυτή είναι μια "επαίσχυντη ημέρα στην ιστορία των Ηνωμένων Εθνών" και θα δώσει "de facto το πράσινο φως για τις εν εξελίξει δολοφονίες των Queerφοβικών καθεστώτων, στα τάγματα θανάτου και τις ομάδες επαγρύπνησης-vigilantes".

Η Queer ΜΚΟ Stonewall επέκρινε επίσης την κίνηση και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει "να ηγηθεί" ώστε να δώσει τέλος στις λεσβοφοβικές διώξεις.

"Το ψήφισμα μίας επιτροπής του ΟΗΕ για την άρση του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι βαθύτατα ανησυχητική. Λεσβίες, αμφισεξουαλικές και τρανς αντιμετωπίζουν βία, κακοποίηση και σε ορισμένες χώρες εκτελούνται, λόγω του σεξουαλικού τις προσανατολισμού.

"Πρόκειται για ένα ανησυχητικό και οπισθοδρομικό βήμα. Καλούμε την κυβέρνηση της Αγγλίας να είναι αυτή που θα οδηγήσει στο να σταματήσει η δίωξη των Queer σε άλλες χώρες”.

Η ψηφορία, η οποία γίνεται κάθε δύο έτη στα Ην. Έθνη, περιείχε μια αναφορά σε λεσβίες και γκέι από το 1999. Καταδικάζει τις εξωδικαστικές, συνοπτικές και αυθαίρετες εκτελέσεις και άλλες μορφές δολοφονιών.

Περιλαμβάνει ακόμη αναφορές σε διάφορες άλλες ομάδες, όπως οι υπερασπίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων και των παιδιών που ζουν στον δρόμο.

Εισήχθηκε από το Morocco και το Mali, η τροπολογία που ζητούσε η φράση "σεξουαλικός προσανατολισμός" να αντικατασταθεί με τη φράση "λόγοι διακρίσεων σε οποιαδήποτε βάση".

Οι Queer δήλωσαν πως λεσβοφοβικές χώρες "θα αποκτήσουν άνεση από το γεγονός ότι ο ΟΗΕ δεν εγκρίνει την προστασία των Queer από τις δολοφονίες μισαλλοδοξίας”.

Και πρόσθεσαν: "Η ψηφοφορία του ΟΗΕ είναι σε ευθεία περιφρόνηση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία εγγυάται την ίση μεταχείριση, μη εισαγωγής διακρίσεων και το δικαίωμα στη ζωή. Ποιο είναι το νόημα του ΟΗΕ, αν αρνηθεί να τηρήσει τις δικές του ανθρωπιστικές αξίες και τις διακηρύξεις του;

"Πολλές από τις χώρες που ψήφισαν υπέρ αυτής της τροπολογίας θέλουν να εξασφαλίσουν ότι οι αντι-λεσβιακές πολιτικές τις δεν θα ελέγχονται ή δεν θα καταδικάζονται από τα Ηνωμένα Έθνη. Ακόμη και αν δεν εγκρίνουν άμεσα τη θανάτωση των LGBT, έχουν παραταχθεί δίπλα στις χώρες που το κάνουν".

Η ΜΚΟ Stonewel επέκρινε επίσης τη Νότια Αφρική και την Κούβα, που ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας.

"Οι Πρόεδροι Raul Castro και Jacob Zuma θα πρέπει να ντρέπονται. Έχουν προδώσει τα ιδανικά απελευθέρωσης που δηλώνουν φανερά να διατηρήσει", είπε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα,η Cary Alan Johnson, διευθύντρια της Διεθνούς Επιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Queer, δήλωσε ότι η ψηφοφορία ήταν μια "επικίνδυνη και ανησυχητική εξέλιξη" για τις Queer.


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από τη Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/19/shameful-un-vote-will-lead-to-more-gay-executions/

Η Portia DeGeneres θέλει να δώσει συνέντευξη μόνο σε δημοσιογράφισες

Η Portia θέλει να δώσει συνέντευξη μόνο σε δημοσιογράφισες

Portia DeGeneres "κατηγορήθκε" για διακριτική μεταχείριση μετά την άρνησή της να συμμετάσχει σε συνέντευξη με δημοσιογράφους.

Η ηθοποιός προωθεί σήμερα τα απομνημονεύματα της “Αβάσταχτη Ελαφρότητα”, αλλά συμφώνησε να δώσει συνέντευξη μόνο σε δημοσιογράφισες.

Απέρριψε μια συνέντευξη με τον David Koch, παρουσιαστή της Αυστραλιάνής πρωϊνής εκμπομπής “Ανατολή” και ζήτησε να μιλήσει στην συνπαρουσιάστρια της εκπομπής, Melissa Doyle μέσω δορυφορικής σύνδεσης.
Ο Koch είπε στη Sydney Morning Herald: "Εάν ένας άνδρας πει, ότι δεν θέλω να δώσω συνέντευξη σε μια γυναίκα, θα υπάρξει τεράστια κατακραυγή για διακρίσεις.

"Προφανώς έχει θέμα και την λυπάμαι ... Θαυμάζω τα όσα η ίδια και η Ellen έχουν κάνει ώστε να υπάρξει ανοχή για την κοινότητα και κοινωνική ενσωμάτωση.
"Αλλά είναι μια πραγματική αντίφαση για αυτό που αντιπροσωπεύει, η οποία πραγματικά με εκπλήσσει. Ίσως να νοιώθει άβολα με τους άνδρες, αλλά παίζει απέναντι...".

Η Portia DeGeneres, η οποία άλλαξε πρόσφατα το επώνυμό της από De Rossi, επίσης αρνήθηκε να μιλήσει στους παρουσιαστές Hamish Blake και Andy Lee της Fox FM, και διοργανώθηκε να μιλήσει σε μια δημοσιογράφισα αντ 'αυτών.
Μια εκπροσώπισα του Channel Seven δήλωσε πως οι παραγωγή της Sunrise είπε πως η στάση της ήταν "όχι μόνο για την Αυστραλία, αλλά για όλο τον κόσμο".


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/18/portia-wont-be-interviewed-by-male-journalists/

Οι άνδρες απλώς δίνουν δουλειά, συνεντεύξεις, θέσεις κλπ σε άλλους άνδρες και μόνο χωρίς να χρειάζεται να απολογηθούν για αυτό. Δεν υπάρχει κάτι "κακό" στο να θέλει να προβληθούν κι άλλες γυναίκες μέσα από τις συνεντύξεις της, θετική διάκριση. Για να μην μιλήσουμε για τις σεξιστικές δηλώσεις, ερωτήσεις που συνήθως εκφέρουν οι δημοσιογράφοι.

Η Sheila Matthews έχασε την δίκη κατά της λεσβιακής παιδοθεσίας

Η χριστιανή γιατρίνα έχασε την δικαστική προσφυγή κατά της λεσβιακής παιδοθεσίας

Η χριστιανή γιατρίνα η οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα θρησκευτικής διάκρισης έχασε την υπόθεσή της ενάντια στην επιτροπή Northamptonshire County.

Η Δρ Sheila Matthews, από την Kettering, ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση της στο συμβούλιο Northamptonshire στην ομάδα παιδοθεσίας, ζήτησε να της επιτραπεί να απόσχει από την ψηφοφορία σε υποθέσεις παιδοθεσίας που αφορούν τα λεσβιακά ζευγάρια, με το αιτιολογικό ότι πιστεύει ότι τα λεσβιακά ζευγάρια δεν πρέπει να παιδοθετούν.

Πήγε στο δικαστήριο εργατικών διαφορών Leicester ισχυριζόμενη πως υπήρξε θύμα θρησκευτικής διάκρισης, όμως η επιτροπή απέρριψε την προσφυγή και τη διέταξε να πληρώσει τα νομικά έξοδα του Συμβουλίου.
Σύμφωνα με το BBC, η Δρ Matthews είπε στο δικαστήριο πως στην Αγία Γραφή είναι σαφές ότι "η λεσβιακή πρακτική δεν είναι το πώς ο Θεός θέλει να ζούμε".

Είπε κατά την διάρκεια της ακρόασης πως είχε δει έρευνα η οποία ισχυριζόταν πως τα λεσβιακά λεσβιακά ζευγάρια μπορεί να αναθρέψουν παιδιά με “προκατάληψη κατά των ανδρών” και ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε λεσβιακά ζευγάρια είναι “πιο πιθανό να σκεφτούν σοβαρά ή να συμμετέχουν σε λεσβιακές σχέσεις".

Ο John MacMillan, Δικαστής του Εργατικού Δικαστηρίου, δήλωσε: “Οι καταγγελίες της θρησκευτικής διάκρισης απέτυχε και έχει απορριφθεί. Η υπόθεση αυτή απέτυχε, τίμια και ξεκάθαρα από τα στοιχεία της ".
Και πρόσθεσε: “Κατά την κρίση μας, τουλάχιστον από τη στιγμή της αναθεώρησης πριν από την ακρόαση, η συνέχιση της παρούσας διαδικασίας ήταν προδήλως εσφαλμένη ... ήταν καταδικασμένη να αποτύχει. Απλούστατα, δεν υπάρχει πραγματική βάση για τους ισχυρισμούς”.


Το δικαστήριο ανέφερε ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις πως είχε αδικηθεί στη βάση της θρησκείας της και πως δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι υπήρξε διαφορετική μεταχείριση σε οποιοδήποτε άλλο μέλος της ομάδας, που της ζήτησαν να απέχει από την ψηφοφορία για το αν οι λεσβίες γονείς θα πρέπει να επιτρέπεται να παιδοθετήσουν.

H Δρ Matthews είπε ότι σκέφτεται σοβαρά τι μέτρα πρέπει να ληφθούν στη συνέχεια.


Την είδηση την βρήκαμε στις 17.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/17/christian-doctor-loses-gay-adoption-case/

Μόνο 9 γυναίκες δημαρχίνες σε 325

Μόνο 9 γυναίκες δημαρχίνες σε 325

Σκεπτικισμό για τον βαθμό συμμετοχής του γυναικείου φύλου στον δημόσιο βίο προκαλεί ο αριθμός των γυναικών που εξελέγησαν δημαρχίνες.

Από το σύνολο των 325 δημάρχων που ανεδείχθησαν κατά τις εκλογές μόνο οι εννέα είναι γυναίκες.

Η Μ. Ανδρούτσου στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, η Χ. Γεωργιάδη στη Βέροια, η Π. Βρυζίδου στην Εορδαία Κοζάνης, η Ι. Κριεκούκη στη Μάνδρα Αττικής, η Ε. Λαΐτσου στο Ρήγα Φεραίο Μαγνησίας, η Στ. Μπότση στο Σούλι Θεσπρωτίας, η Μ. Ανυφαντάκη στο Φαιστό Ηρακλείου, η Α. Σωτηριάφου στο Παρανέστη Δράμας.

Στη Φιλαδέλφεια Αττικής εξελέγη η Έφη Αποστολάκη, χήρα του δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη.


Την είδηση την βρήκαμε στις 15.11.10 στην http://www.madata.gr/epikairotita/politics/82160.html

19 Νοε 2010

Πρόγραμμα της Women Leaders of Jalal-Abad για την βία κατά των γυναικών

Το Κέντρο OSCE συμβάλλει στην ενίσχυση ευαισθητοποίηση για θέματα των γυναικών στo νοτιοδυτικό Κιργιστάν-Kyrgyzstan

OSCE Δελτίο Τύπου

Jalal-Abad, Kyrgyzstan, 19 Νοεμβρίου 2010 - Η αντιμετώπιση των θεμάτων του φύλου, όπως η ενδοοικογενειακή βία, η απαγωγή της νύφης, η ανδρική πολυγαμία και οι πρόωροι γάμοι κοριτσιών ήταν το κεντρικό θέμα της διάσκεψης, που υποστηρίζεται από τον OSCE, όπου πραγματοποιήθηκε στις 19.11.10 στη Jalal-Abad.

Σχεδόν 60 εκπροσώπισες, της αστυνομίας, των τοπικών κέντρων πρόληψης του εγκλήματος, των μέσων ενημέρωσης, της κοινωνίας των πολιτισών και των φορέων της πολιτείας συμμετείχαν στη συνάντηση, που διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Ηγέτιδες Γυναίκες της Τζαλάλ-Αμπάντ" και υποστηρίζεται από το Κέντρο OSCE στη Μπισκέκ-Bishkek.

Η διάσκεψη αυτή περιέλαβε δράσεις ενός προγράμματος για την ενίσχυση του έργου της αστυνομίας προς την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης στρογγυλές τράπεζες-συζητήσεις για την πρόληψη εγκλήματος στην γειτονιά από την ίδια την γειτονιά, καθώς και πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας μεταξύ των μελών των τοπικών κέντρων πρόληψης του εγκλήματος σε όλη την πόλη Jalal-Abad τέλος περιλάμβανε έξι τηλεοπτικές εκπομπές σχετικά με το θέμα.

Η Zhanna Saralaeva, προεδρίνα της ΜΚΟ "Ηγέτιδες Γυναίκες της Τζαλάλ-Αμπάντ - Women Leaders of Jalal-Abad" είπε ότι το πρόγραμμα έχει επηρεάσει θετικά τις δράσεις της αστυνομίας: “Όταν η γειτονιά αντιμετωπίζει υποθέσεις βίας στην οικογένεια, μας καλούν συχνά μας και ζητούν συμβουλές, παροχή ψυχολογικής βοήθεια ή καταφύγιο για τα θύματα".

"Το πρόγραμμα αυτό δείχνει πώς η κοινωνία των πολιτισών και η αστυνομία μπορεί να επιδρά σε σημαντικές υποθέσεις όπως είναι η αντιμετώπιση της βίας που βασίζεται στο φύλο και στην προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών», δήλωσε ο Vincent O'Shea, σύμβουλος του Κέντρου OSCE για την κοινοτική αστυνόμευση.


Η αντιμετώπιση των θεμάτων των γυναικών μέσω της συνεργασίας της κοινότητας με την αστυνομία είναι ένα σημαντικό τμήμα του προγράμματος του Κέντρου OSCE για την Μεταρρύθμιση της Αστυνομίας της Bishkek.


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.11.10 και την μεταφράσαμε από την http://www.osce.org/item/47723.html